Festivaluri

BORKNAGAR, DESTRUCTION, HOCICO CONFIRMATI PENTRU ROCKSTADT EXTREME FEST 2016!

Inceput de an in forta pentru Rockstadt Extreme Fest, luna ianuarie avand pregatite sapte noi confirmari pentru festivalul din august: Borknagar (Norvegia), Destruction (Germania), Hocico (Mexic), Infest (Serbia), Gutted (Ungaria), Clitgore (Romania) si Mind Assault (Africa de Sud). Editia cu numarul IV a ROCKSTADT EXTREME FEST 2016 va avea loc in perioada 11-14 august, pe terenul de Biatlon de la baza cetatii Rasnov. Enumeram trupele ce deja se gasesc pe afisul evenimentului: Parkway Drive, TesseracT, Insomnium, Alestorm, Tankard, Benediction, My Dying Bride, Carach Angren, Bucovina, Excrementory Grindfuckers, Indian Fall, Cattle Decapitation si Misfits.

De pe 28 decembrie pana pe 4 martie 2016 pretul unui abonament este de 190 de lei.

Organizatorii reamintesc, pe aceasta cale, faptul ca la fel ca si pentru ultimele doua editii NU vor exista bilete pe zile, ci abonamente ce asigura accesul in toate cele patru zile ale festivalului.

!!! In atentia celor care nu doresc sa participe la toate cele patru zile ale festivalului, organizatorii recomanda achizitionarea abonamentelor la pret redus!

Pretul abonamentelor este urmatorul:

Presale 3 – 190 lei, perioada 28.12.2015 – 04.03.2016 Presale 4 – 220 lei, perioada 05.03 – 10.07.2016 Presale 5 – 250 lei, incepand cu 11.07.2016 si SALE pe intreaga perioada a festivalului (11-14 august) VIP Ticket – Meet and greet cu artistii – 300 lei Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2016 pot fi achizitionate online de pe:

  • eventim.ro si prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Librariile Humanitas si Carturesti); • myticket.ro si din reteaua magazinelor DIVERTA, Libraria Mihai Eminescu, Magazinul Muzica si retelele afiliate Myticket; • bilete.ro si din toate oficiile Postei Romane, in magazinele InMedio semnalizate Bilete.ro si in magazinele Germanos. In retea internationala, biletele sunt disponibile via Ticketino.com. BORKNAGAR– Norvegia, 1995- prezent Supergrupul norvegian ajunge pentru prima data in Romania! Formatie infiintata in 1995 de Øystein Garnes, Borknagar este una din cele mai de succes exponente muzicale ale Norvegiei si totodata o trupa in care de-a lungul anilor au activat muzicieni cu o reputatie pe masura, daca e sa amintim de ICS Vortex (Arcturus, Dimmu Borgir), Vintersorg, Kristoffer Rygg (Ulver) sau muzicieni din Gorgoroth si Enslaved. Deseori Borknagar a fost catalogata drept o punte intre muzica si natura in sine, norvegienii incorporand elemente ale muzicii black metal cu ingrediente folk metal, pasaje progresive, totul intr-o nota atmosfera inedita. Borknagar ajung in Romania pentru a-si promova noul album Winter Thrice, disc inregistrat si compus in formula alaturi de ICS Vortex si Vintersorg, si totodata un material ce are ca invitati pe toti cei patru solisti ce au activat de-a lungul istoriei Borkangar. Considerand legatura pe care formatia o are cu tot ce inseamna natura, contextul in care Borknagar va concerta la Rockstadt Extreme Fest are toate sansele de a fi unul aparte. DESTRUCTION- Germania, 1982 – prezent

Destruction, legendele thrash metal-ului nemtesc ajung la Rockstadt Extreme Fest 2016. Foarte apreciati peste granite, dar si in Romania, baietii fac parte din maretul grup „The Big Four” al scenei de thrash metal din Germania, alaturi de Kreator, Sodom si Tankard si este pentru prima data cand doua formatii din acest prestigios grup concerteaza la un eveniment in Romania. La inceputurile carieri, Destruction s-au numit Knight of Demon, dar si-au schimbat rapid titulatura in 1984. Componenta initiala a fost Marcel Schimmer, Tommy Sandmann si Mike Sifinger. Dupa lansarea materialului Infernal Overkill. liderul Marcel Schimmer a fost dat afara, ca urmare a unor neintelegeri de natura muzicala. A urmat o perioada mai dificila. La inceputul anilor 1990, cand rock –ul lua cu totul alta directie, au lansat doua materiale din fonduri propii, urmand ca in 2000 lucrurile sa se imbunatateasca, semnand cu Nuclear Blast. Intre timp, in formatie a revenit Marcel Schimmer, in 1999, si care i-a si ajutat sa semneze contractul salvator cu Nuclear Blast., moment esential in istoria trupei. In toti acesti ani, Destruction au devenit una din trupele etalon ale scenei europene thrash metal, cu o activitate muzicala ce nu a lasat niciodata loc de compromis. Influentati de Iron Maiden, Mercyful Fate, Motörhead si Venom, formatia a inregistrat de la infiintare 13 albume si 4 EP-uri, intr-un cuvant o intreaga cariera muzicala. HOCICO – Mexic, 1993 – prezent

