Festivaluri

Primele confirmari pentru ROCKSTADT EXTREME FEST 2017

 

Timp de 4 zile, zeci de formatii internationale vor concerta pe Terenul de Biatlon de la baza cetatii Rasnov in cadrul celui mai iubit si apreciat festival de muzica extrema din Romania.

Pana in acest moment au fost confirmati OPETH, KORPIKLAANI, ALESTORM, NAPALM DEATH, AUGUST BURNS RED, NILE, WOLFHEART, LEPROUS, IXXI, NECROVILE, ANIME TORMENT si ZOMBIE ATTACK.

Abonamentele au fost deja puse in vanzare, lista pentru etapele de presale pana in august 2017 fiind disponibile mai jos.

La fel ca si precedentele editii, NU vor exista bilete pe zile , ci doar abonamente ce asigura accesul in toate cele patru zile ale festivalului.

Ca o noutate pentru acest an, categoria VIP a fost eliminata. In schimb, sesiunile de Meet And Greet vor fi din acest moment publice, in limita timpului impus de managementul formatiilor.

Pretul abonamentelor este urmatorul:
190 lei = 16.09 – 16.11.2016
230 lei = 17.11.2016 – 1.02.2017
270 lei = 2.02 – 09.07.2017
300 lei = 10.07.2017 si pe toata durata festivalului

Biletele pot fi gasite pe site-ul oficial, www.rockstadtextremefest.ro cat si in punctele de vanzare deja cunoscute: Reteaua de bilete Eventim, MyTicket si Bilete.ro. Pentru achizitia in sistem international, biletele pot fi achizitionate de pe pagina oficiala a festivalului.

–-

WOLFHEART este cel mai nou nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2017, eveniment ce va avea loc in perioada 10-13 august pe terenul de Biatlon de la baza Cetatii Rasnov.

Wolfheart este proiectul lui Tuomas Saukkonen, compozitor de origine finlaneza, multi-instrumentist, olist si producator. In mare parte, Tuomas este responsabil pentru majoritatea compozitiilor semnate de formatiile in care a activat, cunoscut drept un compozitor prolific, el activand inclusiv in Before The Dawn si Black Sun Aeon.
Wolfheart a devenit insa prioritatea sa, iar ce a inceput ca un proiect solo a devenit ulterior un full band ce a lansat pana inp rezent doua materiale full length, un al treilea disc urmand a fi lansat anul viitor. Deseori comparati cu conationalii din Insomnium, muzica Wolfheart este caracterizata drept un death metal melodic, a carui tematica lirica este puternic incarcata cu melancolie.

–-

LEPROUS este cel mai nou nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2017, eveniment ce va avea loc in perioada 10-13 august pe terenul de Biatlon de la baza Cetatii Rasnov.

Este aproape imposibil sa compari muzica Leprous. Ii poti asemana cu Opeth, Arcturus, Porcupine Tree, Van Der Graaf Generator sau Emperor. Mai mult, acesti tineri muzicieni se regasesc atat in componenta Emperor cat si Ihsahn. Lansati in 2001, acesti tineri norvegieni au ajuns deja un nume important in scena progresiva europeana, cu un al patrulea album lansat in 2015 ce a ajuns in Top 100 in Finlanda, Germania, Belgia sau Olanda, disc promovat printr-un turneu european masiv, urmat de un turneu american. In 2017, Leprous vor sustine un extins turneu impreuna cu legendarul Devin Townsend si Between The Buried And Me. Muzical, Leprous variaza de la rock progresiv, la jazz, la metal. O experienta inedita pentru un ascultator cu mintea deschisa.

–-

NAPALM DEATH este cel mai nou nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2017, eveniment ce va avea loc in perioada 10-13 august pe terenul de Biatlon de la baza Cetatii Rasnov.

Fondatori incontestabili ai genului grindcore, Napalm Death imping constant bariera muzicii metal catre noi extreme ale intensitatii, renegand orice notiune de meldoie, subtilitate sau bun gust pentru a oferi un asalt sonic inficosator in brutalitatea sa fara lipita. Lansat in 1982, experimentul sonic Napalm Death a evoluat intr-o mutatie nemaintalnita, catalogata drept grindcore, un fel de atac sonic extremist caracterizat de compozitii cu o durata scurta si un comentariu liric sociopolitic.
Cu un palmares discografic ce numara 17 materiale full-length, Napalm Death ramane si astazi o declaratie impotriva banalului muzical dar si cultural.

–-

IXXI, Necrovile, Anime Torment si Zombie Attack sunt cele mai noi nume confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2017, eveniment ce va avea loc in perioada 10-13 august pe terenul de Biatlon de la baza Cetatii Rasnov.

–-

KORPIKLAANI este al cincilea nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2017, eveniment ce va avea loc in perioada 10-13 august pe terenul de Biatlon de la baza Cetatii Rasnov.

Un nume ce probabil nu are nevoie de prezentare, Korpiklaani este lider incontestabil al scenei folk metal internationale, grup format in 2003 cu intentia de a readuce la viata muzica traditionala folk. Totusi, nimeni nu ar fi putut prezice impactul pe care aceasta formatie il va avea asupra scenei metal.
Imbinand muzica metal cu instrumente nonconventionale si un concept liric bazat aproape integral pe lirica finlandeza, Korpiklaani a devenit una din cele mai puternice nume ale scenei, sustinand constant turnee masive in Europa sau America de Nord si invitati de fiecare data pe scena celor mai mari evenimente de profil din lume.

