Concerte Jazz & Altele

Tigran-Shadow Theater şi Vijay Iyer Trio live la Sala Radio!

Twin Arts cu sprijinul Ambasadei Armeniei la Bucureşti prezintă:

JAZZ NIGHT OUT!

Tigran–Shadow Theater şi Vijay Iyer Trio în concert la Sala Radio!

Tigran şi Vijay Iyer, doi dintre cei mai inovatori pianişti ai jazz-ului contemporan vor concerta la Sala Radio pe 17 Octombrie 2013.

Concertele Tigran-Shadow Theater şi Vijay Iyer Trio se înscriu în seria de evenimente Jazz Night Out organizate de Twin Arts.

Jazz Night Out este o platforma de evenimente si socializare al cărei scop este promovarea concertelor de jazz si blues, organizarea de workshopuri, auditii si intalniri cu artisti straini.

Vijay Iyer (n.1971) este un pianist nominalizat la premiile Grammy în 2010 la categoria Cel Mai Bun Album de Jazz Instrumental.

S-a născut în New York din părinţi de naţionalitate indiană. Începe studiul muzicii la vârsta de 3 ani, timp de 15 ani dedicându-se viorii. Tot în această perioda descoperă şi pianul, devenind autodidact la acest instrument.

Este pianist, compozitor, producător şi are un doctorat în ştiinţele cognitive ale muzicii, obţinut la Universitatea Berkeley din California.

Viziunea sa artistică este inconfundabilă, bogaţia ritmică, improvizaţia fluidă, orchestraţia şi stilul amintind de mari instrumentişti precum Thelonious Monk, Ellington, Tyner, Alice Coltrane, Andrew Hill, sau Randy Weston.

Aluziile la rock, soul, funk şi muzică electronică, polifonia percuţiei africane dar şi hipnotismul muzicii indiene fac din concertele Vijay Iyer o experienţă senzorială captivantă.

În 2013 Echo Award (Germania) i-a acordat titlul de International Pianist of the Year. Revista GQ India l-a desemnat unul dintre cei 50 cei mai influenţi indieni la nivel mondial.

A cântat alături de Rudresh Mahanthappa, Rez Abbasi, Craig Taborn, Steve Coleman, Roscoe Mitchell, Wadada Leo Smith, John Zorn.

În concertul de la Sala Radio, Vijay Iyer Trio (Vijay Iyer-pian; Marcus Gilmore-tobe; Stephan Crump-bass.) vor prezenta cel mai nou album al trio-ului, Accelerando. Acest album a fost votat de către sute de critici din toată lumea #1 Jazz Album of the Year in 2012.

Tigran Hamasyan (n.1987) este un pianist şi compozitor de origine armeană, stabilit în Los Angeles din 2003.

A început studiul pianului la vârsta de 3 ani, iar la 13 ani era deja invitat la festivalurile europene de jazz.

Reputaţia sa a crescut cu fiecare concert, dovada fiind prestigioasele premii câştigate, printre care premiul întâi oferit de Thelonious Monk Institute of Jazz în 2006.

Creativitatea explozivă precum şi gusturile muzicale eclectice îi permit să treacă cu uşurinţă de la muzica tradiţională armeană la jazz american, de la rock progresiv la muzică clasică.

Cu o dexteritate uluitoare şi un profund simţ al compoziţiei, Tigran este printre cei mai promiţători şi carismatici pianişti ai momentului.

Între colaborările sale se remarca cele cu Lars Danielsson, Trilok Gurtu, Serj Tankian (System Of A Down).

La Bucureşti, Tigran îşi va prezenta noul album-Shadow Theater în formula de Quintet.
Alături de el pe scena se vor afla: Areni Agbabian – Voce; Charles Altura – Chitara; Sam Minaie – Bass;
Arthur Hnatek – Tobe

Programul evenimentului:
Ora 19:00-Acces public
Ora 19:30- Vijay Iyer Trio
Ora 20:30-21:00-pauză
Ora 21:00-Tigran-Shadow Theater

Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Înregistrările video sunt interzise pe toată durata concertului.

BILETE
Biletele pentru acest eveniment costă 60, 100, 120 de lei doar până la data de 20 August şi 75, 115, 135 de lei (după această perioadă), în funcţie de categorie şi vor putea fi achiziţionate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro

Concurs
Primele 100 de bilete cumpărate participă la o extragere pentru 10 pass-uri meet & greet cu Tigran Hamasyan şi Vijay Iyer. Trimiteţi codul de bare de pe bilet însoţit de numele dvs. pe adresa office@twinarts.ro (subiect: meet & greet Tigran Hamasyan şi Vijay Iyer).

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe paginile de Facebook Twin Arts şi Eventim.

http://www.youtube.com/watch?v=ej7yXsdK8xw
http://www.youtube.com/watch?v=IwFbUx0_Uto

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top