Concerte Jazz & Altele

Leonard Cohen revine la Bucuresti

Trubadurul canadian care a cucerit inimile publicului din Romania revine la Bucuresti in data de 22 septembrie 2012, in cadrul turneului de promovare al celui de-al doisprezecelea album, Old Ideas. Vocea cu timbru inconfundabil a lui Leonard Cohen va rasuna, de aceasta data, in Piata Constitutiei din Capitala.

 

Dupa un lung periplu pe toate meridianele globului, in perioada 2008 – 2010, dupa seri de spectacole in care Leonard Cohen a cules aplauze furtunoase din partea spectatorilor cuceriti definitiv de muzica sa, albumul Old Ideas aduce ”zece cantece noi, pe care nimeni nu le stie, dar toti le vor pretui”, cantece care fac sa explodeze inima si zguduie trupul, darama barierele intregii lumi, cum numai Leonard Cohen poate sa o faca.

 

Old Ideas Tour 2012 pune fata in fata cantecele de pe noul album si majoritatea pieselor care l-au transformat in legenda pe poetul-cantaret.

 

Odata cu lansarea Old Ideas, Leonard Cohen a primit un cadou neasteptat din partea intregului mapamond: inca din prima saptamana de la lansare, albumul s-a clasat pe primul loc in topurile din intreaga lume. Este o premiera chiar si pentru un artist atat de iubit, cum este Leonard Cohen.

 

De mai bine de sase decenii, Leonard Cohen isi dezvaluie lumea secreta in cantece care alina inima si seduc intelectul. Cele mai multe dintre albumele sale au devenit clasice – Songs of Leonard Cohen (1967), The Future (1993) si Ten New Songs (2001) etc. Piesele lui au fost reinterpretate in peste 1.300 de variante, inclusiv de artisti si trupe ca U2, REM, Nick Cave sau regretatul Johnny Cash. Leonard Cohen a fost inclus oficial in Rock and Roll Hall of Fame.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top