Concerte Rock

SATURNUS la Bucuresti si Cluj Napoca in septembrie

SATURNUS, una dintre cele mai inspirate şi recunoscute formaţii din aria melodic doom metal revin in Romania dupa concertul de la ARTmania, concert sustinut in aceasta vara la Sibiu, de data aceasta la Bucuresti si Cluj Napoca, in 22 respectiv 23 septembrie in cluburile Colectiv si Flying Circus Pub.

Alaturi de Saturnus pe scenele celor doua cluburi vor urca in premiera spaniolii de la HELEVORN si bucurestenii de la FJORD (trupa ce se va afla pentru a doua oara la Cluj Napoca).

In cadrul acestor doua concerte danezii vor prezenta un setlist complet, urmand sa parcurga intreaga discografie.

Biletele pentru ambele evenimente vor costa 30 RON, iar acestea vor putea fi achizitionate doar in seara evenimentelor, de la intrarea in cluburi.

Paginile oficiale ale evenimentelor:

22.09.2015 – Bucuresti @ Colectiv – https://www.facebook.com/events/1606449172961059/

23.09.2015 – Cluj Napoca @ Flying Circus – https://www.facebook.com/events/104014353282924/

SATURNUS (https://www.facebook.com/pages/Saturnus/8935853109) este o trupa ce s-a infiintat in 1991 de catre bassistul Brian Hansen, care l-a cooptat imediat pe Thomas A.G. Jensen, o voce greu de confundat din intregul spectru Doom Death Metal. In decursul celor aproximativ 20 de ani, danezii au avut foarte multe schimbari de componenta, foarte multe colaborari cu muzicieni mai mult sau mai putin cunoscuti, singurul care nu a plecat din trupa fiind Thomas.

La capitolul discografie SATURNUS a lansat in 1996 “Paradise Belongs to you”, in 1998 “For The Loveless Lonely Nights” EP, in 2000 “Martyre”, 2006 “Veronika Decides To Die” si in 2012 “Saturn in Ascension”.

HELEVORN (https://www.facebook.com/helevornband) s-au format in anul 1999 in Palma de Mallorca (Spania), primul album de studio “Fragments” ,fiind lansat in anul 2005. In 2006 trupa a fost invitata sa apara pe un disc tribut Katatonia, intitulat “December Songs”, aceasta fiind lansat de catre Northern Silence Productions.

In 22 septembrie 2014, trupa lanseaza cel de al treilea album de studio “Compassion Forlorn), albumul fiind inregistrat in Psychosomatic Studios. O data cu aparitia acestui nou album, trupa a primit un feedback pozitiv din partea presei de specialitate, fiind considerata un nume de interes pe scena doom metal internationala, acest lucru venind si datorita videoclipului “Burden Me”.

FJORD (https://www.facebook.com/FjordBandRo) este o trupa instrumentala cu influente Post Rock, Post Metal si Shoegaze.

Bazandu-se preponderent pe pasaje atmosferice, muzica Fjord starneste sentimente de nostalgie ducand ascultatorul intr-o stare de introspectie si contemplare. Avand radacini adanc infipte si in muzica Metal, trupa alterneaza atmosfera cu pasaje de forta si vitalitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top