Noutati

Release party MANOWAR – 'Kings Of Metal MMXIV' pe 7 mai la Silver Church

Aniversarea a 25 de ani de la lansarea albumului Kings Of Metal al trupei MANOWAR, o piatră de hotar în istoria genului, nu poate trece neobservată! Formaţia a marcat-o prin lansarea unui album aniversar – ‘Kings Of Metal MMXIV’ Silver Edition, iar fanii MANOWAR din România sunt invitaţi să celebreze evenimentul, pe 7 mai în Silver Church Club din Bucureşti!

Startul festinului heavy metal animat de headbanging, karaoke, concursuri,  riffuri MANOWAR şi alte surprize se dă la ora 19.00. Din programul serii nu va lipsi audiţia noului album. Intrarea va fi libera.

Cu acest release party-ul România se alătură manifestărilor organizate de fanii din întreaga lume, ce au ca scop celebrarea albumului ‘Kings Of Metal MMXIV’ Silver Edition. Evenimente similare au avut deja loc în Brazilia, Germania, Bulgaria şi Portugalia, iar în următoarele săptămâni va fi rândul Manowarrior-ilor din Spania şi Grecia se serbeze în stil heavy metal.

‘Kings Of Metal MMXIV’ Silver Edition, despre care revista Break Out din Germania spune că este “o nouă capodoperă,”  include 2 CD-uri, 9 trackuri principale şi 9 bonus trackuri, o nouă grafică de copertă, realizată de Ken Kelly şi două bookleturi, fiecare cu 24 de pagini, ce cuprind fotografii rare din perioada 1988/1989, precum şi din decursul realizării versiunii ‘Kings Of Metal MMXIV’

Dublu CD-ul se găseşte în magazinele de specialitate, pe platformele de comerţ electronic ale trupei MANOWAR: www.thekingdomofsteel.com şi www.thekingdomofsteel.eu. (ambele expediază produsele oriunde în lume) şi la standul de merchandise în turneul ‘Kings Of Metal MMXIV’ World Tour.

‘Kings Of Metal MMXIV’ este o înregistrare complet nouă, care marchează 25 de ani de la lansarea albumului emblematic ‘Kings Of Metal’ din 1988 şi de la turneul care i-a urmat.

În timp ce rămâne fidel spiritului înregistrării originale ‘Kings Of Metal MMXIV’ surprinde ascultătorul cu aranjamentele noi şi cu alte elemente de noutate, cu interpretarea vocală spectaculoasă a lui Eric Adams, cu prestaţia puternică a lui Donnie Hamzik la tobe, cu soundul scânteietor al chitării lui Karl Logan şi cu noul record al lui de Joey DeMaio care a înregistrat solo-ul de bas “The Sting Of The Bumblebee MMXIV”,  cu viteza ameţitoare de 300 de bătăi pe minut.

În ceea ce priveşte muzica, aceasta este o înregistrare complet nouă”, a explicat bassistul şi producătorul Joey DeMaio, referindu-se la acest album. “Totul a fost înregistrat din nou. O cantitate imensă de muncă şi efort se concentrează în acest album, pe toate nivelurile, lucru pe care îl veţi percepe auditiv, când îl veţi asculta..

MANOWAR devenise o forţă imperioasă, cu răsunător succes internaţional, încă de la albumul de debut, “Battle Hymns”. Iar albumul, ‘Kings Of Metal’ din 1988, urmat de turneul din 1989 a catapultat formaţia într-o nouă sferă. Piese precum “Heart Of Steel”, “Kings OF Metal”, “Hail And Kill” şi “Blood Of The Kings” au dobândit imediat statutul de repere clasice  cunoscute şi apreciate până astăzi de fanii metalului din lumea întreagă.

Am pornit de la o discuţie despre aniversarea a 25 de ani de la lansarea albumului şi despre cum am putea să o facem să fie specială. Iubim aceste piese la fel de mult ca şi fanii noştri. Aşa că am început să vorbim despre o nouă înregistrare, care să permită adăugarea unor noi elemente şi un sound proaspăt şi masiv,” a explicat Joey DeMaio. “Apoi, s-a născut ideea turneului aniversar, pentru a celebra acest album aşa cum se cuvine. Live, alături de fanii noştri!” a adăugat el. “Am împins limitele omului şi cele ale echipamentelor la maxim, pentru a face cinste înregistrării originale şi nu am putea fi mai mulţumiţi de rezultatul obţinut. Totul sună mai amplu, în primul rând datorită capacităţii de a integra  mai mult sunet într-o înregistrare, faţă de posibilităţile din trecut. Totul s-a îmbunătăţit, de la tehnologie la echipamentele pe care le folosim, de la corzile şi dozele  pentru  chitară până la pre-amp-uri, microfoane şi chiar  până la însuşi procesul de înregistrare. Tehnologia a evoluat atât de mult! Rezultatul este masiv! ” a comentat DeMaio.

Cu “Hail And Kill MMXIV” şi “Kings Of Metal MMXIV,” piesa ce dă titlul materialului, albumul începe cu  forţa şi măreţia ce sunt sinonime pentru fanii din lumea întreagă cu numele MANOWAR.

Impresionanta baladă “The Heart Of Steel MMXIV” este prezentată în trei variante:

Acoustic Intro, Guitar Instrumental şi Orchestral Intro Version, ultimele două fiind bonus track-uri.

“Thy Kingdom Come MMXIV” este, în cel mai profund sens, o sursă de inspiraţie.

Pentru noua naraţiune din piesa  “The Warrior’s Prayer MMXIV” trupa şi-a unit forţele cu celebrul actor britanic Brian Blessed.  Acesta este un actor renumit, atât pentru roluri de compoziţie cât şi pentru personaje din dramaturgia shakespeariană. Printre altele a jucat în:  “Henry al V lea,” în regia lui Kenneth Brannagh, în producţiile lui Oliver Stone, “Regele Lear” şi “Alexander”, şi a fost Prinţul Vultan în celebrul film “Flash Gordon”. Mai mult decât un actor şi explorator, Blessed a primit distincţia “Spirit Of Hammer Award” din partea prestigioasei reviste Metal Hammer UK, pentru contribuţia sa la heavy metal. Pentru efecte speciale de cel mai înalt nivel în piesa “The Warrior’s Prayer MMXIV” a fost cooptat specialistul în efecte sonore Hamilton Sterling; de numele acestui veteran al Hollywoodului se leagă blockbuster-uri de acţiune precum  “Batman – The Dark Knight”, “Men In Black 3”, “War Of The Worlds”, şi “Master And Commander: The Far Side of the World”, două dintre aceste producţii primind premii Oscar® la categoria „Cea mai bună editare sonoră”.

“Thy Crown And Thy Ring MMXIV”, outro-ul tradiţional al concertelor MANOWAR este maiestuos atât în varianta orchestrală cât şi în cea metal (bonus track), în timp ce “The Blood Of The Kings MMXIV,” completată cu versuri noi, este un salut pentru toate ţările în care MANOWAR a performat până în ziua de astăzi. Fiecare piesă se remarcă în felul ei, pe un album ce debordează de energie şi forţă.

“On Wheels Of Fire MMXIV” încheie succesiunea pieselor principale în cel mai puternic şi catapultant mod cu putinţă.

Artistul fantasy Ken Kelly, ce colaborează de multă vreme cu trupa MANOWAR a realizat două noi ilustraţii pentru coperţile albumului. Ca o continuare a lucrării realizate de el în 1988, cele două picturi noi încorporează steagurile tuturor ţărilor în care MANOWAR a concertat până acum sau pe care urmează să le viziteze în actualul turneu mondial.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top