Concerte Rock

Lansare primul album Up To Eleven – "Ce simti"

Pe 17 aprilie la Colectiv, BestMusic Live Concerts, METALHEAD si Ciuc Music te invita la lansarea primului album UPTOELEVEN, “Ce simti”.

Concertul incepe la ora 21:00 iar intrarea este libera. In curand vom anunta si invitatii speciali care vor urca pe scena alaturi de UPTOELEVEN.

Povestea Up To Eleven incepe in anul 2005, la un magazin de instrumente muzicale din Bucuresti, unde Leo si Liviu decid sa puna bazele unei trupe, ca urmare a pasiunii lor comune – muzica. La scurt timp dupa aceea, la un jam session, il intalnesc pe Bobo, care se va alatura la scurt timp formatiei. Dupa o vara de repetitii, in iulie 2006, are loc primul concert al noii trupe formate – Spitfire, in clubul bucurestean Big Mamou, loc in care s-au lansat nenumarate trupe. Postul de vocal va fi ocupat de Alex Constantinescu (Lax), iar la chitara ritm va canta Alex Nemteanu.

Anul 2008 urma a fi un an dificil pentru trupa Spitfire. Alex Nemteanu alege sa paraseasca formatia, renuntand la activitatea muzicala, iar spre sfarsitul anului, trupa ia o pauza de aproape jumatate de an. De-a lungul timpului, trupa a concertat in cele mai importante cluburi din Bucuresti si din tara, totul culminand la sfarsitul anului 2009, cand formatia a castigat locul I la concursul-festival Maximum Rock – Suport pentru Underground.

Pentru a marca o noua etapa in existenta lor, cei patru membri (Leo, Liviu, Bobo si Lax) au hotarat la inceputul anului 2010 sa schimbe numele trupei in Up To Eleven, exprimand astfel noua lor identitate, stilul si performance-ul trupei. In perioada 2010-2012, trupa isi extinde repertoriul de piese proprii, dar si de coveruri, iar in toamna lui 2010 inregistreaza un nou concert, Live in Silver Church.

Vor urma aparitii pe scena alaturi de cele mai cunoscute trupe romanesti: Luna Amara, Omul cu Sobolani, Alternosfera, byron, Trooper, Iris, etc. In vara anului 2011, Up To Eleven concerteaza pe scena mare a festivalului Stufstock, din Vama Veche. In anul 2012, Up To Eleven incepe inregistrarea primului album alaturi de Marius Costache. In momentul in care trebuiau inregistrate partile vocale, Lax decide sa paraseasca trupa, creandu-se astfel un nou moment de impas. Spre sfarsitul anului 2012, recent intors de la studii din Anglia, Mircea Petrescu, un mai vechi prieten al trupei, decide sa devina noul membru al formatiei. Pe langa schimbarea de componenta, venirea lui Mircea marcheaza si o modificare stilistica, datorita capacitatilor sale de chitarist, pe langa cele de vocal, trupa beneficiind acum de un sound mult mai amplu. Totodata, Up to Eleven devin promotorii proiectului Up To Nirvana, sustinand mai multe concerte de la inceputul lui 2013 si pana in prezent,  cu piese exclusiv Nirvana.

Dupa un sir lung de repetitii si pregatiri, in primavara anului 2013, Mircea incepe inregistrarile pentru primul album Up To Eleven, avand sprijinul neconditionat a lui Bobo pentru partile vocale si versuri, urmand ca spre finalul anului, acesta sa fie finalizat cu un sound total nou. Mixat si masterziat, inceputul anului 2014 aduce pregatirile finale pentru lansarea albumului de debut „Ce simti”, ce va avea loc pe 17 aprilie in clubul Colectiv din Bucuresti.

Inregistrarea albumului a fost o adevarata aventura. In primavara lui 2012 am inceput preproductia alaturi de Marius Costache. In luna mai au fost inregistrate tobele la Next Dog Studio. Trebuie spus ca la acel moment eram inca in vechea formula Up to Eleven, cu Lax la voce. In vara anului 2012, Leo a inregistrat partile de chitara la Next Dog si la Studio 37, urmat de Liviu, cu partile de bass. Cu instrumentalul aproape gata, ramasesera de inregistrat si vocile. Insa, dupa numeroase amanari si sub presiunea timpului, relatia cu fostul vocal s-a racit, urmand ca acesta sa paraseasca trupa in ultima clipa. Ne-am trezit cu 9 piese inregistrate instrumental, fara voci trase si fara vocal. In acele momente am apelat la Mircea, pe care il cunoasteam din proiectul Tribute to Nirvana si alaturi de care asteptam de mult sa colaboram. Acesta tocmai revenise in Romania dupa cativa ani de studii in Anglia si am inceput din nou munca. Piesele erau deja inregistrate, deci Mircea trebuia doar sa le invete. Dupa cateva luni de repetitii, a facut mai mult decat atat. Unele piese au fost transformate masiv, cu linii melodice  si versuri noi. Alte piese au ramas in aceeasi variant, insa Mircea si-a pus amprenta asupra lor. In perioada urmatoare au urmat integistrarile propriu-zise, la Candy Shop Studio (Compania de Sunet) alaturi de Dragos Stirbu si Oliver Sterian.

Dupa aproape un an si jumatate, aveam in sfarsit materialul inregistrat suta la suta.  Marius Costache s-a ocupat apoi de mix si master. Tin minte ca am ramas extrem de incantati cand am ascultat materialul. Dupa aproape doi ani si foarte multe provocari prin care am fost nevoiti sa trecem, suntem foarte multumiti de rezultatul final si suntem convinsi ca si voi veti fi la fel.

Un eveniment prezentat de METALHEAD si Ciuc Premium

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top