Concerte Rock

Concert MONO la Bucuresti in cadrul B’ESTFEST Summer Camp pre-party!

Trupa japoneza Mono, una dintre cele mai spectaculoase trupe post-rock din toate timpurile, va sosi pentru prima data la Bucuresti, pe 11 Martie 2013, la clubul The Silver Church, in cadrul turneului de prezentare al noului lor album intitulat „For My Parents”. Acesta este totodata primul pre-party B’ESTFEST Summer Camp 2013 dintr-o lunga serie de evenimente care-si propun sa pregateasca publicul roman pentru editia din acest an a festivalului ce va avea loc in weekendul 5-7 iulie, in cadrul B’ESTFEST Park din Tunari.

Infiintata in acelasi an cu Explosions In The Sky si la scurt timp dupa JakobMono a luat nastere in 1999 la Tokyo si pana acum a lansat 6  albume de o frumusete aparte, materiale ce pot fi considerate reper sau chiar sursa de inspiratie pentru intregul curent Post-Rock de astazi, un adevarat boom muzical. Muzica Mono este un amestec inspirat, dar si original, de experimental si instrumental rock, cu treceri prin shoegaze, muzica clasica, ecouri noise si atingeri minimaliste, efectele chitarelor lui Yoda si Taka fiind “motoarele navei” japoneze. Bass-ul lui Tamaki are rolul de a accentua gravitatea pasajelor inaltatoare iar trecerile complexe si variate ale bateriei lui Yasunori raman imediat intiparite in mintea ascultatorului MONO. Restul instrumentelor inserate de cei 4 in piesele lor completeaza armonios un sunet inconfundabil: organ, pian, timpani, glockenspiel.

Mai putin comerciali ca Mogwai si nu atat de titrati ca Sigur Ros sau Godspeed You! Black Emperor, membrii trupei Mono au reusit, atat cu cele  6 albume, cat si cu alte experimente facute alaturi de alti muzicieni, sa dinamiteze o scena ce nu exista propriu-zis acum 13 ani, avand astazi posibilitatea de a savura destul de des albume si concerte speciale cu trupe ca: God Is An Astronaut, Caspian, Pelican, Russian Circles, Cecilia Eyes, Kwoon, Kovlo sau Tides From Nebula. Pentru toti acesti muzicieni, dar si pentru multi altii, Mono este o trupa cult, reper pentru scena post-rock.

In deschidere va fi prezent proiectul Costin Chioreanu And The Choir Of 13 Ghosts, artistului de origine romana fiind cunoscut pentru colaborarile sale cu trupe din tara si strainatate pe partea de design si ilustratie. Pornind de la faptul ca artistul isi compune si inregistreaza singur soundtrack-uri pentru expozitiile sale de grafica, ideea de a aduce live acest gen de muzica a venit ca o progresie naturala, existand deja doua evenimente sub acest nume, realizate in aer liber.

Bilete se pot achizitiona online, pe www.iabilet.ro si www.metalhead.ro/bilete, sau in seara concertului, la intrarea in club, la pretul unic de 60 de lei.

Concertul trupei Mono este primul pre-party B’ESTFEST Summer Camp organizat in acest an, festivalul fiind programat sa aiba loc in perioada 5-7 iulie. Abonamentele pentru cea de-a saptea editie B’ESTFEST sunt disponibile online, pe www.myticket.ro, la pretul de 150 de lei in cadrul promotiei early bird.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top