Noutati

Rezident Ex lansează albumul Alpha. Este minutul unu. Începu

Întoarcerea lui Kempes și concertele susținute anul trecut în România pot fi considerate un minut zero pentru supergrupul Rezident Ex. Minutul unu este lansarea primului album al trupei, programată în București (True Club, 1 mai, ora 22.00), Timișoara (Club Daos, 3 mai, ora 22.00) și Arad (Club Flex, 4 mai, ora 24.00).
Au fost alese cele trei orașe pentru că membrii trupei sunt legați afectiv de fiecare dintre ele. Aradul este locul de naștere al lui Kempes, la Timișoara s-au născut Tavi, Christi, Adi și Florin, iar la București trupa Rezident Ex are foarte mulți fani.
Alpha este începutul.
Revenirea lui Ovidiu Ioncu-Kempes (fostul solist al trupei Cargo) pe scenele din România, după aproape zece ani petrecuți în Australia, a reprezentat unul dintre cele mai mediatizate evenimente muzicale  ale anului 2012.  „Vocea de aur a rock-ului românesc este din nou acasă!”, au exclamat, cu același entuziasm, atât mass-media, cât și a publicul prezent la concerte.
Iar această întoarcere a fost cu atât mai prețioasă, cu cât ea s-a produs într-un adevărat supergrup: Tavi Iepan (inițiatorul proiectului Rezident Ex, chitară, Hamburg, ex Progresiv TM, Cargo, Flying Wood, Locatarii), Christian Podratzky (bass, Berlin, ex Impact, Pro Musica, Poems for Layla, Abra), Matthias Lange (chitară, Hamburg, ex Metalium, Sinner),Florin Cvasa (tobe, ex Neurotica), Adrian Popescu (chitară, Paris, ex Metamorf, Cargo).
Alpha este un simbol. Înseamnă un început, dar poate fi considerat și sfârșitul unui drum anterior. Acesta este mesajul pe care Tavi Iepan a vrut să-l transmită prin apariția acestui album, care conține piesele pe care el le-a compus pentru Cargo, înainte de a emigra în Germania, dar și o piesă nouă, „Catedrala sufletului”, compusă special pentru vocea lui Kempes. Este și mesajul pe care ceilalți membri ai supergrupului Rezident Ex îl consideră adecvat pentru carierele și biografiile lor.
Unele dintre piesele albumului Alpha sunt mari hituri ale rock-ului românesc, altele, prime audiții care promit să devină mari hituri. Și unora și altora li se adaugă plus-valoarea unei voci de excepție și a unor instrumentiști experimentați, care au arătat încă de la primele apariții sub numele Rezident Ex că pot crea o pagină nouă în istoria rock-ului românesc. O pagină nouă care pornește de la un alt moment Alpha, al unei trupe a cărei legendă a fost construită prin contribuția semnificativă a lui Tavi Iepan, Ovidiu Ioncu-Kempes și Adrian PopescuCargo.
Albumul Alpha este o producție 100% Rezident Ex. Muzica și textele îi aparțin lui Tavi Iepan (cu excepția piesei „Închis, caz de boală”, al cărei text este scris de Mircea Jebelean). Producție muzicală: Tavi Iepan și Adrian Popescu. Înregistrare, mixaj și masterizare: Adrian Popescu. Grafică: Christian Podratzky.
La cel de-al doilea album al trupei se lucrează încă de anul trecut și primele cinci piese sunt finalizate.
Dar, deocamdată, Rezident Ex anunță minutul unu. ÎnceputulBucurești (True Club, 1 mai, ora 22.00), Timișoara (Club Daos, 3 mai, ora 22.00) și Arad (Club Flex, 4 mai, ora 24.00).
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top