Concerte Rock

Cele mai frumoase piese Celelalte Cuvinte se vor auzi in varianta acustica, la Timisoara

Trupa Celelalte Cuvinte a pregătit un repertoriu deosebit pentru concertul acustic “Trup şi Suflet”, ce va avea loc în data de 28 februarie, la Casa Studenţilor din Timişoara.

Piese ca „Scrisori iubite”, „Cina dragonului”, „Între vise”, „Stem”, „Stele”, „Cel din răsărit”, „Despărțire”, „Comoara”, „Dacă vrei” sau „Iarbă prin păr” vor fi răstălmăcite de cei patru muzicieni legendari în varianta acustică, fiind cântate așa cum n-au mai fost auzite niciodată de către publicul timişoarean.

Întreaga trupă este nerăbdatoare şi emoţionată de revederea cu fanii din Timişoara, cu atât mai mult cu cât primul concert Celelalte Cuvinte susţinut în urmă cu peste 32 de ani la Casa de Cultura a Studenţilor este considerat actul oficial de naştere al trupei.

“Fiecare concert din Timişoara este special pentru noi. Căldura cu care suntem primiţi de către fani este de multe ori copleşitoare. Aşteptăm cu nerăbdare să prezentăm conceptul de rock acustic Trup şi Suflet pe scena de la Casa Studenţilor şi sperăm că va fi apreciat de către fani”, declară Călin Pop (voce, chitară).

Tiberiu Pop (claviaturi) are o amintire cu totul specială, legată de Timişoara şi de Casa Studenţilor. Aici a avut loc încă o întâmplare care şi-a lăsat amprenta asupra carierei sale şi a Celelalte Cuvinte, pentru totdeauna:

„În data de 13 Decembrie 1986, trupa aniversa 5 ani de la înfiinţare, prin două concerte susţinute la Timişoara, în Casa de Cultură a Studenţilor. Spectacolul începea cu Fără Cuvinte, piesa la care Marcel avea o partitură de pian. În cea de-a doua zi, Marcel era în sală, la mixer, făcând nişte reglaje. Mi-a spus să cânt ceva la pian, să vadă cum sună pe sală. Am cântat începutul de la Fără Cuvinte, aşa cum l-am simţit eu. După reglaje, Tinu i-a întrebat pe băieţi dacă sunt de acord să deschid eu cea de-a doua seară cu partitura de pian. Marcel a răspuns în stilul caracteristic: Daaa, numa’ să fie în gamă…

Acea partitură a deschis a doua seară aniversară şi avea să deschidă noul album al trupei. Devenisem membru Celelalte Cuvinte!”

Tot în oraşul de pe Bega, în 1984, Celelalte Cuvinte participau la un festival, ce se ţinea în Parcul Rozelor.

„Programul a fost decalat şi am apucat să cântăm doar câteva piese, restricţiile de oră impuse de Miliţie, la vremea aceea, fiind drastice. Publicul ne chema înapoi, la bis, dar noi nu mai aveam voie să urcăm pe scenă. Însuşi primarul de atunci, secondat de forţele de ordine, ne interzicea acest lucru. Drept urmare, publicul, în cel mai spontan mod posibil, a început să cânte Deşteaptă-te române, un lucru interzis la vremea aceea. Practic, spectatorii au înfruntat sistemul, ca să susţină trupa Celelalte Cuvinte. Am fost toţi foarte mişcaţi” – îşi aminteşte Călin Pop.

Călin Pop (chitară, voce principală), Marcel Breazu (chitară bas, voce), Leontin Iovan (tobe), Tiberiu Pop (claviaturi, voce) și Ovidiu Roșu (inginer de sunet) invită fanii și iubitorii muzicii rock din Timişoara la un concert unic: Celelalte Cuvinte – „Trup și Suflet” – un spectacol dedicat măreției muzicii.

Biletele s-au pus în vânzare online pe www.eventim.ro şi www.iabilet.ro. Acestea pot fi cumpărate şi de la casieria Teatrului Naţional din Timişoara, din orice librărie Cărtureşti sau Humanitas şi din magazinele Domo, Orange şi Vodafone.

Biletele se vor putea cumpăra şi în ziua spectacolului, de la Casa Studenţilor. Preţul unui bilet este de 40 de lei.

Partener: Casa de Cultură a Studenților din Timișoara

FACEBOOK EVENT: https://www.facebook.com/events/493924947384821/

www.facebook.com/celelaltecuvinte

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top