Reportaje/Cronici

Slash la Arenele Romane din Bucuresti

Unul dintre cele mai asteptate evenimente ala acestei luni a fost fara indoiala concertul lui Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators de la Arenele Romane, organizat de Phoenix Entertainment.

Acest concert a venit in urma unui weekend plin de evenimente mari, cu formatii venite in premiera in Romania, cum ar fi Godsmack si Toto, iar lumea a profitat de aceste concerte si de vremea perfecta de afara pentru a umple Arenele Romane si pentru a face o atmosfera excelenta.

Slash nu a venit pentru prima oara in Romania, pentru el fiind al doilea concert in Bucuresti alaturi de forntmanul formatiei Alter Bridge, Myles Kennedy si alaturi de Conspirators, iar desi toata lumea stia la ce sa se astepte de la un astfel de show, putem zicem ca au existat cateva surprize, dar despre asta, mai tarziu.

Formatia din deschiderea spectacolului a fost Roadkillsoda, la care din nefericire nu am putut sa fiu prezent din motive obiective, dar din ce am auzit, show-ul a fost unul foarte bun.

poze concert slash-18

A doua formatie a fost RavenEye, o formatie care se afla in turneu cu Slash in aceasta perioada si care a deschis mai multe concerte din acest turneu. RavenEye a fost o revelatie foarte placuta si neasteptata pentru acest concert fiind o formatie simpla cu 3 membrii (chitara&voce, bass si tobe) care canta un power-rock foarte bun si plin de energie, fiind in stare sa capteze atentia publicului. Mi-a parut rau ca nu am prins nici aceasta formatie de la inceputul show-ului, pentru ca sunt sigur ca as fi fost cu adevarat impresionat. In alta ordine de idei, pentru mine, RavenEye a devenit o formatie de urmarit in viitor si va recomand si voua sa faceti acelasi lucru!

poze concert slash-22

Si acum sa trecem la motivul principal pentru care lumea a venit la Arenele Romane: Slash! Si spun asta pentru ca indiferent cat de cunoscut este Myles Kennedy si cat de buni muzicieni sunt the Conspirators, un lucur este sigur: Slash este starul intregului show, iar prezenta lui pe scena este una colosala. Desi scump la vorbe, acesta doar introducandu-l pe Myles Kennedy spre finaul show-ului si multumind spectatorilor pentru prezenta lor, Slash nu s-a sfiit sa isi etaleze talentul sau imens ca si chitarist. Solourile lui, uneori interminabile, impreuna cu un setlist extrem de diversificat, au reusit sa capteze atentia publicului pentru aproape 2 ore cat a durat tot show-ul.

poze concert slash-34

Setlistul a fost compus atat din piese de pe ultimele doua albume ale lui Slash impreuna cu Myles Kennedy, o piese Velvet Revolver si, desigur, mai multe piese clasice Guns n’ Roses. Dar, pentru mine, cea mai reusita piesa din portofoliul GnR, interpretata in aceasta seara a fost „Welcome to the Jungle”, catata la voce de bassistul formatiei, Todd Kerns, care in mod surprinzator are un timbru vocal extrem de similar cu cel al lui Axel Rose.

Spectacolul s-a terminat cu piesa „Paradice City”, spre finalul careia organizatorii un pregatit doua tunuri cu confetii care l-au acompaniat pe Slash in ultimul solo si au acoperit Arenele Romane in confetii albe, rosii si negre.

Nu imi pot imagina niciun mod in care acest show ar fi putut sa fie mai bun! S-a ridicat exat la asteptarile pe care le aveam de la Slash, Myles Kennedy si the Conspirators, organizarea a fost foarte buna, sunetul foarte bun si spectatorii s-au prezentat intr-un numar foarte mare, avand in vedere numarul foarte ridicat de spectacole si festivaluri care se desfasoara in aceasta perioada.
Imi doresc si cred ca in Romania o sa mai avem sansa de a-l vedea pe Slash alaturi de Myles Kennedy si, cu putin noroc, poate in viitor o sa avem parte si de un mult asteptat show al lui Myles Kennedy cu Alter Bridge in Romania, dar pana atunci sugerez sa avem rabdare si sa ne bucura de restul formatiilor care ne viziteaza tara!

Autor: Liviu Zaharescu

 

Galerie foto Slash

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top