Concerte Jazz & Altele

TRI concert Adrian Naidin, Irina Sarbu, Ciprian Parghel la Papa la Soni Vama Veche

Un violoncel fermecat, o mare voce si un contrabas unic.
Jazz si folclor, sambata 13 iulie, zi cu noroc. Pe scena Papa la Soni Vama Veche vor urca trei nume mari cu un proiect cat se poate de nou, Tri, ce va fi prezentat in premiera nationala.
Adrian Naidin, Irina Sarbu, Ciprian Parghel

ADRIAN NAIDIN

Colaborator al lui Moby pentru coloana sonora a filmului The Necessary Death of Charlie Countryman, un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf, Adrian Naidin este un muzician complet, experimental in jazz, inspirat in clasic, plin de forta si har in folclor.
Adrian Naidin convinge in experimente acustice inedite, de la conceptele uneori abstracte ale jazz-ului contemporan, pana la world music sau pop-rock.

IRINA SARBU

Este absolventa Liceului de muzica “George Enescu”, clasa pian principal si a UNATC, sectia actorie. A debutat in cadrul emisiunii “Povestiri din Studioul Artelor” a Radiodifuziunii Romane in decembrie 2002. A urmat o serie de recitaluri si concerte in Bucuresti si in tara, iar prima confirmare ca este pe drumul cel bun a venit in 2004 cand a primit “Premiul pentru debut” la Gala Premiilor Jazz din anul 2003. In scurt timp a inceput sa cante cu instrumentisti renumiti ai jazz-ului romanesc: Puiu Pascu, Marius Mihalache, Marius Popp, Marius Vernescu, Sorin Romanescu, Alex Man, Sorin Terinte, Mircea Tiberian, Petrica Andrei, Arthur Balogh, Pedro Negrescu, Virgil Popescu, Alin Constantiu, Eugen Nichiteanu, Ciprian si Tudor Parghel – sunt doar cativa dintre cei care au contribuit la formarea ei ca artist. A cantat pe numeroase scene din Bucuresti si din tara precum si la numeroase Festivaluri Nationale si Internationale. Este recunoscatoare Ancai Parghel, profesoara si prietena sa, de la care a invatat foarte multe. In 2006 a inregistrat cu Marius Mihalache albumul “World Symphony”.

CIPRIAN PARGHEL

Absolvent al sectiei de jazz in cadrul Conservatorului Regal din Bruxelles, Ciprian Parghel a concertat pe numeroase scene festivaliere si de club atat in Romania cat si in strainatate. A colaborat cu artisti de reputatie internationala, printre acestia: Archie Shepp, Puiu Pascu, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian, Paolo Radoni si de nenumarate ori, in formula de trio-familie “Anca Parghel si fiii”. Este apreciat ca fiind cel mai valoros contrabasist al generatiei sale, dovedind, la fiecare concert, atat maiestria si controlul absolut asupra instrumentului cat si o inspiratie muzicala de exceptie. Incanta publicul ca un adevarat show-man, contrabasul sau se dezlantuie intr-o succesiune de sunete ce transmit vibratii esentiale pentru colegii sai de scena, dar si pentru publicul caruia ii induce o stare extatica.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top