Festivaluri

Ghost Gathering Rasnov 2013 prezinta Irfan (BG), Eye of Solitude (UK) si Kistvaen (RO)

Chemarea Spiritelor la Rasnov comunica trei aparitii magice pe afisul festivalului: Irfan, comoara world-music a Bulgariei, Eye of Solitude, surpriza doom/death-ului nascut la Londra si Kistvaen, noua senzatie a black metalului Bucurestean, completeaza line-up-ul Ghost Gathering 2013.

Irfan transmiteo invitatie pentru o calatorie mistica in timp si in afara timpului, un mesaj poetic comunicat prin limbajul sufletului. Proiectul, fondat in 2001, a devenit cunoscut pentru vocile eterice si mistice sustinute de o percutie aleasa, World Music cu influente balcanice si persiene, muzica inspirata din comorile acustice ale Orientului Mijlociu, nordului Africii și Indiei. Irfan exploateaza cu un deosebit talent mostenirea muzicala si spirituala a Bizantului si Europei Medievale construind o atmosfera Dark Ambient Electronic apropiata de stilul Dead Can Dance. Irfan prezinta instrumente traditionale intr-un context contemporan, regasind in studioul si in concertele lor lauta, darbuca si kavalul. Proiectul si-a imprumutat numele din terminologia Sufi, in traducere cunoastere secreta, iluminare, gnosis.

Irfan a semnat coloana sonora pentru un documentar despre Bogumili si Katari si este recomandata ca una dintre cele mai bune achitiztii ale casei de discuri “Prikosnovenie” din Franta, o marca orientata exclusiv catre muzica ultra-sensibila. In ultimii zece ani Irfan a participat la cele mai importante festivaluri internationale: Wave-Gotik-Treffen, M’era Luna, Castlefest, Elf Fantasy Fair sau Castle Party, evenimente dedicate culturii Gothic, Neo Folk, Medieval sau World Music. Irfan a ajuns si in Romania, in 2010, la invitatia Donisart pentru Dark Bombastic Evening. In 2013 Irfan va lansa cel de-al treilea album si se va intalni cu publicul Ghost Gathering Rasnov alaturi de Chaostar, Eye of Solitude si Kistvaen.

Eye of Solitude proiecteaza pe scena Ghost Gathering sufletul padurilor bantuite de fantome ratacite, un cosmar si o iluminare, un uragan ce poarta spiritul si gandul catre tinuturi intunecate ale irationalului. Eye of Solitude se incadreaza in zona Doom/Death Metal si se remarca prin calitatea si particularitatile compozitiilor. Trupa a publicat trei materiale valoroase in trei ani de la infiintare si anunta un nou EP de ascultat si cumparat pana la momentul Ghost Gathering.

Eye of Solitude s-a remarcat odata cu lansarea albumului „Sui Cadere”, un material impecabil cu un mesaj infricosator si accente grave, un album de apreciat inca de la prima auditie. Eye of Solitude s-a nascut din initiativa artistului Daniel Neagoe, dupa ce s-a relocat in Londra si s-a integrat in comunitatea “extreme metal”. Nici nu e de mirare ca regasim pe albumul „Sui Cadere” o piesa cu nume romanesc: Strigoi. A cautat o creatie radical diferita explorand in zona extrema si ambientala. Rezultatul: o muzica nemaiauzita pana la Eye of Solitude.

Trupa bucuresteana Kistvaen, infiintata in 2008, a lansat albumul “Unbekannte” in 2010 si a castigat premii la concursurile de profil. Kistvaen propune o nisa speciala a Black Metal-ului in apropierea muzicii promovate de trupe ca Silencer, Shining sau Bethlehem. In componenta se regasesc membrii Abigail, Akral Necrosis si fosti membri Sincarnate, iar din august 2012, Kistvaen are un nou vocal: Cristian Stegeran.

Intalnirea de la Rasnov din 2013 va avea loc in perioada 12-13 iulie la baza cetatii Rasnov, pe Valea Cetatii, oferind publicului spatii de campare in incinta festivalului si 2.000 de locuri de cazare in pensiunile Statiunii Turistice de Interes National Rasnov, un statut redobandit in aceste zile dupa 80 de ani de grele incercari pentru turismul romanesc. Rasnovul va gazdui in 2013 numeroase evenimente culturale, precum si cea de-a doua editie Ghost Gathering.

Accesul publicului va fi organizat in baza abonamentelor ce pot fi achizitionate in avans din reteaua Eventim si prin Metalhead la pretul de 50 lei abonamentul pana pe 15 martie 2013, 80 de lei in perioada urmatoare si 100 de lei in zilele evenimentului. Vor fi disponibile si bilete cu acces limitat pentru fiecare zi a festivalului. Pachetul contine loc in camping si acces la evenimentele Ghost Gathering 2013.

Parteneri Media: 4arte,9AM,Art Act Magazine,Bestial Records,Be Where,Info Music,iConcert,inOras,Info Music,Info Turism,Jurnalul,jurnalrock,maximum rock magazin,metalhead,metalfan,rockstage,rockout,rockxpress,rockarolla,Zile si Nopti

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top