Noutati

White Walls lanseaza un nou album

White Walls, una din cele mai apreciate formații ale scenei metal din România, revine în această toamnă cu un al doilea material discografic.

Intitulat „Escape Artist”, discul marchează finele unei pauze discografice de 3 ani, perioadă în care trupa a susținut numeroase concerte, atât în țară cât și peste hotare, unde a ajuns revelația festivalului olandez ProgPower.

Cele 13 piese incluse pe disc reprezintă o călătorie, atât conceptual cât și la nivel de compoziție și înregistrări, albumul purtând amprenta a trei studiouri cu renume – Next Dog Studio (București), Luna Recording Studio (Cluj-Napoca), unde Oliver Vegh a fost responsabil pentru înregistrarea vocilor, și NoCity Studio (București).

Iar pentru că întregul concept White Walls a căpătat rapid o identitate unică, echipa implicată în acest proiect rămâne aproape neschimbată. Înregistrările și mixajul sunt semnate de același Marius Costache (www.mariuscostache.ro), în timp ce masterizarea i-a revenit de această dată lui Alan Douches (www.westwestsidemusic.com), cunoscut pentru colaborări cu nume de top precum Killswitch Engage, Mastodon, Kvelertak, Sepultura sau The Black Dahlia Murder. Din această echipă face parte și Mihnea Ioan Grecu (Xlab Solutions), „al cincilea membru” White Walls, a cărui susținere este și de această dată prezentă în mod necondiționat.

„Escape Artist simbolizează evadarea din lumea reală într-o lume imaginară, acolo unde totul este posibil. Se poate spune că artistul își creează univers după univers. Însă artistul este în esență om, iar încercarea sa de a crea universul ideal are ca urmare o serie de erori în ‘construcție’. Fiecare piesă reprezintă o stare trăită de acest artist, un om visător, bipolar, personaj ce trece rapid de la agonie la extaz, de la calm la disperare. Albumul în sine este o călătorie către cele mai întunecate gânduri, o luptă cu monștrii din interior, o proiecție a rolului trăit în fiecare piesă.’ declară solistul Eugen Brudaru.

Grafica este din nou semnată de Costin Chioreanu (Twilight13Media), ale cărui talent și imaginație redefinesc conceptul grafic creat acum trei ani.

Tracklist-ul albumului este:

01. Silence
02. Dream Chaser
03. Loose Ends
04. Patience
05. Dead Heart Part I
06. Dead Heart Part II
07. Dead Heart Part III
08. The Masquerade
09. Another Sun
10. World Gone Wrong
11. Escapism
12. Waves
13. Silence (Reprise)

La fel ca și „Mad Man Circus”, albumul „Escape Artist” va fi promovat atât printr-un turneu național cât și printr-o serie de concerte în Europa. Lansarea oficială a discului va avea loc pe data de 10 octombrie, în clubul Silver Church din București, detalii despre eveniment urmând a fi comunicate în cel mai scurt timp.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top