Festivaluri

ARTmania Festival Sibiu 2012

In 2012, Festivalul ARTmania de la Sibiu va avea loc in perioada 6 – 12 august si va oferi iubitorilor de arta un program cultural variat ce va include concerte, expozitii, workshop-uri si alte evenimente speciale dedicate artelor frumoase. Toate acestea se vor desfasura in cetatea medievala a Sibiului si Sibiu Arena (Camping & Entertainment). Concertele din Piata Mare vor avea loc in zilele de vineri si sambata, 10 si 11 august.

Primul headliner al celei de-a saptea editii a festivalului este confirmat: Die Toten Hosen vine la Sibiu in August cu un palmares impresionant dobandit in 30 de ani de experienta: 14 albume de studio, peste 1.000 de concerte si 15 milioane de albume vandute. Cea de-a saptea editie a festivalului ARTmania isi va incheia prima zi de concerte din Piata Mare pe ritmurile celei mai populare trupe din Germania in premiera absoluta pe pamant romanesc.  Die Toten Hosen va canta vineri, in jurul orei 22:00, in cea mai frumoasa piata publica din Romania. “Pushed Again”, “Hier Kommt Alex”, “Zehn Kleine Jägermeister” si multe alte melodii consacrate vor fi ascultate live la Sibiu, dar, de asemenea, va putea fi auzit si noul material al trupei ce urmeaza sa fie lansat in aprilie 2012.

Fanii Delain si Trail of Tears isi vor vedea idolii in acest an pentru prima data in Romania. Norvegienii de la Trail of Tears vor da startul concertelor din Piata Mare vineri, 10 august 2012, in timp ce Delain va urca pe scena din Piata Mare sambata, 11 august. Concertul formatiei olandeze Delain in Romania a fost dorinta membrilor activi ai comunitatii ARTmania prin nenumarate randuri adresate organizatorilor. Povestea lor a inceput in 2002 cand Martijn Westerholt, ex-clapar in Within Temptation, alaturi de carismatica Charlotte Wessels, formau Delain si incepeau sa compuna impreuna cu alti muzicieni talentati urmand ca in 2005 sa semneze cu RoadRunner Records si sa inceapa inregistrarile primului album. Delain vine pentru prima oara in Romania la ARTmania Festival Sibiu 2012, iar fanii se pot pregati pentru noi piese. Albumul cu numarul trei se afla deja pe drum.

Norvegienii din Trail of Tears canta din ’94, dar nu au fost niciodata in Romania cu toate ca au aici o multime de fani. Declarau intr-un interviu pentru metalhead.ro in 2007 ca vor foarte mult sa concerteze la noi. Cu sase albume realizate pana in prezent si unul nou aproape gata de lansare, artistii din Trail of Tears sunt pregatiti pentru intalnirea din Piata Mare a Sibiului anului 2012. Trail of Tears au anuntat la sfarsitul lunii Septembrie 2011 ca inregistrarile pentru noul material s-au incheiat: “Avem un album extraordinar si de abia asteptam sa il impartasim cu toti fanii. Niciodata inregistrarea unui material nu a implicat atat de mult efort.” Fanii Trail of Tears vor asculta si piese noi la ARTmania 2012.

Accesati periodic aceasta pagina pentru a fi la curent cu ultimele noutati despre festival. Nu uitati: Tuborg sustine Festivalului ARTmania din 2010 in calitate de bere oficiala. Evenimentul este cofinantat de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu. Va puteti confirma participarea prin cumpararea unui bilet din retelele Eventim (Germanos, Carturesti etc.), Diverta sau online: shop.artmania.roeventim.romyticket.ro sau prin inregistrarea pe Facebook.

 

Sursa: www.artmaniafestival.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top