Concerte Rock

E-Force pentru prima dată în Bucureşti

Noi nume sonore sunt confirmate pentru prima ediție a petrecerii Metal Crush din capitală ce va avea loc în zilele de 5, 6 şi 7 octombrie la Amfiteatrul Mihai Eminescu. 

E-FORCE – Trupa canadiană a prins viață în 2001 când basistul şi în acelaşi timp solistul Eric Forrest şi-a încetat colaborarea cu celebrii Voivod, grup din care făcea parte din 1994. Bazați pe thrash cu ceva riffuri din new wave of british metal, E-Force sunt influențați de amprenta Voivod pusă de Forrest, găsindu-se în structura lor părți ce amintesc de Negatron, sau segmente progresive dintr-un peisaj comun cu cele folosite pe Phobos-ul canadienilor de la Voiod. De cele mai multe ori în concerte, E-Force îşi adaugă în playlist câteva piese de pe aceste două albume ale legendarilor care au dus metalul în spațiu, existând şi o preluare a piesei Victory de la Voivod pe albumul din 2008, Modified Poison. Gaşca lui Eric Forrest a mai aterizat în România anul trecut pentru un show în cadrul festivalului OST Mountain Fest, ținut pe-atunci la Râşnov.


TAINE – Este una dintre cele mai vechi trupe de death metal din România, ce s-a format în 1993 după alte câteva încercări ale chiatirstului/solistului Andy Ionescu de a concentra un stil agresiv alături de alți instrumentişti. Taine a participat la cele mai timpurii festivaluri de gen din România: Metal Fan ’93, Eco Pop ’94 – ambele în Bucureşti, Posada  ’94 la Câmpulung, sau Rock Constellations ’95 la Râmnicu Vâlcea. Formația şi-a dresat rapid un stil tehnic, influența cea mai mare fiind luată de la trupa Death. În 1999 trupa lansează albumul de debut, intitulat Cealală Parte, album produs de Promusic Productions, care a devenit în timp unul dintre cele mai apreciate materiale ale scenei metal autohtone. Dvd-ul lansat în 2008 a beneficiat de un format inedit în undergroundul nostru, filmările fiind montate în timp real, iar sunetul a fost masterizat în SUA. În prezent trupa Taine este recunoscută pentru prestațiile live complexe, care implică pe lângă muzică, proiecții video sau alte efecte vizuale.


INFECTED RAIN – Având rădăcinile în Moldova, Infected Rain este o formație tânără, înființată în 2008. Orientați către valul american ei compun într-un nu-metal nişte ritmuri hardcore, presărate cu o mulțime de elemente moderne şi ajustate de voce melodică feminină. Infected Rain au susținut o serie de concerte în Moldova, Ucraina şi în România, aici având şi turneul de promovare al albumului lansat la sfârşitul lui 2011, Asylum. În tot acest timp, trupa a ajuns deja la cel de-al treilea videoclip, declarându-se deschisă oricăror inovații în materie de stiluri.


NEGATIVE CORE – După o serie de încercări ale membrilor de a găsi o formulă finală, acțiuni care au tot adus schimbări de stil sau de nume, Negative Core şi-a marcat existența începând cu 2009, concepând un groove îmbinat cu elemente de metal core în jurul unei structuri de death metal modern. Trupa bucureşteană a cântat alături de nume româneşti cunoscute (Negură Bunget, Tiarra, Abigail) şi de formații din afara țării precum Belphegor, sau Ava Inferi. În prezent Negative Core lucrează la un material ce se promite a fi o revelație în underground-ul românesc.Metal Crush Party este realizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 2 Bucureşti şi al Centrului Mihai Eminescu, fiind susținut de Ageless Club.
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top