Concerte Rock

Concert Niste Baieti in Clubul Presei Targu Mures

Nişte informaţii despre Nişte Băieţi
Nişte Băieţi a luat fiinţă în 2006 în Bucureşti.
Genul oficial: punk rock.
Genul neoficial: „muzică de petrecere cu distors şi final glorios”, ca să-i cităm pe înşişi cantautorii.
Ideea de la început a fost încercarea “unor băieţi” de a înveseli atmosfera într-un club prin interpretarea proprie a unor piese celebre, “de dinainte de ‘89”. Concertele ad-hoc nu presupuneau absolut nici o repetiţie sau pregătire în prealabil. Băieţii au avut surpriza ca demersul lor să fie primit neaşteptat de bine. Trupa a pornit prin turnee şi chiar a produs un prim album, apoi un al doilea. Cu aceste ocazii mai multe generaţii de părinţi s-au luat cu mîinile de cap ascultînd şlagăre precum: “Deschideţi poarta soarelui”, „Să te gîndeşti din când în când la mine”, „La fereastra ta”, „Vitezomanul Gică”, „Cele mai frumoase flori”, „O lume minunată” etc. sau mai noul “Banii vorbesc”, cîntate în stilul punk. Sursele de inspiraţie au fost, evident, monştrii sacri precum: Gică Petrescu, Margareta Pâslaru, Cargo, Semnal M, Compact, Mădălina Manole etc.
Succesul primului disc (“Adunate din popor şi cântate din topor”) a determinat plecarea formaţiei într-un turneu naţional, în primăvara lui 2007: 14 concerte în tot atîtea oraşe. Foarte curînd formaţia avea să ajungă la peste 100 de concerte în cluburile din ţară şi din Bucuresti şi să participe la festivaluri ca Stufstock, Motorrock Ploiesti Bucov, Zilele Bucureştiului la Viena etc.
În primăvara lui 2011 a apărut cel de-al doilea album Nişte Băieţi numit “Fără muzichie, viatza e pustiu!”. Titlul este inspirat din celebra replică a lui Ştefan Mihăilescu-Brăila din filmul Secretul lui Bachus (1984): “Fără poezie… viaţa e pustiu!”.
Nişte discografie:
Adunate din popor şi cântate din topor (2006)
Fără muzichie, viatza e pustiu! (2011)

Băieţii de la Nişte Băieţi:
Albert Mihăiţeanu: voce
Barbu Niculae: bas
Gabi Georgescu: chitară
Andrei Modrea Icsu’: tobe

Concertul e sambata 13 Iulie 2013

Intrarea e 15 lei

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top