Concerte Rock

Jaya The Cat – un nou eveniment Sabotage

Show-ul Jaya The Cat este un nou eveniment confirmat in cadrul platformei Sabotage, fanii avand ocazia sa ii vada live, pe 5 aprilie, in club Fabrica din Bucuresti.

Trupa americano-olandeza Jaya The Cat este unul unul dintre cele mai apreciate grupuri de ska-punk din lume la acest moment. Formata in anul 1998 de Geoff Lagadec (vocal/chitara), Dave Smith (chitara/vocal) si Ben Murphy (bas/vocal), trupa s-a remarcat prin sound-ul original, ce imbina cu succes stiluri precum reggae, ska si punk, dar si dub si dancehall. Trecand cu usurinta de la piese cu un puternic mesaj politic la ritmuri de dans irezistibile, Jaya The Cat a evoluat rapid, atat la nivel muzical, cat si ca awareness, devenind una dintre cele mai active trupe din circuitul live european. Cu un public in continua crestere si transformand fiecare concert intr-o petrecere “on stage” de neuitat, trupa a reusit sa-si treaca in CV aparitii in cadrul unor festivaluri de top precum Vans Warped Tour, Lowlands sau Pukkelpop.

Primul album al trupei, “Basement Style” (2001), a fost intampinat cu review-uri foarte bune din partea criticilor muzicali si a atras atentia fanilor din diferite zone ale Statelor Unite, insa adevaratul impact s-a resimtit in Europa. In 2003, Jaya the Cat a lansat cel de-al doilea material discografic, “First Beer of a New Day”, urmat un an mai tarziu de un album live,  “Ernesto’s Burning”, dupa inregistrarea caruia membrii trupei si-au mutat “sediul” in Amsterdam, in cautare de noi subiecte si teme muzicale.

Lansarea celui de-al treilea album, “More Late Night Transmissions With…” (2007), a adus o schimbare a sound-ului Jaya The Cat, punand in prim plan influentele reggae si mizand pe un vibe mult mai relaxat fata de materialele  precedente, identitate muzicala resimtita de altfel si pe urmatorul material “The New International Sound Of Hedonism” (2012).

Desi de-a lungul timpului trupa a trecut prin mai multe schimbari de componenta (in prezent fiind formata din Geoff Lagadec (vocal/chitara), Dino Memic (chitara/vocals), Jan Jaap „Jay” Onverwagt (bas/clape/vocal), David „The Germ” Germain (tobe) si Johan „Leon” van ‘t Zand (clape), Jaya The Cat si-a pastrat identitatea muzicala, reusind sa convinga fanii din intreaga lume de faptul ca fiecare material discografic si fiecare show reprezinta o experienta ce nu trebuie ratata.

De warm-up se vor ocupa Hefe si Mike (California), show-ul Jaya The Cat urmand sa fie deschis de Pistol cu Capse si Basska. After party-ul va fi asigurat de Selector Lazy Face (Jamaica Air Force Radio Show, Sofia, Bulgaria). Biletele pentru acest show costa 30 lei si pot fi cumparate online, de pe www.MyTicket.ro, sau in seara evenimentului, de la intrarea in club.

SABOTAGE este o noua platforma de evenimente dedicata muzicii alternative. Fara a merge la extreme, SABOTAGE isi propune sa devina o „punte de legatura” intre diferite genuri de muzica precum punk si hardcore, ska si reggae rock, hip-hop sau metal, dar si un punct de intalnire pentru fanii acestor stiluri: rockeri, punkeri, rapperi, skateri, bikeri, rebeli si nonconformisti. Distantandu-se de muzica pop si distingandu-se prin sunete distorsionate si versuri cu mesaj si atitudine, SABOTAGE raspunde nevoii unei generatii de fani activi, uniti de opinii comune asupra vietii si artei, dar si de respingerea comercialului culturii de masa.

 

https://www.facebook.com/sabotagemusic.ro

https://www.youtube.com/watch?v=_5qgdig9nIs

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top