Festivaluri

Opt reprezentante ale scenei muzicale autohtone concertează la ARTmania Festival Sibiu 2013

Începând de joi până duminică, 8 – 11 august, opt dintre cele mai apreciate formații rock autohtone vor concerta la ARTmania în Piața Mică și în locațiile partenere festivalului: Alternosfera, Omul cu Șobolani, The Mono Jacks, Coma, Lights Out!, Aeon Blank, Vespera și Dark Fusion. În perioada următoare vom comunica întregul program al celei de-a opta ediții a festivalului ARTmania 2013, care va include alături de concerte și expoziții, worskshop-uri, proiecții de filme, dezbateri și alte activități creative.

Seria live-urilor din Piața Mică va fi deschisă joi, 8 august, de două dintre cele mai apreciate reprezentante ale scenei alternative-indie rock, The Mono Jacks și Lights Out!, oferind primilor veniți un debut de festival animat de compoziții mature, intense, transpuse live cu multă energie și eleganță.

Trupa clujeană Lights Out! a fost remarcată de la primele acorduri, devenind un proiect muzical cu o evoluție fulminantă, încununată de succes. În 2010, anul înfințării trupei, au lansat primul lor demo iar 2 ani mai târziu, au fost invitați să deschidă concertele unor proiecte internaționale de renume precum We Have Band, O. Children, Chew Lips.

Anul 2013 a marcat o deviere atât la nivel sonor, cât și stilistic, odată cu apariția a 3 piese noi, „Noosi”, „Downcast” și „Pleasures” care sunt promovate în cadrul unui turneu internațional extins, ajungând până în Ungaria, Cehia și Slovacia. lightsoutcluj

Pe 8 august tinerii artiști Lights Out! deschid concertul The Mono Jacks, un nume definitoriu al curentului alternative-indie rock din peisajul muzical românesc.

Istoria The Mono Jacks a început în 2008, când Doru Trascău, leaderul trupei AB4 a pus bazele acestui nou proiect. Stilul abordat scoate la lumină linii de chitară ce topesc tensiunea compozițiilor amintind de sound-ul trupelor Interpol, Snow Patrol, Editors sau chiar White Lies.

“Now In Stereo”, albumul lor de debut lansat în 2010, a înregistrat un mare succes, iar single-urile “Maria”, “Come Back Girl” sau “Push The Pedal” au invadat radiourile și au făcut ca trupa să devină una dintre cele mai apreciate din peisajul autohton al rockului alternativ.

2011 a adus un nou material discografic, EP-ul “Fortunes”, care conține patru piese (“four tunes”) – înregistrate în doar două zile, într-un an în care The Mono Jacks a susținut numeroase concerte în țară și pe scenele unor mari festivaluri precum Sziget sau EXIT Festival. themonojacks.com

Vineri, 9 august, Alternosfera si Aeon Blank concerteaza in Piata Mica.

Proiectul Aeon Blank a luat naștere în primăvara lui 2011, la inițiativa lui Emil Luca și Alex Gabroveanu, ambii chitariști în formula inițială. Stilul specific Aeon Blank a fost clar încă de la început: rock alternativ cu influențe dark wave, metal, gothic-rock.

O trupă tânără, dar cu o abordare plină de maturitate și seriozitate, Aeon Blank s-a făcut rapid remarcată pe scena marilor festivaluri din România anului 2012 câștigând și titlul Best Alternative Newcomer în urma concursului organizat de Metalhead.

5 piese de pe albumul „Handmadegods & Godmadedemons”, lansat în aprilie 2012, au fost difuzate intens la radio, „Of Gravity And Passion” ajungând pe locul 2 în cadrul emisiunii „Top Show”, iar “Auguries Of Innocence” pe locul 3. În acest moment, trupa lucrează la cel de-al doilea album, „Dark Waters”, care va fi lansat spre finalul anului. Aeon Blank

Fondată în 1998, trupa Alternosfera și-a schimbat componența, având în prezent numai doi dintre membrii fondatori, respectiv Marcel Bostan și Marin Nicoara. Piesa “Wamintirile”, care a cucerit posturile de radio și televiziune din România și Republica Moldova, se regăsește pe albumul de debut „Orașul 511” (2005).

În 1997, Alternosfera a lansat „Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică” și a pus punct perioadei romantismului liric în creația sa. Piesele „Aruncă-mi”, „Două Eve”, „Muta” incluse pe albumul „Virgula” (2012) au fost difuzate în heavy rotation la posturile de radio din România.

