Concerte Rock

Concert Cortez Band in Route 66

Concert Cortez Band in Route 66 pe 9 Mai.

Toti au stiut de mici ca muzica le va fi pasiune, profesie si viata. Asa ca s-au pregatit pentru asta. Nici unul nu s-a inselat. Dupa ani buni, muzica le este bucurie, iar instrumentele – cele mai bune prietene.

Fiecare Concert este un prilej de fericire pentru ei, indiferent de repertoriu, mereu ales cu grija. Cel mai important este poate faptul ca se simt bine impreuna, pe scena sau aiurea.

Momentul intalnirii dintre Cortez, Peter, Hunor si Pefi a fost in 2004. Fiecare venea dupa multe colaborari, in diferite genuri muzicale, de la jazz pana la alternativ, de la rock la muzica de teatru. In 2011 la tobe este recrutat un tanar tobosar din Germania – Mirko Grusa.

Primul proiect in care au fost implicati toti patru s-a numit “Salamandra” si le-a fost atat de bine impreuna, incat s-au hotarat sa-si faca propria trupa, dupa legile muschetarilor – toti pentru unul, unul pentru toti. I-au spus “Cortez”. prin coincidenta ca al conquistadorului care a cucerit Mexicul, dar, mai ales, dupa numele solistului vocal, semn ca sunt si vor sa ramana impreuna.

Cortez – voce, Peter – clape, Hunor – chitara si Pefi – tobe aveau nevoie de un basist, pe care l-au cautat si l-au in locuit ani in sir, pana l-au gasit pe Mircea Preda (ex. Vita de Vie), aka Burete. De data asta au tras lozul castigator! Rock-ul din Mircea, imbinat cu jazz-ul din Peter si nostalgiile maramuresene din inima lui Pefi (nascut in Baia Mare) creeaza o combinatie imbatabila.

2011 aduce cu el un suflu noi prin venirea unui nou membru, un tanar de 22 de ani din Germania – Mirko Grusa a carui viata a fost numai in jurul tobelor.

A doua lor casa este Music Club, unde se cunosc cu cei mai multi, pentru ca exista un public care vine special pentru ei. Au ales sa cante coveruri pentru ca ei cred ca muzica buna, compozitorii adevarati sunt lucruri rare in ziua de azi, Daca nu ai ceva nou de spus, mai bine taci sau macar repeta ce au spus altii mai destepti. Repertoriul lor atinge cu lejeritate zone rock (de la Metalica la Red Hot Chilli Peppers), pop-rock (de la U2 la Bryan Adams), rock’n’roll (de la Elvis la The Beatles), dar toate piesele au amprenta personala a trupei Cortez.

In permanenta au lucrat in paralel si la compozitii proprii, pe care nu le-au adunat inca intr-un album, dar acesta este pasul urmator. Majoritatea pieselor Cortez sunt semnate de Peter Sarosi – muzica, iar de Dinu Olarasu – versurile – un vechi si bun prieten al trupei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top