Concerte Rock

The Beatles Simfonic celebrează iia românească

The Beatles interpreted by Orchestra Simfonică Bucureşti este mai mult decât un simplu concert de muzică clasică. În premieră în România, piesele unei trupe care a schimbat cursul muzicii pe plan mondial vor putea fi ascultate live, într-o interpretare inedită: simfonicul va fi condimentat de ritmul tobelor agere ale lui Andrei „Bubu” Cernea.

Mai mult decât atât, acest concert îşi propune să aducă împreună două simboluri ale culturii româneşti şi a celei britanice. Figură iconică a muzicii din Marea Britanie, The Beatles se vor auzi în variantă simfonică, iar doamnele din Orchestra Simfonică Bucureşti vor performa îmbrăcate în ii – element reprezentativ pentru feminitatea românească.

Iia a fost prezentă nu numai în spaţiul din România, ci a constituit un simbol şi pentru perioada hippie în care formaţia Beatles s-a consacrat. Bluza românească a depăşit barierele geografice şi s-a dovedit a fi o sursă de inspiraţie pentru designeri celebrii precum Karl Lagerfeld, Tom Ford, John Galliano sau  Philippe Guilet .

O personalitate care a promovat iia românească în Europa şi în întreaga lume a fost Regina Maria, iar ţinând cont de semnificația zilei de 10 mai pentru istoria ţării noastre, dorim să aducem un tribut valorilor înalte ale regalităţii româneşti şi să ducem mai departe povestea iiei asemenea Majestăţii Sale.

Iile vor fi asigurate de către Iiana care le realizează manual, iar această activitate este susţinută de comunitatea La Blouse Roumaine.

The Beatles interpreted by Orchestra Simfonică Bucureşti este un eveniment de amploare care are ca obiectiv apropierea culturală dintre Marea Britanie şi România, întrucât similarităţile culturale depăşesc diferenţele de aceeaşi natură.

Iniţiativa Phoenix Entertainment de a reda muzica Beatles într-o variantă simfonică a fost apreciată de însuşi legendarul toboşar Ringo Starr care şi-a manifestat simpatia faţă de eveniment printr-o postare pe contul oficial de Twitter: „Peace and love from Romania”.

Biletele sunt disponibile la prețurile de 200, 160, 110, 80 și 50 de lei, prin rețeaua Eventim, magazinele Orange, Vodafone și Domo, librăriile Humanitas și Cărturești, la casa de bilete a Sălii Palatului și online, pe www.eventim.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top