Concerte Folk

Remember Florian Pittis, editia a doua

Primăria Sectorului 3 organizează duminică, 27 aprilie, cea de-a doua ediţie a concertului „Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiş ”. Concertul va avea loc începând cu ora 17.00, pe Insula Pensionarilor din Parcul „Alexandru Ioan Cuza”.

Flacăra aprinsă de Florian Pittiș în conștiința românilor continuă să ardă. Duminică, 27 aprilie, în Săptămâna Luminată, spiritul „Moțului” va atinge, din ceruri, artiști și public laolaltă.

Evenimentul „Remember Florian Pittiș”, organizat de Primăria Sectorului 3, a ajuns la cea de-a doua ediție. Golul lăsat de pierderea lui Florin Pittiș este, și în acest an, încărcat de flori alese, sădite în sufletul publicului de artiști prieteni și colegi: Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici, Teo Boar, Nicu Alifantis & Zan, Byron, Ducu Bertzi, Mihai Neniță, Constantin Neculae, Mircea Vintilă & Brambura – invitat special Alexandra Ușurelu, Alina Manole, Raul Kusak & Claudiu Purcarin, Jonathan David, Ovidiu Scridon & Silvan Stâncel.

Mircea Vintilă: „Florian Pittiș, un prieten și un artist formidabil. O personalitate puternică, un spirit tânăr, nonconformist. El iubea Rockul, el a fost promotorul Muzicii Tinere. Florian Pittiș – un model pentru generația noastră, pentru exuberanța, intensitatea cu care trăia viața”.

Marius Bațu: „Ce vremuri!! Spiritul lui Moțu’ va veghea și pe data de 27 aprilie 2014, când parte dintre cei cu care a colaborat se vor afla pe aceeași scenă în parcul Al.I.Cuza!”

Nicu Alifantis: „Glasul lui îmi umplea auzul până la durere, o plăcută şi emoţionantă durere, iar făptura sa cu contur medieval făcea să se reverse lumina peste toţi din juru-i, învăluindu-ne cu o pace atât de deplină. Mulţumeam Celui de Sus că puteam respira acelaşi aer cu un astfel de Om … Nu putea fi ceva mai minunat! La Mulți Ani, Moțule!”

Simbol al culturii românești și al dezideratului de libertate, mentor al mai multor generații, Florian Pittiș este descoperit și prețuit continuu de generațiile care vin. Evenimentul „Remember Florian Pittiș” aduce publicului emoția rară a unui concert de stare, în care artele se îmbină și trăirile transced planul concret, iar muzica devine lumina care radiază în suflete fericire.

Primăria Sectorului 3 vă așteaptă duminică, 27 aprilie, începând cu ora 17.00, în Parcul „Alexandru Ioan Cuza”, Insula Pensionarilor, să îl sărbătoriți pe Florian Pittiș.

Accesul publicului la acest eveniment este gratuit.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top