Concerte Jazz & Altele

Concert Avishai Cohen Sala Radio

Twin Arts in parteneriat cu Ambasada Israelului in Romania prezinta: Avishai Cohen in concert la Sala Radio.

Basistul  israelian va concerta pentru prima data la Bucuresti in data de 25 Aprilie, pe scena fiindu-i alaturiNoam  ‘ Kubeh’ David-tobe si Nitai Hershkovits-pian.

Avishai Cohen (n.1970) este considerat unul dintre cei mai influenti o suta de basisti ai secolului XX, si totodata cel mai de succes artist de jazz israelian. Instrumentist, compozitor si vocalist, Avishai Cohen s-a remarcat prin numeroase colaborari cu muzicieni precum Bobby McFerrin, ChickCorea,  Alicia Keys, Herbie Hancock sau Roy Hargrove.

Considerat  de Chick Corea un muzician de geniu, Cohen  si-a inceput aventura muzicala  la varsta de noua ani cand  studiaza pianul.

Cinci ani mai tarziu, influentat de legendarul muzician Jaco Pastorius devine interesat de  chitara bass. Dupa doi ani de ‘’ucenicie’’ in orchestra armatei , Avishai Cohen trece de la bass la contrabas sub indrumarea maestrului  Michael Klinghoffer, dupa care  isi aprofundeaza studiile muzicale la Mannes College The New School for Music din New York.

In 1996 devine membru fondator in sextetul Origin al lui Chick Corea, grup cu care canta pana in 2003.

In 2002 isi fondeaza propria casa de discuri, Razdaz Records, motivat fiind de numeroasele proiecte in care activa, precum si de debordanta sa energie creatoare care putea astfel sa se manifeste nestingherita.

De atunci, Avishai Cohen activeaza in formula de trio, fiind o prezenta magnetica pe scenele din intreaga lume.

Este recunoscut pentru usurinta cu care isi cucereste si implica publicul in fiecare concert pe care il sustine, indiferent daca e vorba de cluburi sau mari festivaluri de jazz.

Discografia sa cuprinde albumele : Adama (1998); Devotion (1999); Colors (2000); Unity (2001)

Lyla (2003); At Home (2004); Continuo (2006); As is…Live at the Blue Note (2007);

Gently Disturbed(2008); Sha’ot Regishot (2008) ; Aurora (2009)

Seven Seas (2011); Duende (2012) (with Nitai Hershkovits)

 

Concertul  Avishai Cohen va avea loc Joi, 25 Aprilie, ora 20:00 la Sala Radio.

 Accesul in sala se face incepand cu ora 19:00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Inregistrarile video sunt interzise pe toata durata concertului.

Biletele se pot gasi la : Eventim

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top