Festivaluri internationale

Primele nume Sziget 2013

Patru din cei cinci headlineri ai scenei principale de la Sziget urmează să fie anunțați în curând. Momentan dezvăluim câte ceva din programul celorlalte două scene importante ale festivalului: Arena și A38.

Sziget este genul de festival unde vizitatorii receptivi pot descoperi sau redescoperi artiști care nu sunt neapărat tot timpul în centrul atenției. Cum au demonstrat-o și anii precedenți, nu doar scenele în aer liber oferă programe incitante ci și cele acoperite, unele dintre acestea cu o capacitate de 8-10.000 de persoane. Arena și A38 sunt foarte iubite de vizitatori iar numele dezvăluite astăzi fac parte din programul acestor două scene.

Giganticul cort de petreceri, Arena, îl va găzdui pe Boys Noize, un sound electro proaspăt și energic cu tentă tehno. Este considerat unul dintre cei mai buni DJ de revista Rolling Stone.

Nicky Romero este cunoscut pentru stilul său bombastic și remixurile…ceva mai aparte. A participat în ultima vreme cam la toate evenimentele importante și e pregătit și pentru Sziget.

Deichkind,combo hip-hop electronic din Germania, iubiți pentru show-urile lor spectaculoase vor avea și ei grijă de atmosfera de la Sziget.

Austriecii Parov Stelar Band, fondatorii genului electro swing și una dintre cele mai apreciate trupe la marile festivaluri pentru atmosfera de petrecere din timpul concertelor. Înainte de Sziget îi mai puteți vedea și la VOLT Festival, tot în Ungaria. Și dacă tot a venit vorba de atmosfera de petrecere, cel mai tare DJ tehno din Spania, Oscar Mulero este și el pe listă.

Tinerii fani ai genului grimcore vor fi bucuroși să regăsească în program trupa Hadouken! care va aduce la A38 piese de pe noul album care va fi lansat în februarie. Tot A38 va fi gazda rockerilor belgieni Triggerfinger, cunoscuți pentru rock-ul tradițional dinamic și tensionat combinat cu laturi emoționale.

The Bots vin cu un sound fresh extrem de energic fiind denumiți de The Guardian “Punk Blues Brothers”.

Evident se lucreazăși la programul scenei principale. Într-o după-amiază târzie îi vom regăsi la scena principală pe legendarii Die Ärzte. Nimic mai potrivit pentru a începe seara decât un punk-rock cu versuri satirice. Tot la scena principalăși tot din Germania vin și Seeed, fără îndoială trupa cea mai reprezentativă a genului reggae-dancehall în regiune.

Nu în utimul rând, tânăra talentată din Harlem despre care s-a vorbit mult în ultima vreme, Azealia Banks. În cadrul competiției “BBC Sound of 2012” a ieșit pe locul trei, a primit un premiu Philip Hall Radar la NME Awards și premiul New Style Icon la premiile Billboards.

Pentru o idee mai clară:

 

Și încă o privire asupra atmosferei de la Sziget:


Mai multe detalii și bilete: www.szigetfestival.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top