Reportaje/Cronici

Cronica concert Apocalyptica Arenele Romane – Romanian Rock Meeting 2012

Finlanedezii de la Apocalyptica au revenit pe 13 mai 2012 în România pentru a concerta pe Arenele Romane din București, în cadrul Romanian Rock Meeting 2012 – Spring Edition. Evenimentul a fost organizat de Promusic Events și revista Maximum Rock.

În deschidere au cântat trupele White Walls, din Constanța și Changing Skins, din București, două formații cu un mare potențial. La ora 22.00 Arenele Romane au răsunat de acordurile speciale ale celor de la Apocalyptica, care de la început au vrăjit publicul cu ritmul lor hipnotic. Spectacolul a debutat cu  piesa On the rooftop with Quasimodo de pe ultimul album al trupei , 7th Symphony“, lansat în 2010 și  a continuat cu piesele 2010 și Grace. În stilul lor caracteristic, băieții au interpretat cover-uri după Metallica, Master of Puppets , Nothing Else Matters și Seek & Destroy și după Sepultura, Refuse/Resist și Inquisition Symphony, care au încântat publicul.

 Violoceliștii Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso și Paavo Lötjönen au uimit auditoriul și de data aceasta, reușind alături de toboșarul trupei să creeze aceeași atmosferă magică cu care cei de la Apocalyptica ne-au obișnuit în concertele lor. Momentele lor solo “Psalm 1” și Sacra au fost magistrale.  Alături de ei, a urcat pe scenă vocalistul Tipe Johnson, cunoscut în special pentru activitatea din cadrul turneelor formației Apocalyptica, dar și pentru cea pe care a avut-o împreună de trupa The Leningrad. Solistul a  interpretat End Of Me”, “I’m Not Jesus”, “Life Burns! șiI Don’t Care. În ciuda frigului de afară, publicul nu dorea să-i lase să plece pe cei de la Apocalyptica. La bis, aceștia au mai cântat At the Gates of Manala, I Don’t Care, Hall Of The Mountain King.

Energia și forța transmise au însuflețit publicul timp de o oră și jumătate. În final băieții le-au mulțumit spectatorilor în limba română, iar aceștia i-au aplaudat îndelung.

 

 

Galerie foto concert Apocalyptica: aici

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top