Cu un palmares discografic ce numara peste 12 materiale, cel mai nou album al finlandezilor poarta numele Noita, primul album inregistrat alaturi de Sami Pertulla (acordeon), membru ce a adus o contributie masiva asupra partilor folclorice. Un nou album va fi lansat in scurt timp.

–-

AUGUST BURNS RED este al patrulea nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2017, eveniment ce va avea loc in perioada 10-13 august pe terenul de Biatlon de la baza Cetatii Rasnov.

De la aparitia in 2003 in scena locala din Lancaster, August Burns Red a evoluat in unul din cele mai importante nume ale scenei metal moderne, avand o legiune masiva de fani pe intreg mapamondul. August Burns Red au petrecut toata aceasta perioda in incercarea de a consolida un echilibru intre un sound heavy si agresiv, cu un continut liric aparte, oferind in acelasi timp o abordare muzicala inventiva, dinamica. Palmaresul trupei include 5 materiale discografice, un al saselea urmand a fi lansat in 2017.

Cel mai nou album, Found In Far Away PLaces, a debutat pe locul 4 in Billboard Top Albums Chart, 9 in Billboard Top 200, in timp ce piesa ‘Identity’ a fost nominalizata pentru Best Metal Performance in cadrul Premiilor Grammy. August Burns Red a concertat in toata lumea alaturi de Underoath, A Day To Remember, Lamb Of God, Bring Me The Horizon sau Every Time I Die, din America de Sud si pana in Europa, Australia, Japonia, Rusia si chiar Africa de Sud. De doua ori headlineri in cadrul celebrului turneu Vans Warped Tour, August Burns Red va concerta pentru prima data in Romania, la Rockstadt Extreme Fest.

–-

ALESTORM este al treilea nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2017, eveniment ce va avea loc in perioada 10-13 august pe terenul de Biatlon de la baza Cetatii Rasnov.

Dupa anularea showului din 2016, ALESTORM a fost de departe una din cele mai cerute formatii pentru festival. Mai mult, scotienii vor ajunge la Rockstadt Extreme Fest si cu un nou album ce urmeaza a fi lansat anul viitor.
Deseori catalogati drept power metal, realitatea e ca Alestorm a fost mai degraba identificata cu un stil muzical aparte, True Scottish Pirate Metal, o satira identificata prin temele lirice si muzicale inspirate din povestile cu pirati.

Succesul a venit odata cu semnarea parteneriatului cu Napalm Records, iar din acel moment scotienii au devenit fenomen pe intreg mapamondul. Clipuri cu zeci de milioane de vizualizari si in principiu o abordare muzicala tipic rock n roll au oferit acestei formatii din orasul Perth uneltele necesare pentru a-si raspandi mesajul in cadrul celor mai mari festivaluri din lume, sustinand turnee sold-out in Europa.

–-

Grupul american NILE este al doilea nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2017, eveniment ce va avea loc in perioada 10-13 august pe terenul de Biatlon de la baza Cetatii Rasnov.

Combinand viteza extrema si nihilismul muzicii death metal cu un concept bazat pe muzica si istoria Orientului Mijlociu, Nile este una din cele mai cunoscute si respectate trupe ale curentului international death metal, cu o cariera de peste 20 de ani si un palmares discografic impresionant.
Avandu-i in componenta pe Karl Sanders,  Dallas Toler-Wade si George Kollias (considerat unul din cei mai buni tobosari din lume), muzica Nile este caracterizata prin complexitate si viteza, caracteristici ce au dobandit recunoasterea atat din partea fanilor cat si a jurnalistilor. Conceptul liric este bazat pe interesul manifestat de Karl Sanders pentru egiptologie si cultura din perioada antica a Orientului Mijlociu.

–-

Grupul suedez OPETH este primul nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2017, eveniment ce va avea loc in perioada 10-13 august pe terenul de Biatlon de la baza Cetatii Rasnov.

Un nume ce probabil nu mai are nevoie de prezentare, un nou album ce a ajuns pe primele locuri in cele mai importante topuri din lume, o formatie a carei concerte ajung sold out in doar cateva minute, OPETH va concerta pentru prima data la Rockstadt Extreme Fest.
De la formarea in 1990, Opeth au redefinit un gen si apoi consolidat o identitate muzicala unica, eliminand orice preconceptie si prezentand un palmares impresionant de 12 albume ce au transformat Opeth in una din cele mai bune formatii de pe planeta, fie ca vorbim de albume sau concerte.
La Rockstadt Extreme Fest, Opeth vor ajunge si cu un nou album, Sorceress, lansat via Nuclear Blast Records, inregistrat in legendarul studio britanic Rockfield (Queen, Rush, Judas Priest, Mike Olfield) si propulsat pe primul loc in topurile internationale. Adorata si totodata contestata, viziunea muzicala a acestor suedezi a spart mereu orice bariera conceptuala, iar showul din august va demonstra de ce Opeth este la momentul actual una din cele mai importante nume ale scenei rock/metal internationale.
Opeth, trupa ce a fost si cea mai ceruta in sondajul realizat printre fanii festivalului, este primul headliner confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2017.

–-

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top