În primăvara lui 2013 Alternosfera a lansat un nou material discografic, „Epizodia”, promovat prin intermediul unui turneu prin 11 orașe din România, care a adunat peste 10.000 de spectatori. Avântul lor creativ va culmina la sfârșitul anului cu finalizarea încă unui album de studio. alternosfera.com

Sâmbătă, 10 august, Piața Mică din Sibiu va găzdui concertele a două dintre cele mai îndrăgite trupe de rock-alternativ din România: OCS și Coma. La începuturile anilor 2000 clipurile lor pline de originalitate și non-conformism au invadat posturile de televiziune de profil muzical, iar piesele lor s-au dovedit molipsitoare pentru un segment de public deschis și lipsit de prejudecăți, din ce în ce mai numeros.

Coma, prima invitată să urce sâmbătă pe scena din Piața Mică, pregătește în premieră pentru Sibiu, un set acustic. Înființată în București în 2000, trupa se face remarcată rapid datorită aparițiilor live și clipurilor pline de dinamism. La un an de la formare, Coma lansa primul său album „Somn”, la A&A Records, iar în 2002 era nominalizată la Best Alternative Band la Gala Premiilor Industriei Muzicale Românești.

“Nerostitele” (2006), produs 100% independent, impresionează prin complexitatea instrumentală, calitatea mixajelor, abordând vechiul sound Coma cu un aer mult mai matur.

Primul album unplugged “Coma light”, lansat în 2008, a fost promovat printr-o serie de concerte prin țară și Republica Moldova. Materialul combină piese mai vechi reorchestrate și reinterpretate, piese care includ contribuția părților lui DJ Hefe chiar dacă sunt acustice, păstrându-și forța. Coma

Apariția OCS (Omul cu Șobolani) a îmbogățit scena muzicii alternative românești cu o trupă care avea să devină emblema unei generații nonconformiste. Înființată în 1997 în Constanța, la inițiativa vocalului Dan Amariei și a lui Adrian Albu (a.k.a. Koks), trupa poartă numele celebrei lucrări omonime al cărei autor este Sigmund Freud.

În 15 ani de activitate, piesele lor n-au lipsit din playlist-urile și top-urile revistelor de specialitate, a posturilor de radio și a televiziunilor. Sigur nu v-au scăpat clipurile pieselor „Cine E De Vina” sau „Nu încerca așa ceva acasă” și v-ați trezit de multe ori fredonând versurile unor compoziții precum „Copilul Rebel”, „(Dez)Orientat” sau „Odă (În Piața Romană)”.

Vara aceasta membrii OCS s-au decis să onoreze invitațiile marilor festivaluri, dar să-și petreacă restul timpului în studio pentru a finaliza înregistrările noului album intitulat ”Marea Căutare”, album care va fi lansat în toamnă, în luna octombrie. omulcusobolani.ro

Vespera și Dark Fusion vin să completeze lista de concerte cu două live-uri găzduite de clubul Bohemian Flow, dând startul afterparty-urilor de vineri și sâmbătă, 9 – 10 august.

Trupa clujeană Vespera a luat ființă în anul 2005 când Dorin Panduru și Vlad Popovici au pus bazele unui proiect muzical power-goth and doom. Sfârșitul lui 2007 înseamnă pentru Vespera o transformare conceptuală și muzicală, un nou sound și o nouă imagine. Primul lor album „Desert of the real” (2011) îmbină o mare varietate de stiluri muzicale de la industrial, electro și hardcore, la oriental și metal.

În 2012 Vespera a câștigat Posada Rock Festival, calificându-se pentru finala GBOB România în noua formulă cu Dorin Panduru (chitară și voce), Vlad Popovici (bas), Andrei Calbajos (clape, synth, samples), Răzvan Moca (tobe) și Dudu Isabel, în postura de solist. Vespera Romania

Dark Fusion propune un metal old school asezonat cu multe elemente din noul val, stilul trupei fiind o combinație de thrash cu multe elemente industrial, hardcore și melodic, groovy pe alocuri. Primul lor material discografic „InFusion” a ieșit pe piața muzicală în septembrie 2012, albumul fiind promovat prin concerte în România și Ungaria. dark-fusion.net

Dark Fusion lucrează în prezent la finalizarea înregistrărilor pentru maxi-single-ul „Dark City”, a cărui lansare ar trebui să aiba loc în luna noiembrie a acestui an și lucrează la realizarea celui de-al doilea album de studio care va ieși la lumină în 2014.

Intrarea este libera la evenimentele din Piața Mică și din cluburile partenere Festivalului ARTmania Sibiu 2013. În 2013, Festivalul ARTmania are loc în perioada 5-11 august oferind publicului său concerte și evenimente alternative. Festivalul ARTmania este susținut pentru cel de-al 4-lea an de Tuborg, un brand hiperactiv în industria evenimentelor din România, reușind să ofere tinerilor clipe de neuitat alături de artiștii lor preferați. Tuborg înseamnă inspirație, distracție și spontaneitate! Urmăriți artmaniafestival.ro și facebook.com/ARTmania.Festival pentru a afla ultimele noutăți. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria și Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top