Festivaluri

Rotting Christ, a doua trupa confirmata la Rockstadt Extreme Fest 2014

ROTTING CHRIST (Grecia), legenda elenă a scenei black metal, este cea de a doua trupă confirmată la Rockstadt Extreme Fest 2014.

ROTTING CHRIST a luat fiinţă în 1987 şi a făcut pasul decisiv spre scena de metal extrem în 1993. Momentul a coincis cu lansarea albumului “Thy Mighty Contract”. Black metalul elen impus de ROTTING CHRIST odată cu lansarea acestui produs a devenit un standard de referinţă pe piaţa europeană şi mondială, iar “Thy Mighty Contract” şi-a câştigat un loc în galeria materialelor ce sintetizează esenţa black-ului clasic.

În decursul unei cariere de peste 25 de ani ROTTING CHRIST a evoluat mereu sub aspect stilistic şi a lansat 11 albume full length, caracterizate de o mare diversitate a formelor de exprimare muzicală, dar fidele rădăcinilor ideatice ale formaţiei.

Albumul „Theogonia”, lansat în 2007, este un reper în existenţa trupei, deoarece marchează tranziţia formaţiei spre zona blackului atmosferic.

Anul 2010 a însemnat lansarea albumului „Aeolia” – un album conceptual epic, inspirat de moştenirea culturală greacă şi particularizat de colaborarea, inedită, cu un cor feminin al cărui repertoriu este compus din cântece de jale.

Iar anul 2013 a adus fanilor formaţiei un nou motiv de bucurie: lansarea albumului “Kataton Daimona Eaytoy”, un material multicultural, ce înglobează incursiuni sonore inspirate de civilizaţia incaşă, de cea maiaşă, de cultura popoarelor slave şi, nu în ultimul rând în mitologia elenă.

Albumul include un cover remarcabil după piesa „Cine iubeşte şi lasă” şi este o incursiune în lumea fascinantă a civilizaţiilor antice şi a aspectelor oculte ce izvorăsc din latura întunecată a fiecăreia dintre ele.

De o astfel de incursiune vor avea parte şi cei care vor ajunge la Rockstadt Extreme Fest 2014, când ROTTING CHRIST va invoca demonii cu un recital black metal arhaic şi întunecat, învăluit într-o atmosferă ocultă şi mistică.

Rockstadt Extreme Fest,  singurul festival de metal extrem din România, îşi continuă parcursul cu ediţia din 2014. Aceasta va avea loc în perioada 14 – 16 august la Râşnov. Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 sunt deja în vânzare, la următoarele categorii de preţ:

9 septembrie 2013 – 31 decembrie 2013: 100 lei

1 ianuarie 2014 – 13  iulie 2014: 130 lei

14 iulie – 16 august 2014: 150 lei

 

Categoria VIP Backstage – 250 lei – acces backstage, poze cu artiştii, abonament pentru ediţia din 2015 + tricoul festivalului.

KATATONIA (Suedia), una dintre cele mai apreciate trupe de pe firmamentul metalului extrem modern, este prima confirmare pentru cea de a doua ediţie Rockstadt Extreme Fest.

Biletele pentru Rockstadt Extreme Fest 2014 se găsesc în reţeaua BILETOO. Punctele de vânzare se află la Unirea Shopping Center (parter, intrarea de lângă McDonald’s), Librăriile Adevărul şi Eminescu, magazinele Flanco, Victoria, Muzica, Sala Palatului, Palatul Naţional al Copiilor. Cei ce doresc să comande online, o pot face de pe: Biletoo.ro, BLT.ro, MyTicket.ro, IaBilet.ro, Metalhead.ro/bilete şi Eventim.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top