Festivaluri

Noi detalii DARK BOMBASTIC EVENING 5

Salutari primavaratice!

Dupa o lunga si rece iarna, a venit timpul dezmortirii, a iesirii din hibernare, din acea stare latenta, introspectiva, meditativa. Au fost 3 luni ce au gravitat in jurul anunturilor line-up-ului de la DBE 5. Plecati pe intentia de a oferi 3 seri diferite, cu adresabilitate distincta ca stil muzical, in cele din urma, am concluzionat printr-un spectru mult mai variat si mixat de idei, de stiluri muzicale, de exprimari artistice, toate condensate altfel decat initial, dar, credem noi, cu sens. Am avut multe propuneri din partea celor ce si-au exprimat punctele de vedere, am decis pentru un numar de trupe, care, pe parcurs, s-a tot schimbat, la fel si trupele in sine: unele s-au razgandit, altele au realizat ca nu pot fi la Alba Iulia in acea perioada iar cateva nu au putut garanta prezenta cu 8-9 luni inainte … si exemplele pot continua. Am avut multe scenarii, multe simulari, line-up-ul final fiind decis in urma cu doar cateva zile. Ne place sa credem ca nu vor mai fi si alte modificari pana in august.

Putem spune acum ca am ales 20 de trupe, 100 artisti din 10 tari, majoritatea muzicienilor urmand sa stea pe intreaga durata DBE. Theodor Bastard si Altar Of Plagues au mai cantat o singura data la noi iar Vulture Industries vor reveni la DBE dar cu un un nou concept, in premiera, TURNING GOLEM. In rest, trupe ce nu au mai fost in Romania, unele dintre ele cu notorietate in nisele lor, altele complet necunoscute. In seara de 15 august, joi, vor urca pe scena 5 trupe, vineri vor fi 7 iar in ultima seara, 8. Dar, ca si anul trecut, vom avea si o seara de „primire” cu multe surprize ce urmeaza a fi anuntate.

Ne place sa credem ca al treilea week-end din luna august ar putea deveni o intalnire anuala atipica, o frumoasa traditie intre prieteni noi si vechi, bucurosi sa petreaca cateva zile si nopti intr-un mod liber, neconventional, dar plin de armonie si respect, impreuna cu artisti mai putin cunoscuti, dar deschisi la experiente interesante, pline de normalitate si relaxante. Si cand spunem relaxante, ne referim la repere ce nu vor lipsi nici la aceasta editie: banci, scaune, hamac, baloti de paie, saltele din iarba, totul intr-o ambianta unica, un amestec de verde natural si caramiziu plin de istorie si poveste…

Pe de alta parte, continuam sa gandim diverse alte activitati ce s-ar putea integra in conceptul DBE, fara a pierde radacinile lui, dar nici a le copia la nesfarsit pe cele existente.

Noi, DBE, credem mult in participativitate si incurajam continuu libera exprimare, sugestiile si ideile frumoase ce pot prinde contur sub platforma creata. In acest sens, pe18 aprilie vom organiza o (prima) intalnire atipica si complet lejera. Invitatia va fi facuta in curand…

Despre pretul biletelor si abonamentelor vom face un sondaj in saptamanile ce urmeaza, astfel ca, pana la sfarsitul lunii aprilie, sa comunicam si aceste detalii.

La locatia din cetatea Alba Iulia va fi disponibil un spatiu de campare pentru cca 100 de corturi, rezervarile urmand a fi facute dupa data de 15 mai. De mentionat ca intreg campingul va fi disponibil doar pentru participantii tuturor serilor DBE.

De asemenea, ce interesati in cazari la hoteluri in Alba Iulia (dar pe intreaga perioadaDBE), pot solicita informatii pe adresa darkbombasticevening@gmail.com, dupa data de20 aprilie.

Planul propus in repere de timp este unul simplu ca structura, variat ca actiuni: vom ajunge miercuri, pe 14 august, in Alba Iulia, pana seara vom monta scena, vom pregati focul pentru mancaruri, frigiderele pentru bauturi reci, barul pentru cafele si ce-or mai fi, standul de merchandise pentru diferite suveniruri, aranjam expozitiile, vom incepe camparea si ne vom ocupa de rezervarile deja confirmate pentru cazari… pana spre miezul noptii gandim o surpriza, iar in noapte, vom arbora din nou steagul DBE si vom sta relaxati in jurul unui foc de tabara, cu alte surprize (inclusiv cantari) si povestiri spontane, la fata locului.

Joi, 15 august, este zi nelucratoare in Romania, asa ca noi vom incerca sa o umplem inca de dimineata cu diferite activitati turistice. In paralel, vom incepe soundcheckul pentru trupele ce vor urma sa cante in partea a doua a zilei. Seara tarziu, inainte de miezul noptii, dupa recitalurile propriu-zise, alte activitati conexe ne vor face sa petrecem ore bune in noapte.

Urmatoarele 2 zile vor urma acelasi parcurs iar sambata noaptea, undeva, dupa miezul noptii, vom concluziona cu un pahar de orice in mana daca si aceasta editie va fi trecuta in cutiuta cu amintiri la capitolul: DBE, o frumoasa traditie! Ne-am bucura sincer sa fie asa!

Pentru alte intrebari si detalii, va stam la dispozitie. Multumiri anticipate pentru sustinere si promovare!

Cu drag,
DBE

Sursa: www.darkbombasticevening.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top