Festivaluri internationale

Primele trupe confirmate la festivalul de rock Kavarna

Kavarna Rock Fest va avea loc anul acesta pe 2 și 3 iulie, iar primele trupe confirmate sunt Avantasia, Therion si Myrath.

Biletele sunt disponibile pe eventim.ro: http://goo.gl/iPU0ji

Formatia Avantasia va fi cap de afiș în ziua de 3 iulie cu un show pe măsură, de nu mai puțin de 2 ore. Este, fără dar și poate, unul dintre cele mai importante fenomene de operă rock din zilele noastre. Tobias Sammet și colegii săi vor cânta la Kavarna și compoziții mai vechi, atât de cunoscute și iubite în rândul fanilor, dar și piese extrase de pe cel mai recent material discografic, „Ghostlights”, lansat la începutul acestui an.

Proiectul a luat ființă în 2000 și, de atunci, carismaticul muzician și compozitor Tobias Sammet reușește să creeze universuri magice la fiecare lansare.

Vocalistul, cunoscut drept eminența cenușie a grupului de power metal, EDGUY (fondat in 1992),  este unul dintre puținii artiști de origine germană care se bucură de un larg success internațional. Tobias Sammet deja a scris istorie în lumea rock-ului, înregistrând cifre de vânzări de peste 3 milioane de discuri și susținând show-uri în peste 40 de țări.

La fel ca și precendetele albume semnate Avantasia, în cel mai recent disc, „Ghostlights”, își fac apariția o mulțime de invitați de marcă: Geoff Tate (Queensryche), Dee Snider (Twisted Sister), Marco Hietala (Nightwish), Sharon Den Adel (Within Temptation), Michael Kiske (Unisonic, ex-Helloween) și nu numai.
Turneul care a început în luna martie se bucură deja de succes, cuprinzând mai multe concerte care vor avea loc cu casa închisă. Este cel mai extins turneu al trupei de până acum.

Formația suedeză de symphonic metal, Therion, va lua parte la Kavarna Rock Fest pe 2 iulie. Fondată inițial ca o trupă de death metal în 1987, Therion și-a ajustat stilul muzical în timp, adăugând elemente de muzică clasică, inclusiv cor, chiar și o orchestră în întregime. Grație muzicii lor, genul symphonic metal a căpătat o amploare din ce în ce mai mare.

Câțiva dintre membrii trupei s-au schimbat, însă Christofer Johnson rămâne „creierul” care urmărește în permanență dezvoltarea trupei sale. Cel mai recent album de studio este „Les Fleurs du Mal” (2012) care conține cover-uri după cântece vechi franțuzești. Momentan, formația lucrează la o operă rock.

Între timp, trupa susține un turneu în întreaga lume. La începutul acestui an, au luat parte la croazierea „70 Tons of Metal” și, mai apoi,  au avut un mini-turneu în America Latină. În această vară, Therion va cânta în cadrul Kavarna Rock Fest, precum și la Wacken Open Air și la Sabaton Open Air.

Formația tunisiană de metal, Myrath, va urca și ea pe scena festivalului Kavarna. Aceasta a devenit într-un timp scurt o trupă iubită și respectată în comunitatea metal/rock la nivel internațional. Cel mai recent disc, „Legacy”, promite să propulseze și mai mult trupa care plănuiește acum un vast turneu european și nord-american. În primii ani, Myrath interpretau cover-uri metal, asta până când au început să își creioneze propriul stil – progressive power metal îmbinat cu elemente tradiționale tunisiene. „Oriental metal-ul” le-a oferit șansa de a cânta în deschiderea unor artiști de renume precum Dream Theater, HIM, WASP sau Tarja Turunen.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top