Concerte Jazz & Altele

Jazz Syndicate Live Sessions prezinta: concert tribut Miles Davis, la Sala Radio

Sub egida „Jazz Syndicate Live Sessions”, patru muzicieni americani și doi români se reunesc pentru a-i aduce un tribut inegalabilului jazzman Miles Davis, la 55 de ani de la lansarea albumului de referință Kind of Blue.

Evenimentul va avea loc în data de 9 octombrie, de la orele 20.00, la Sala Radio din București și se va bucura de participarea a șase muzicieni de excepție, instrumentiști de cea mai înaltă clasă: trompetistul Ryan Carniaux (US), saxofonistul Plume (US), contrabass-istul Chris Dahlgren (US), bateristul Drori Mondlak (US), pianistul Mircea Tiberian (RO) și saxofonistul Nicolas Simion (RO). Concertul va fi prezentat de distinsul realizator radio/TV Florian Lungu, un mare pasionat la jazz-ului.

Biletele pentru concertul tribut Miles Davis – Kind of blue se pot cumpăra din Rețeaua Eventim și online pe www.eventim.ro.

 

Despre Miles Davis

Alături de Louis Armstrong, Duke Ellington, Charlie Parker, John Coltrane, muzicianul Miles Davis (1926 – 1991) reprezintă unul dintre numele cele mai notorii din întreaga evoluţie de mai bine de un secol a jazz-ului. Trompetist, compozitor, lider de formaţie, Miles Davis rămîne un prolific inovator și un cameleon al stilurilor. Practicant al compartimentului hard bop, dar totodată inventator al jazz-ului cool şi şef de şcoală în impunerea conceptului modal jazz şi a fuziunii jazz rock, Miles Davis a avut o contribuție inestimabilă la afirmarea jazz-ului modern din a doua jumătate a veacului trecut.

În zilele de 2 martie şi 22 aprilie 1959, marele trompetist şi iluştrii săi coechipieri  înregistrau în studioul newyorkez al Casei de discuri Columbia un album ce avea să devină de referinţă, „KIND OF BLUE”, lansat la 17 august 1959. LP-ul astfel intitulat a cuprins cinci piese, cu toate compoziţii ale lui Miles Davis (două dintre ele avîndu-l drept coautor pe pianistul Bill Evans), secvenţe ce au evidenţiat orientarea către jazz-ul modal a celor şase instrumentişti, de fapt şapte dacă ţinem cont de faptul că în piesa „Freddie Freeloater” pianistul titular Bill Evans a fost înlocuit de Wynton Kelly. Tema amintită şi celelalte patru, deosebit de inspirate, „So What”, „Blue In Green”, „All Blues”, „Flamenco Sketches” s-au reunit într-un album unanim considerat o capodoperă a genului, graţie unor trăsături distinctive precum claritatea, firescul exprimării melodice, complexitatea armonică, intensa creativitate vădită de interpreţi în intervenţiile lor solistic-improvizatorice, dar mai ales acel superior interplay (interacţiunea liberă a ideilor muzicale) revelat de instrumentişti.

Drept urmare, materialul discografic „KIND OF BLUE”, evaluat ca definitoriu pentru discografia lui Miles Davis, se consideră drept cel mai bine vândut album de jazz din toate timpurile.

Fără îndoială, la dimensiunea valorică înaltă a acestui set de înregistrări au contribuit trompetistul Miles Davis (cu timbrul inconfundabil al instrumentului său, conferit şi de utilizarea surdinei Harmon) şi deopotrivă muzicieni de excepţie precum John Coltrane la saxofon tenor, Julian Cannonball Adderley la saxofon alto, Bill Evans şi alternativ Wynton Kelly la pian, Paul Chambers la contrabass şi bateristul Jimmy Cobb.

La împlinirea a 55 de ani de la lansarea Kind of Blue, Jazz Syndicate Live Sessions vă invită la un eveniment special, care nu trebuie ratat de niciun iubitor al muzicii jazz – concert tribut Miles Davis – Kind of Blue, la Sala Radio.

Eveniment recomandat de MAGIC FM

Facebook event: https://www.facebook.com/events/666158006772329/

 https://www.facebook.com/pages/Jazz-Syndicate-Live-Sessions

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top