In ce va fi una din cele mai aparte aparitii la Rockstadt Extreme Fest, Hocico este un duo de sonoritati electro-industrial, din Mexic, aflati pentru prima data in Romania. Erk Aricrag (Erik Garcia) si Racso Agroyam (Oscar Mayorga) activeaza din 1993, de pe vremea cand aveau doar 15 ani, puternic influentati de tot ce a insemnat Skinny Puppy si curentul muzicii electronice, concendrandu-si eforturile pe nisa mixajului industrial si EBM (Electronic body music- post-industrial music si electropunk). In limba engleza, cuvantul ‘hocico’ (pronuntat Osziko) este tradus drept ‘shout’ si folosit in Mexic ca un mod de a descrie intr-un mod insultator comentariile unei persoane. Succesul Hocico a depasit treptat granitele Mexicului, iar duo-ul este acum unul din cele mai vechi si respectate proiecte ale scenei electro-industrial internationale. In paralel, Agroyam activeaza si in Dulce Liquido, in timp ce proiectul lui Aircrag poarta numele Rabia Sorda.

MINI CDS Untold Blasphemies (2001) Born To Be (Hated) (2004)

DVD A Traves De Mundos Que Arden (2006) Blood On The Red Square (2011) Die Hölle über Berlin (2014)

INFEST – Serbia – 2012 – prezent Originari din Serbia, Infest nu este deloc o formatie straina publicului roman, ei fiind descoperiti de Romanian Thrash Metal Club si promovati constant in evenimentele organizate. Incepand sa capete notorietate si la nivel european, Infest este un promotor al muzicii thrash/death metal, furia si pasiunea cu care acesti sarbi isi prezinta numele oferind un potential esential pentru ce va urma de acum inainte. Ca tema lirica, Infest abordeaza deseori subiecte cu mesaje anti-religioase. Religia, care, asa cum spunea Vandal intr-un interviu pentru o publicatie din Romania, nu face altceva decat sa influenteze masele, sa le manipuleze si sa aduca razboaie., “Keeping the people on chains, with no mental freedom…”

GUTTED, Ungaria, 1996- prezent Infiintati in 1996, grupul maghiar nu este strain scenei europene death metal. E drept ca activitatea la nivel european a aparut abia in 2005, cand Gutted lansau ‘Human Race Deserves To Die’, via Nice To Eat You Records, promovat de un turneu european alaturi de americanii din Wasteform. Intre timp au urmat alte turnee, cat si aparitii la evenimente europene cu renume, cea mai recenta fiind Brutal Assault in 2015. La Rockstadt Extreme Fest, Gutted ajung pentru a-si promova noul album, lansat in 2015. CLITGORE, Romania, 2009- prezent A doua prezenta consecutiva pe afisul Rockstadt Extreme Fest, confirmarea Clitgore este o reactie a succesului inregistrat in 2015, cand formatia a concertat pentru prima data pe scena festivalului, iar spatiul din fata celei de-a doua scene a devenit realmente neincapator. Formati la initiativa basistei Mihaela Paraschiv, Clitgore s-a dorit un proiect grindcore cu o componenta exclusiv feminina. Planul nu a iesit, dar Clitgore a devenit cel mai de seama nume grindcore al Romaniei, concertand constant in Europa, in tari ca Austria, Spania, Franta, Germania, Ungaria sau Portugalia. E timpul sa va pregatiti pentru dans.

MIND ASSAULT, Africa de Sud, 2004- prezent

O premiera pentru un festival metal din Romania, concertul Mind Assault este rezultatul unui parteneriat intre Rockstadt Extreme Fest si Metal4Africa.com si Wrath Inc., din dorinta de a prezenta publicului roman si nu numai, un proiect metal cu la fel de mare potential ca oricare alt grup european. Formati in 2004, Mind Assault este un grup ce incorporeaza elemente thrash metal cu influente melodice death metal, rezultatul fiind unul din cele mai puternice grupuri metal ale Africii de Sud. Desi o aparitie exotica pe scena festivalului, suntem convinsi ca potentialul acestei trupe isi va spune cuvantul.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top