Concerte Rock

Lights Out! a lansat un nou single intitulat "Downcast"

Una dintre cele mai apreciate tinere formaţii indie de pe scena muzicală românească, trupa clujeană Lights Out! a lansat un nou single intitulat „Downcast”.

Aprilie marchează începutul unei perioade frumoase pentru trupa Lights Out!. Luni, 15 aprilie, tânăra formaţie clujeană a lansat online un nou single intitulat „Downcast”. Piesa a fost înregistrată la sala de repetiţii a formaţiei, mixată de unul dintre chitariştii trupei, Andrei Sîncrăian şi masterizată în Brooklyn de Joe Lambert, de la JLM Sound.

Vorbind despre „Downcast”, celălalt chitarist Lights Out!, Andrei Bobiş o vede ca pe „o călătorie printre stări de spirit. Sau chiar jurnalul călătorului. Secţia ritmică e aproape perfect liniară, lăsând vocea să te transporte între puncte de suspensie.” Teodora Retegan (voce, clape), îl completează: „Downcast e secunda aia care pare o veşnicie. Ai impresia că totul se aranjează în jurul tău, dar eşti departe de adevăr din cauză că alegi să ignori toate lucrurile care nu sunt cum ar trebui să fie. Lucrul acesta funcţionează pentru o vreme şi te gândeşti că ai găsit Soluţia, dar problema e că schema ţine din nou foarte puţin, adică până realizezi că te-ai izolat de tot şi de toate şi te-ai deconectat chiar şi de la oamenii care te ajutau să îţi construieşti lumea.”

Single-ul „Downcast” va fi însoţit de 2 remixuri care vor fi lansate succesiv în zilele următoare. Piesa poate fi ascultată şi downloadată de pe o pagină dedicată de pe profilul oficial de Bandcamp al trupei, http://music.thelightsareout.com/album/downcast, în aproape orice format audio dorit, de la MP3 cu bitrate de 320 kbps, trecând prin AAC şi Ogg Vorbis, până la formate cu pierdere zero de calitate, precum FLAC. Pe lângă aceasta, piesa se regăseşte şi pe YouTube, însoţită de un clip-călătorie realizat de Andrei Sîncrăian: http://youtu.be/78J5Kc9cn14.

Alături de „Noosi” şi „Pleasures”, „Downcast” face parte, în varianta sa live, din „Wayfaring Live Session” (https://www.youtube.com/watch?v=4zw0elS0-Jo), un videoclip complet live de aproape 15 minute lansat acum o săptămână ce constituie un punct de tranziţie între momentul EP-ului de debut „Patience”, lansat în aprilie 2012, şi următorul disc al trupei, încă neprogramat.

Citate din presă despre Lights Out!

Cu o combinaţie fină de psihedelii, chitare visătoare şi sunete indie, peste care pluteşte vocea uimitoare a lui Teo, Lights Out! ar putea fi unul dintre cele mai bune produse muzicale pe care România le are de oferit.” (The Guardian)

Formaţia alternativă clujeană cea mai avangardistă.” (CZB.ro)

[Lights Out!] Fac parte din marea familie a trupelor indie, însă ies în evidenţă prin atât de multe lucruri încât îmi e greu să îî încadrez în vreun gen muzical. Puţin psihedelic, puţin alternativ, o adiere de post-punk şi câteva firmituri de electro şi avem o trupă cum n-a mai avut Clujul noroc să vadă.” (OraşulCluj.ro)

Trupa experimentează mult cu diverse atmosfere şi texturi, […] iar vocea feminină în vână indie se integrează minunat în peisaj, ajutată şi de nişte versuri meaningful şi uneori foarte personale.” (BestMusic.ro)

[Teodora] e cât se poate de rece şi naturală şi contribuie din plin la feeling-ul că nimic nu e prefabricat în piesele astea, totul vine din inimă. Şi asta contează mult.” (24-FUN)

Lights Out! Bio

Conturată în februarie 2010, Lights Out! este o trupă de indie/psychedelic din Cluj-Napoca. Compusă din patru liceeni/prieteni, Lights Out! intră în atenţia scenei muzicale în toamna lui 2010, odată cu înregistrarea primei piese, „Inside Out”, cu care participă la concursul byron | Rock You High School 2, unde câştigă premiul de popularitate. Trupa ia avânt, iar accentul începe să cadă pe compoziţiile proprii. Concertele se înşiră în lanţ, Lights Out! ajungând să împartă scena cu trupe bine cotate de pe scena internaţională, precum Chew Lips şi O. Children, dar şi din „noul val” românesc, precum Grimus, The MOOoD, Omul cu şobolani, The Mono Jacks, The Amsterdams, Snails ş.a.m.d..

Februarie 2012 îi găseşte pe Lights Out! lansând „EOD”, primul single de pe EP-ul de debut, „Patience”. La jumătatea lunii martie, blogul românesc Babylon Noise alege tânăra trupă clujeană să reprezinte România în cadrul Music Alliance Pact, cu piesa „Origin”, extrasă de pe acelaşi EP. „Patience” a fost lansat pe 7 aprilie la Cluj, la Fabrica de Pensule, şi poate fi găsit spre download aici: http://music.thelightsareout.com/.

Pe 2 iulie Lights Out! bifează lansarea online a primului videoclip din cariera formaţiei, la „Mirror”, a 5-a piesă de pe discul de pe „Patience”, un videoclip filmat şi editat de către tânărul artist vizual Sebastian Florea, student la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca (http://www.youtube.com/watch?v=hEP7WKg6N6k). Cu acelaşi videoclip participă în cadrul competiţiei internaţionale RØDE Rocks, unde câştigă locul 3, devansând peste 500 de trupe din 40 de ţări de pe întreg mapamondul.

Linkuri utile:

www.thelightsareout.com

www.facebook.com/lightsoutcluj

www.youtube.com/user/LightsOutBandCluj

www.last.fm/music/Lights+Out%21

www.soundcloud.com/lightsoutband

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top