Concerte Rock

Mark Knopfler – Sala Palatului

Unul dintre cei mai respectati chitaristi ai muzicii rock, Mark Knopfler este si astazi un veritabil etalon pentru fanii genului. Rasplatit cu un premiu Edison (Olanda) si unul Steiger (Germania) pentru realizarile remarcabile in muzica, Mark detine trei titluri onorifice de doctorand in muzica de la prestigioase universitati din Marea Britanie, fiind recunoscut pentru talentul si tehnica cu care isi manuieste chitara.Tanar jurnalist, Mark si-a dat seama ca are mai multe de spus in muzica, alegand sa mea

rga pe acest drum inca de la inceputul anilor ’70, odata cu primele sale incercari de a pune bazele unei trupe. In aprilie 1977 a aparut Dire Straits, din componenta careia la acea vreme faceau parte Mark (voce si chitara), fratele sau, David Knopfler (chitara ritm si backing vocals), John Illslay (chitara bass si backing vocals) si Pick Withers (tobe si percutie). Stilul muzical al trupei era nascut dintr-un amestec de influente jazz, folk, blues care s-au cristalizat de-a lungul timpului intr-un roots-pub rock. Trupa a lansat 6 albume de studio, unul dintre cele mai cunoscute fiiind “Brothers in Arms”, lansat in 1985, care s-a vandut in peste 30 milioane de exemplare. De altfel, Dire Straits devenise la acea vreme una dintre cele mai cunoscute trupe din intreaga lume, cu un succes comercial impresionant, avand peste 120 de milioane de albume vandute la activ. Printre cele mai cunoscute piese se numara „Sultans of Swing”, „Romeo and Juliet”, „Tunnel of Love”, „Private Investigations”, „Money for Nothing”, „Walk of Life”, „So Far Away”, „Your Latest Trick” sau „Brothers in Arms”, muzica trupei fiind rasplatita de-a lungul timpului cu nenumarate premii, printre care si patru trofee Grammy, trei Brit Awards si doua MTV Video Music Awards.Dupa mai multe schimbari de componenta, trupa s-a destramat in 1995, Mark Knopfler continuandu-si drumul muzical, de aceasta data cu o cariera solo de succes, fiind totodata „sufletul si imaginea Dire Straits”. A lansat alte sapte albume si a inceput sa compuna inclusiv pentru filme, numele sau fiind prezent pe coloana sonora a unor productii cinematografice precum Local Hero (1983), Cal (1984), sau The Princess Bride (1987). A colaborat de-a lungul timpului cu nenumarati artisti printre care Eric Clapton, Bob Dylan, Bryan Ferry, Phil Lynott, Chet Atkins, The Chieftains, Emmylou Harris, Jools Holland, Steely Dan, Sonny Landreth si Van Morrison, fiind totodata producatorul unor albume semnate de Tina Turner, Bob Dylan sau Randy Newman. Muzician desavarsit, Mark Knopfler este considerat si astazi una dintre personalitatile cu adevarat remarcabile ale scenei muzicale internationale.

*Bilete: vor fi puse in vanzare pe 13 septembrie, urmand a fi disponibile pe www.myticket.ro, precum si in reteaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Libraria Mihai Eminescu si Sala Palatului.
*Preturi: in functie de distanta fata de scena: 130, 195, 285, 395 sau 595 de lei.
*Intre 7 – 12 septembrie fanii vor avea la dispozitie o scurta perioada de pre-sale chiar pe site-ul oficial al artistului: www.markknopfler.com.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top