Reportaje/Cronici

Rockstadt Extreme Fest – ziua 2: sambata 31 august

PRIMORDIAL si SEPTICFLESH au dominat Valea Cetatii din Rasnov

Ziua de sambata, 31 august, a adus in prim plan artisti dintr-o varietate de teritorii. De la trupele brasovene pana la invitatii sositi din indepartata Brazilie, spectatorii au avut parte de diversitate muzicala si culturala.

Startul celei de a treia zi a festivalului le-a apartinut brasovenilor de la DELIVER THE GOD care au venit in fata publicului cu un death metal-ul imbogatit cu elemente de melodic deathcore si progressive.

ABNORMYNDEFFECT, cel mai reprezentativ nume al scenei grindcore din Republica Moldova a adus pe scena Rockstadt Extreme Fest sonoritati indraznete si neconventionale ce imbina abordarea experimentala cu caracterul brutal de imprevizibil al genului death/grind.

O alta portie consistenta de grindcore a fost oferita de SPIRITUAL RAVISHMENT. Formatia oradeana a “rupt scena in doua” intr-un show extrem, energic si electrizant. Agitatie a fost si in randul spectatorilor care s-au lasat contaminati de microbul death-grind.

Registrul s-a schimbat odata cu intrarea in scena a brasovenilor de INDIAN FALL. Trupa, ce are in spate peste 15 ani de activitate, a excelat in perimetrul muzical ce ii defineste, respectiv black death melodic.

Trupa braziliana KROW a adus pe scena de la Rockstadt Extreme Fest un mix brutal si devastator de inspiratie death, cu izbucniri thrash si ruperi de ritm de factura contemporana, lipsite de orice limitari sau constrangeri.

Showul TEXTURES a dat serii o nota sofisticata. Olandezii ce au impus un nou standard pe scena metal din tara lor au oferit un recital divers si spectaculos, caracterizat de un melanj de sonoritati brutale, dar rafinate, cu linii melodice inovatoare si o abordare vocala atragatoare.

SEPTICFLESH a incantat publicul prezent la Rasnov cu amalgamul perfect de riffuri clasice, pasaje instrumentale sofisticate si aranjamentele orchestrale complexe, toate imbinate in maniera ideala pentru a crea o atmosfera muzicala sumbra, cu accente goth si intruchipari tenebroase. A fost un recital acompaniat din plin de headbanging si moshing.

Marele final le-a apartinut  PRIMORDIAL Nume cult al scenei metal contemporane, PRIMORDIAL a incitat si infierbantat publicul cu imbinarea dintre soundul ravasitor, elementele atosferice subtile, pasajele lumioase de inspiratie celtica sau folk metal, acordurile impunatoare de pagan metal si  accentele sumbre de black metal. Allan, solistul formatiei a facut senzatie cu prezenta si  interpretarea sa teatrala, elemente ce au reprezentat, alaturi trecerile versatile de la exprimarile melodice la tonalitatile agresive si abordarile dure, ingredientele cheie pentru o experienta live cu adevarat inedita. Din setlist nu lipsit piese etalon, precum: No Grave Deep Enough, Bloodied Yet Unbowed, The Coffin Ships, sau Empire Falls.

Showul exclusiv al formatiei PRIOMORDIAL a lasat spectatorii sub imperiul unei reverii metal si a pus punct, intr-o maniera de neuitat primei editii Rockstadt Extreme Fest.

La capitolul inedit, oferta festivalului a fost imbogatita de un moment deosebit de atractiv, spectacol pirotehnic HYPNOSIS. Aceasta a pus in scena show-ul Industrial Opera.

Istoria acestei editii s-a scris la poalele Cetatii Rasnov, alaturi de peste 20 de formatii si aproximativ 3500 de spectatorii, veniti din tara si de peste hotare. La Rasnov au fost prezenti fani ai metalului extrem din: Statele Unite, Mexic, Australia, Irlanda, Franta, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova etc.

Prima editie a Rockstadt Extreme Fest a fost organizata de Kompas Events si Asociatia Club Rockstadt si s-a materializat cu sprijinul urmatorilor parteneri:

Parteneri principali: Ciuc Premium, Monster Energy, Coca Cola,

Parteneri strategici: Primaria Rasnov, autoritatile locale.

Parteneri servicii: Kronospan, Amigo Intercost, Sanpetru Residence, BCR, Sergiana, Rezervatia Libearty Zarensti, Toalete Ecologice SRL, Silnef Security.

Parteneri media: Rock FM, Zile si Nopti, Sunete, Jurnalul National, Romania libera, IConcert, Info Music, Metalhead, Let’s Rock, Bestial, Metalfan.

Organizatorii adreseaza multumiri speciale Brigazii de Voluntari , celor prezenti si celor care, desi nu s-au putut afla la aceasta prima editie, au sprijinit si au contribut la succesul acesteia.

Rockstadt Extreme Fest,  singurul festival de metal extrem din Romania, isi continua parcursul cu editia din 2014. Aceasta va avea loc in perioada 14 – 16 august la Rasnov. Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 sunt deja in vanzare, iar perioada de pre-sale, in care aboamentele se pot achizitiona la pretul special de 70 lei se prelungeste pana duminica, 8 septembrie.

Dupa aceasta data categoriile de pret vor fi urmatoarele:

9 septembrie 2013 – 31 decembrie 2013: 100 lei

1 ianuarie 2014 – 13  iulie 2014: 130 lei

14 iulie – 16 august 2014: 150 lei

Categoria VIP Backstage – 250 lei – acces backstage, poze cu artistii, abonament pentru editia din 2015 + tricoul festivalului.

KATATONIA (Suedia), una dintre cele mai apreciate trupe de pe firmamentul metalului extrem modern, este prima confirmare pentru cea de a doua editie Rockstadt Extreme Fest.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top