Noutati

Lights Out! a lansat un videoclip ce include 3 piese noi interpretate într-o sesiune live într-o sufragerie.

Una dintre cele mai apreciate tinere formaţii indie de pe scena muzicală românească, trupa clujeană Lights Out! a bifat în această dimineaţă lansarea online a clipului „Wayfaring Live Session”. Un videoclip complet live, de aproape 15 minute, acesta include 3 piese noi (după ordinea din clip, „Noosi”, „Downcast” şi „Pleasures”) ce constituie un punct de tranziţie între momentul EP-ului de debut „Patience”, lansat în aprilie 2012, şi următorul disc al trupei, încă neprogramat.

Vorbind despre videoclip şi despre experienţa înregistrării live a acestuia, Teodora Retegan (voce, clape), mărturiseşte: „[Wayfaring] e un moment î<span „>n care, fără să vrei, aştepţi ceva, dar nu ştii exact ce. Totuşi, eşti sigur că acel lucru te va schimba complet.” Andrei Sîncrăian (chitară, chitară bas) adaugă: „Wayfaring este o călătorie fără destinaţie. Este o călătorie introspectivă prin Universul pe care l-am construit ca trupă. Un Univers în care timpul e lipsit de sens, un Univers guvernat de combustia explozivă rezultată din alipirea creativităţilor noastre.” Oana Pop (tobe) îi completează: „Ce încercăm prin Wayfaring e firesc şi frumos şi lipsit de scop. Aşa că nu rămâne decât să vedem ce se-ntâmplă. Vreme de trezit, de ieşit, plecat puţin şi-ntors.”

Wayfaring Live Session” a fost filmat şi montat de către artistul vizual Sebastian Florea, student la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca. Înregistrarea audio, mixajul şi masterizarea produsului audio final au fost realizate de către Sysound Records & Studios, cu ajutorul inginerului de sunet şi al muzicianului Mihai Pop, cel care înregistrează fiecare concert al Filarmonicii Transilvania încă din 2005. Luminile au fost asigurate de Attila Almási, tehnician de lumini în cadrul Fabricii de Pensule.

Wayfaring Live Session” poate fi urmărit la calitate HD accesând următorul link YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=4zw0elS0-Jo

Citate din presă despre Lights Out!

Cu o combinaţie fină de psihedelii, chitare visătoare şi sunete indie, peste care pluteşte vocea uimitoare a lui Teo, Lights Out! ar putea fi unul dintre cele mai bune produse muzicale pe care România le are de oferit.” (The Guardian)
Formaţia alternativă clujeană cea mai avangardistă.” (CZB.ro)

[Lights Out!] Fac parte din marea familie a trupelor indie, însă ies în evidenţă prin atât de multe lucruri încât îmi e greu să îî încadrez în vreun gen muzical. Puţin psihedelic, puţin alternativ, o adiere de post-punk şi câteva firmituri de electro şi avem o trupă cum n-a mai avut Clujul noroc să vadă.” (OraşulCluj.ro)
Trupa experimentează mult cu diverse atmosfere şi texturi, […] iar vocea feminină în vână indie se integrează minunat în peisaj, ajutată şi de nişte versuri meaningful şi uneori foarte personale.” (BestMusic.ro)

[Teodora] e cât se poate de rece şi naturală şi contribuie din plin la feeling-ul că nimic nu e prefabricat în piesele astea, totul vine din inimă. Şi asta contează mult.” (24-FUN)

Lights Out! Bio

Conturată în februarie 2010, Lights Out! este o trupă de indie/psychedelic din Cluj-Napoca. Compusă din patru liceeni/prieteni, Lights Out! intră în atenţia scenei muzicale în toamna lui 2010, odată cu înregistrarea primei piese, „Inside Out”, cu care participă la concursul byron | Rock You High School 2, unde câştigă premiul de popularitate. Trupa ia avânt, iar accentul începe să cadă pe compoziţiile proprii. Concertele se înşiră în lanţ, Lights Out! ajungând să împartă scena cu trupe bine cotate de pe scena internaţională, precum Chew Lips şi O. Children, dar şi din „noul val” românesc, precum Grimus, The MOOoD, Omul cu şobolani, The Mono Jacks, The Amsterdams, Snails ş.a.m.d..

Februarie 2012 îi găseşte pe Lights Out! lansând „EOD”, primul single de pe EP-ul de debut, „Patience”. La jumătatea lunii martie, blogul românesc Babylon Noise alege tânăra trupă clujeană să reprezinte România în cadrul Music Alliance Pact, cu piesa „Origin”, extrasă de pe acelaşi EP. „Patience” a fost lansat pe 7 aprilie la Cluj, la Fabrica de Pensule, şi poate fi găsit spre download aici: http://music.thelightsareout.com/.

Pe 2 iulie Lights Out! bifează lansarea online a primului videoclip din cariera formaţiei, la „Mirror”, a 5-a piesă de pe discul de pe „Patience”, un videoclip filmat şi editat de către tânărul artist vizual Sebastian Florea, student la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca (http://www.youtube.com/watch?v=hEP7WKg6N6k). Cu acelaşi videoclip participă în cadrul competiţiei internaţionale RØDE Rocks, unde câştigă locul 3, devansând peste 500 de trupe din 40 de ţări de pe întreg mapamondul.

Linkuri utile:

www.thelightsareout.com

www.facebook.com/lightsoutcluj

www.youtube.com/user/LightsOutBandCluj

www.last.fm/music/Lights+Out%21

www.soundcloud.com/lightsoutband

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top