Concerte Rock

Concert GOTHIC + NEFAST in Brasov !

Gothic pentru prima oara in Brasov – Rockstadt  2 martie 2013!
http://www.facebook.com/Gothic.Romania
Una din formatiile de top ale scenei metal din Romania, reprezentanta a Romaniei la Wacken 2012, GOTHIC, vin la Brasov, pentru prima oara in cariera lor, unde isi vor face lansarea noului album – Expect The Worst, un mix in stilul consacrat intre sonoritati doom, death si black metal, un sound concentrat in special pe sectia ritmica atat de esentiala pentru a transpune puterea acestei formatii. In deschidere va evolua trupa NEFAST (death metal) din Targoviste : http://www.facebook.com/Nefastband
Gothic a fost infiintata in decembrie 1992 de Alin Petrut in orasul Lupeni (Hunedoara).
Deja activand de peste 18 ani, trupa a prestat in peste 400 de concerte atat in tara cat si in strainatate, avand peste 100 de aparitii difuzate in emisiuni de specialitate pe posturile nationale de radio si televiziune, cat si articole si interviuri aparute in cele mai mari publicatii din Romania si strainatate.
Albumul de debut `Touch of eternity` (1998 Bestial Rec) a fost unul dintre cele mai bine vandute albume din metalul romanesc in anii 90, piese ca Anguish, Regrets si Memorial Winter devenind adevarate hituri, cantate in cor de catre fani la concertele trupei. Celebra publicatie germana `Metal Hammer` a acordat nota 9 (din 10) acestui album.
Liderul formatiei, Petrut Alin a mutat trupa in Belgia in perioada 2000-2004, reusind performanta de a scoate albumul `In Blood We Trust` in 2004 la casa de discuri belgiana Painkiller Records, cotat pozitiv in reviste din Franta, Olanda, Germania, Belgia, cat si de a presta cu succes pe scenele belgiene.
Revenit in Romania in 2005 Petrut Alin a refacut trupa Gothic care activeaza actualmente in Petrosani. Cu aceasta ocazie a fost lansat albumul aniversar `12 Years Of True Metal`, o compilatie cu cele mai cunoscute piese ale trupei. Concertele sustinute de catre gothici aduna audiente full-house aproape in toate ocaziile, avand parte de mare succes, conferind trupei statutul de formatie `cult` a muzicii metal romanesti.
In 2009 formatia l-a cooptat pe Alin Moise, unul dintre cei mai talentati chitaristi romani, mare castigator al concursului national de chitara `Nationala de rock 2010`.
In 2012 Gothic a castigat concursul WACKEN METAL BATTLE, competitie nationala, concertand cu succes la Wacken Open Air.
Intre 2005-2012 formatia a avut numeroase concerte in estul Europei, dar schimbarile de componenta au impiedicat realizarea unui nou album. Avand acum o componenta stabila, trupa a intrat in Consonance Studio din Timisoara, Romania intre 2011-2012. Inregistrarile pentru noul album `Expect the worst`sunt finisate,un nou video urmand a fi lansat in viitorul apropiat. De asemenea trupa va incepe cautarea unei noi case de discuri pentru a lansa albumul.
Muzica trupei este o combinatie reusita de doom-death metal cu elemente de black, gothic.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top