Concerte Rock

Recenzie: TROOPER – An Iron Tribute – 5 Aprilie 2013, Arenele Romane

Mainile au continuat sa fluture neobosite in aer, mult timp dupa ce artificiile s-au stins, iar acordurile energice ale piesei “Vino cu mine” au inundat sala,  impletindu-se cu vocile care continuau sa strige: “Trooper! Trooper! Trooper!”

La finalul concertului de vineri Coiotu’, Balauru’, Oscar, Popa si John  si-au salutat indelung publicul, au daruit bete de toba, pene de chitara, strangeri de mana si chiar imbratisari, intr-o atmosfera electrica. “Nu pot sa cred ca au trecut 3 ore” spunea o tanara din primul rand, cu ochii inca atintiti asupra scenei. Si da, trecusera cu adevarat  3 ceasuri de cand TROOPER, cea mai iubita formatie de heavy metal din Romania, urcase pe scena pentru show-ul An Iron Tribute din Bucuresti.

Ce au insemnat aceste 3 ore de muzica live?  Tot in cuvintele unui participant la concert, echipat cu tricou Trooper si steag Iron Maiden, cei prezenti la Arenele Romane au avut parte de: „un show tare e tot, din care nu a lipsit nimic.

Totul a inceput intr-o atmosfera de metal party, pe binecunoscutele piese Iron Maiden. S-a facut headbanging, s-a cantat, s-au fluturat steaguri, pe acordurile unor melodii precum „Heaven Can Wait”, „The Trooper” si „Fear Of The Dark”.

recenzie-trooper-public-heavy-metal

Cei peste 1500 de spectatori vibrau cand pe scena a urcat Cristi Hrubaru pentru a prezenta un alt moment mult asteptat al serii, descris drept „o punte intre generatii:” Trooper si Iris au venit impreuna in fata publicului. Scena s-a umplut cand cei 10 muzicieni si-au unit fortele si au cantat impreuna „Frumusetea ta” si „Doar amintirea”. Daca despre Iris s-a spus ca formeaza nationala de rock a tarii noastre, DJ-ul Rock FM Cristi Hrubaru a acordat celor de la Trooper calificativul de „nationala de metal a Romaniei.” Iar cele doua „selectionate” au cucerit publicul, intr-un moment magic.

Dupa o scurta pauza, in care spectatorii au cerut neincetat revenirea celor de la Trooper in lumina reflectoarelor, formatia s-a intors, gata pentru inca o portie de rock’n’roll.  Piesele  din repertoriul propriu, s-au succedat rapid, intr-un show spectaculos. Daca melodii precum „Old School Baby” si „Doar a mea” au animat cheful de distractie, partituri mai sensibile precum „Scrisoare de adio” sau „Pas infinit” au starnit melancolie si au adus chiar  si lacrimi in ochii celor prezenti. Iar cand a venit randul pentru „Amintiri” si „Tari ca muntii” un nou val de energie i-a cuprins pe toti.

Toata sala a cantat, de la prima pana la ultima melodie, iar daca mai era cazul, atmosfera a fost incinsa – la propriu –  de elementele pirotehnice si – la figurat – de provocatoarele domnisoare ce au urcat pe scena in anumite momente cheie.

La final multi dintre cei prezenti s-au desprins greu de scena, asteptand parca inca o revenire a formatiei si nedorind inca sa rupa vraja.

La concert au fost prezenti multi spectatori din alte orase, veniti la Bucuresti special pentru acest eveniment unic. Printre VIP-urile prezente in public s-au numarat: Claudiu Cirtina si Lucian Boariu (Rock FM), dar si personalitati ale scenei rock, precum: Prunus (Voltaj) sau Kempes (Rezident Ex).

Nici grupul compact si foarte activ format din membrii fan clubului Trooper nu a putut trece neobservat.

 

Setlist An Iron Tribute – 5 aprilie 2013 Arenele Romane

Aces High
Wicker Man
Can I Play With Madness
Heaven Can Wait
Running Free
Trooper
Fear Of The Dark

Frumusetea ta
Doar Amintirea

Old School Baby
Nu mai conteaza
Nu trebuie sa vrei
Scrisoare de adio
Posedat
Doar a mea
Solii turci
Vlad Tepes
Pas infinit
Voodoo
Strigat
O viata este prea mult
Amintiri
Tari ca muntii
Vino cu mine

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top