Concerte Rock

Turneu National SEMNAL M 35

Semnal M va susţine un turneu national care va cuprinde 35 de orase din Romania. Turneul va incepe pe data de 10 iunie, avand startul la Alba-Iulia, urmand ca formatia sa sustina concerte in Tg.-Mures, Zalau, Deva, Hunedoara, Oradea, Satu-Mare, Baia-Mare, Bistrita, Brasov, Fagaras, Suceava, Botosani, Piatra-Neamt, Iasi, Bucuresti ,etc…

Biletele la concertele mai sus mentionate, vor fi puse in vanzare incepand cu data de 27 mai si vor putea fi achizitionate online (myTicket) sau de la agentiile de bilete din localitatile mai sus mentionate.

Înainte de a incepe turneul, Semnal M va sustine la Cluj, un recital in deschiderea concertului legendarei formatii britanice Deep Purple, eveniment ce va avea loc in 7 iunie la Cluj Arena.

SEMNAL M, una dintre cele mai cunoscute trupe pop-rock româneşti. Înfiinţată în 1977, Semnal M este una dintre cele mai cunoscute şi mai longevive trupe pop-rock româneşti. La început, formaţia era compusă din Iuliu Merca, Ştefan Boldijar, Liviu Hrişcu, şi Tavi Popovici. Activează în această formulă până în 1978. În această perioadă apare Single -ul cu piesele ”Moara” şi ”Durata” şi LP -ul ”Trenul cursă de persoane ApahidaCluj” cu înregistrări radio. Piesa ”Moara” ajunge până pe locul 4 în topul BBC pentru Europa de Est, fapt menţionat şi de Radio Europa Liberă.

Odată cu venirea bateristului Francisc Salamon în 1980, grupul trece la un ton ”mai rock”, câştigând premiul de compoziţie la festivalul ”ClubA” din acelaşi an, cu piesa ”Mai avem multe de făcut”.

Tot in 1980 se înregistrează la ”Electrecord” albumul ”Cântece Transilvane” pe care apar, printre altele, şi piesele ”O roată de foc”, ”Drumuri”, ”Bal la Apahida” etc. Aceasta din urmă apare şi într-un top din Japonia şi este considerată prima piesa ”etno” româneasca. Discul este considerat un real succes de casă, realizând un număr record de vânzări. In anii urmatori formatia Semnal M lanseaza urmatoarele albume:

1981-Compilatia Club A ( Mai avem multe de facut)

1983-Planeta Visurilor Noastre (La mijloc de padure)

1984-Compilatia estival top ( La fereastra ta)

1994-Mari Succese (Raul, Tanara dimineata, Spune-mi cine esti, Descult in iarba)

1996-Unplugged ( Vara amintirilor, Primavara romaneasca, Urare, M-a vrajit o stea)

1999-Povesti la gura sobei (Inpreuna suntem iar, Nopti de-argint, Hupupu)

2004-Ieri si Azi (Da-mi de stire, Cu mine de-ai fi, Cu fiecare zi)

2012-Mi-e Dor(single)

 

In prezent componenta formaţiei este :

Ştefan Boldijar (voce, chitară bas)

Florin Ştefan (chitară, voce)

Solomon Francisc (tobe)

Nicu Barna (chitară, voce)

Cătalin Pop (chitară)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top