Reportaje/Cronici

Rockstadt Extreme Fest 2013 – ziua 1: vineri 30 august

GOJIRA – show fulminant la baza Cetăţii Râşnov

Cea de a doua zi de Rockstadt Extreme Fest şi poate cea mai aşteptată, a însemnat un maraton metal, divers şi incitant, pentru derularea căruia nici măcar ploaia nu a reprezentat un impediment.

Braşovenii de la FALSE REALITY au dat startul celei de a doua zile de metal extrem de la baza Cetăţii Râşnov, cu un recital versatil şi interesant. Trecerile surprinzătoare de la riffurile brutale la pasajele melodice armonioase i-au ţinut în priză pe spectatori, iar la final trupa a foat răsplătită cu aplauze generoase.

A urmat CODE RED, un alt nume reprezentativ al death metal-ului braşovean, care a  impresionat prin prin sunetul brutal şi prin complexitatea, originalitatea şi diversitatea compoziţiilor. Formaţia a prezentat şi piese ce se vor regăsi pe primul său album, aflat încă în lucru, iar melodiile au fost bine primite de public.

BUCOVINA, nume etalon al folk metalului românesc şi o formaţie foarte îndrăgită s-a simţit excelent pe scena de la Rockstadt şi i-a făcut pe cei prezenţi să rezoneze cu accentele tradiţionale, compoziţiile ample şi tranziţiile melodice.

Cea mai cunoscută şi apreciată formaţie hardcore din Balcani, LAST HOPE din Bulgaria a revenit în faţa publicului din România şi a convins din nou cu un recital devastator, de hardcore brutal. Showul LAST HOPE a însemnat  un mix remarcabil între energie brută şi intensitatea exprimării, fapt apreciat din plin de cei prezenţi.

CARACH ANGREN, cel mai reprezentativ nume al scenei olandeze de blackmetal, a dezvăluit pe scena de la poalele Cetăţii Râşnov o poveste plină de tenebre, într-un show ce a îmbinat sonorităţile brutale, influenţele teatrale şi accentele simfonice, într-un melanj fascinant.

Polonezii de la DECAPITATED, cotaţi drept una dintre cele mai tehnice şi apreciate trupe death metal din lume au oferit spectatorilor un show pe măsura aşteptărilor, derulat în forţă şi caracterizat de solouri de chitară inventive, riffuri disonante memorabile, o abordare poliritmică şi instrumentaţie de mare fineţe.  Latura compoziţională solidă a întregit tabloul muzical al tenebrelor.

Legendele la NAPALM DEATH au luat scena în stăpânire odată cu lăsarea întunericului şi le-au arătat încă o dată celor prezenţi care este secretul longevităţii artistice. După mai bine de 30 ai de carieră îşi păstrează  reputaţia de nume simbol al scenei grind-death. Au încântat publicul cu un show brutal şi consistet, animat de prezenţa scenică ce îl caracterizează pe frontman-ul Barney Greenway şi de o de o prestaţie vocală în care pasaje de scream şi growl au fost abordate cu o prospeţime şi forţă de zile mari. Setlistul a fost generos şi a acoperit în mare parte ampla discografie a formaţiei, iar după intensitatea reacţiilor printre piesele cele mai apreciate s-au numărat  “Suffer The Children,” “Scum,” “The Kill,” “Dead,” “Nazi Punks Fuck Off” şi “Seige of Power”.

Aşa cum era de aşteptat, apogeul serii a fost atins odată cu intrarea în scenă a celor de la GOJIRA. Trupa emblemă a progressive death-ul francez  a bifat la Rockstadt Extreme  Fest prima prezenţă în calitate de cap de afiş pe o scenă din Europa de est, fapt răsplătit de public cu urale şi racţii pline e entuziasm, ceea ce i-a încântat pe francezi. A fost agitaţie mare în faţa scenei, s-a dat din cap, s-a cântat şi s-a făcut mosh pit la greu, pe parcursul unui show solid, greu şi plin de o energie molipsitoare.Setlistul a inclus un mix de piese “best of”, gustate din plin de cei prezenţi: Explosia, Flying Whales, Backbone, The Heaviest Matter Of The Universe, L’Enfant Sauvage, The Art Of Dying, Toxic Garbage Island, Wisdom Comes, Oroborus, The Axe,  The Gift Of Guilt sunt o parte dintre ele.

Pe parcursul zilei, concursul Beer Mile a fost unul dintre cele mai gustate şi amuzante momente, partidele de paintball au fost şi ele la mare căutare, la fel ca şi cursele cu tiroliana. Pentru momentele de cei prezenţi au luat cu asalt terasele Ciuc Premium şi zona de relaxare Coca Cola.

După încheierea concertelor, distracţia a continuat la Rockotecă unde metalul extrem a răsunat până în zori.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top