Reportaje/Cronici

Robin and The Backstabbers la micul dejun

Luni 28 octombrie 2013, ora 07:00, în sala Berlin din club Control, a avut loc un nou concert Robin and The Backstabbers. Și fără nicio greșeală este vorba de 7:00 dimineața.

Te întrebi cum poate să aibă loc un concert la o oră așa matinală. Baieții de la Robin and the Backstabbers ne-au scos din rutină și ne-au demonstrat că se poate, ba chiar mai mult de atât ne-au arătat că poți începe o dimineață de luni într-un mod plăcut și inedit.

Îmbrăcați în pijamale, care mai de care mai interesante, băieții și-au primit publicul cu ceai, cafea, dulceață și croissante delicioase. Parcă îți părea rău că nu ți-ai adus și tu pijamalele. Iar decorul de pe scenă, mai exact perna cu dungi albe și negre, te făcea să te simți ca la tine acasă.

Fanii și-au făcut apariția chiar de pe la ora 7 fară ceva. Nu a trecut foarte mult timp până ce sala Berlin s-a umplut.

Cei prezenți au avut parte de multe surprize din partea trupei. Concertul a început cu o melodie nouă, urmată de playlist bine ales pentru o dimineață de luni. Am făcut „Marele zgomot” de dimineață, ne-am înviorat cu „SPNZRTR”, ne-am plimbat în trei minute cu „Mașina 682” prin „Paris Dakar”, le-am cunoscut din nou pe „Cristina și Natașa” și împreună am așteptat să apară acel „Soare cu dinți”.

Dimineața nu a fost lipsită de bis. Sala răsuna cu putere. Nimeni nu ar fi vrut să plece și să îmbrățișeze o nouă zi de muncă. Băieții au revenit pe scenă, iar de data aceasta nu doar că ne-au cântat o altă melodie nouă, numită „Harta lumii desenată din memorie”, dar au vrut să împărtășească cu noi experiența unei compoziții ce capătă forme. Piesa a fost cântată pentru a doua oară. Prima dată în sala de repetiții, iar a doua dată dimineața în sala Berlin.

Poate greu de închipuit, dar la această oră atipică pentru susținerea unui concert sala a fost plină și energică. Nu a fost loc de căscat.

„Ne-ați făcut dimineața mai bună și săptămâna mai frumoasă” erau vorbele care se auzeau prin sală la finalul concertului. La ieșirea din club un soare cu dinți ne întâmpina pe fiecare.

Pe scurt aș spune că a fost un concert ce ne-a oferit un pachet de energie pentru o săptămână întreagă.

Trupa are un stil aparte în a-și prezenta biografia. Pe site-ul lor scrie așa: „succes, succes, eșec, remiză, remiză, eșec, succes, succes”. Dar după dumineața de 28 octombrie cred că mai pot completa lista cu încă un „succes”.

 

Playlist concert

Imperatui x
Marele Zgomot
Broken High Heels
Paris Dakar
Iguana făcătoare de minuni
SPNZRTR
Natașa
Bcovia Overdrive
Când te-am cunoscut Cristina
State Trooper
Soare cu dinți
Kriminaal
Sat după sat
Bis
Harta lumii desenată din memorie
Arhanghelsk
În trei minute mașina 682
Noi toți

 

Componență trupă

Andrei Robin Proca (voce, chitară)
Florentin Vasile (chitară)
Vlad Feneșan (chitară bas)
Vladimir Proca (tobe)
Radu Moldovan (tobe electrice)
Andrei Fântână (saxofon, acordeon, chitară)

 

de Emilia Gheorghe

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top