Concerte Folk

CONCERT – TRUPA ARHAIC, TARGOVISTE

Asociaţia Literata are plăcerea de a vă invita la concertul special al TRUPEI ARHAIC care va avea loc în cadrul evenimentului  dedicat împlinirii a 300 de ani de la martirajul Sfinţilor Brâncoveni. Concertul va avea loc la Târgovişte, Casa Tineretului (Clubul Studenţilor, Micro VI, Zona Select), în ziua de joi, 31 iulie 2014, începând cu ora 18.00.

Cei trei „arhaici”: Nicolae Doboş (voce – blockflote, fluier irlandez, caval, duduk), Sorin Preda (chitară) şi Mihai Vătăman (orgă) vor fi pentru prima dată în Târgovişte. Melodiile Trupei Arhaic, printre care se  regăseşte şi o elegie pentru Brâncoveanu, oferă publicului ritmuri care inspiră de la sensibilitate şi romantism, până la mesaje istorice şi galopul cailor pe ritmuri haiduceşti. Fluierul românesc, chitara, toaca, fluierul  irlandez, caval, blockflote şi duduk, instrument adus în  premieră de  către „arhaici” în folkul autohton sunt mijloacele prin care publicul va  fi convins de calitatea Trupei Arhaic.

Trupa a fost înfiinţată în anul 2011 în cadrul Centrului de Cultură al judeţului Teleorman. Deşi nou apărută pe scena muzicii româneşti, trupa  Arhaic a reuşit deja să se impună, adunând un palmares de invidiat pentru cei trei ani de la apariţie: Premiul special al juriului la Festivalul de folk de la Brăila, Premiul de popularitate la Ploieşti, locul II la Festivalul naţional de muzică folk “Nord-Est-Folk” Dorohoi sau menţiune la Festivalul “Tatiana Stepa”.

INTRAREA LA EVENIMENT ESTE LIBERĂ.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top