Concerte Jazz & Altele

Freedom Jazz in The City: Stelele ale jazz-ului cântă la Șarpele Roz

Cele mai bune patru proiecte jazz ale începutului de an vor fi prezentate la cea de-a doua ediție a festivalului Freedom Jazz in The City, un eveniment care a dat proba de foc în arșița de la Vama Veche, pentru a continua să promoveze muzica bună, în lunile de iarnă, la București. Marius Mihalache și Irina Sârbu, Maria Răducanu & Friends, Călin Grigoriu Trio și Trio Laurențiu Horja sunt invitați marți, 26 februarie, de la ora 19.00, la restaurantul Șarpele Roz, pentru o seară cu experimente acustice inedite, variind de la clasic la avangardist, de la jazzul actual european către filonul naționalist tradițional. Educată în spiritul jazz-ului autentic de Anca Parghel, actrița și cântăreața de jazz Irina Sârbu susține, încă din 2006, strălucite proiecte acustice în colaborare cu Marius Mihalache, prezentate și aplaudate în marile capitale europene, de la Madrid și Paris, până la Lisabona sau Viena. Cei doi vor cânta împreună, în premieră, pe scena Freedom Jazz în The City, la Șarpele Roz. După un mini-turneu excepțional în Elveția și Franța, incredibila voce a Mariei Răducanu va da contur unui proiect cu rădăcini tradiționale, care va fi prezentat, alături de bluesul eclectic și experimental cu Călin Grigoriu Trio, condimentat, în cel de-al patrulea moment, de discursul viu, eclatant al celor de la Laurențiu Horjea Trio, care vor încheia cea de-a doua ediție a festivalului de la București.

Freedom Jazz in The City va avea loc marți, 26 februarie, de la ora 19.00, în restaurantul Șarpele Roz din București.

Calea Victoriei nr. 163. Biletul costă 50 de lei.

Organizat de Fundația Bravo, în parteneriat cu Marketing Austria și restaurantul Șarpele Roz din București, Freedom Jazz in The City propune o serie de întâlniri cu cele mai importante personalități ale jazz-ului românesc și internațional, evenimente menite să asigure continuitatea în promovarea muzicii de calitate între edițiile festivalului internațional Freedom Jazz Vama Veche. Câteva mii de amatori de jazz s-au adunat anul acesta la prima ediție a Festivalului Freedom Jazz Vama Veche (19-21 iulie), pentru a-i asculta pe unii dintre cei mai importanți muzicieni ai lumii, de la percuționistul american de origine panameză Billy Cobham, până la bluesmanul american Boo Boo Davis, regii olandezi jazz manouche Johnny & Mozes Rosenberg sau brazilianul Sergio Mendez, un muzician nominalizat la Oscar pentru faimosul său „Real In Rio”. În lunile de iarnă, Freedom Jazz in The City preia misiunea de promotor al muzicii valoroase, cu o serie de evenimente excepționale care vor fi organizate periodic în București și în țară. Prima ediție a întâlnirilor Freedom Jazz in The City a adunat un line-up excepțional, de la Laurențiu Horjea Trio, la claviaturile în crescendo ale celor de la Alexandru Pădureanu Trio, pentru a merge cu învolburările năvalnice ale muzicienilor din Petrică Andrei Quartet.

Vă așteptăm la cea de-a doua întâlnire din această serie, care va avea loc marți, 26 februarie, la Șarpele Roz din București.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top