Reportaje/Cronici

„Prin fiecare cântec încercăm să transmitem un mesaj care să ajungă la inimile celor care ne ascultă”

În liniștea serii orice oraș prinde viață. În timp ce drumurile se liniștesc, semafoarele încep să respire iar birourile se golesc, cluburile răsună, scenele prind viață și sticlele de bere se deschid una după alta.

După o zi de muncă tot ce îți dorești este să ajungi acasă și să vezi un film, dar pentru alții plăcerea constă în altceva. Își iau în brațe chitara, basul sau orice alt instrument și pornesc către scena unde urmează să încânte o mulțime de oameni.

Într-o seară de joi (13 februarie) am ales să iau parte la mulțimea din Club Panic, care urma să fie încântată de Trupa Lirika formată din 5 tineri plini de viață.

Poate te întrebi de unde vine Lirika? Ai spune că provine de la cuvântul „liric” definit în dex ca fiind „genul literar care reflectă realitatea prin prisma emoțiilor poetului și care transmite aceste sentimente prin intermediul mijloacelor artistice”. Concertul de joi ne-a demonstrat mai mult decât atât. Lirika înseamnă pop-rock, voie bună, energie și multă poezie.

poze-lirika-1

Trupa a luat naștere în iulie 2013 și este formată, după cum am spus mai sus, din 5 tineri cu roluri bine definite:

Marius Daşcău – voce și chitară. Cunoscut drept omul cu tristețuri,
Ana Pantilie – clape. Stropul de feminitate,
Cristian Puchiu – bass. Omul cu nebunii,
Andrei Cirlig – chitară. Stropul de seriozitate,
Lucian Chiriac – tobe. Mezinul trupei.

Toată seara ne-au încântat cu melodii din repertoriu propriu și de câteva coveruri celebre. Concertul a început pe un ritm „Nebun” ce a atins „Inima” fiecăruia dintre cei prezenți. Versurile pline de „Comori” au reușit să îți facă „Pielea” precum un „Ghem de ață”. Și „Param”, am avut parte de o noapte interesantă. Cei prezenți au putut să confirme că nu a fost „Nașpa”.

„Prin fiecare cântec încercăm să transmitem un mesaj care să ajungă la inimile celor care ne ascultă”. Asta e ceea ce ne-au promis în schimbul participării la concert. Este ușor să transmiți un mesaj, dar nu este așa ușor să faci ca mesajul să ajungă la inimile celor care îl ascultă. Fiecare melodie transmitea un mesaj care a reușit să atingă inimile celor prezenți. Drept dovadă tot clubul răsuna la fiecare melodie.

poze-lirika-4

Deși ziua de 13 e presupusă ca fiind una ghinionistă, pentru câștigătorii concursului pregătit pentru participanți s-a dovedit a fi una mai norocoasă. Pe brățările roșii primite la intrare au fost inscripționate câte un vers din melodia „Inima” (au fost patru versuri). Cine colecționa la sfârșitul serii cele 4 brățări cu cele 4 versuri câștiga o invitație dublă la următorul concert.

Trupa ne promite un an plin de evenimente și concerte.

Și dacă nu te-ai convins de unde provine „Lirika” îți recomand să iei parte la următorul concert.

Până atunci îi găsești pe https://www.facebook.com/trupalirika.

 

Playlist Concert:

1. Nebun
2. Inima
3. Comori
4. Feeling Good
5. Narcotic
6. Cel mai fericit om
7. Save Tonight
8. The Man Who Can’t Be Moved
9. Pielea
10. Ghem de ață
11. Param
12. Nașpa
BIS
13. Zgomotul
14. Knocking on Heaven’s Door

poze-lirika-3

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top