Reportaje/Cronici

Peste 11.000 de iubitori de muzică și artă au participat la maratonul de renaștere culturală de pe Câmpia Libertății

Blaj, 10 iunie 2014Peste 11.000 de iubitori de muzică, artă și de libertate din întreaga țară și-au dat întâlnire pe Câmpia Libertății cu cele mai cunoscute trupe și cei mai apreciați artiști români și din străinătate, la cea de-a doua ediție a festivalului Blaj aLive, desfășurat în perioada 7-8 iunie 2014.

Pe durata maratonului, peste 30 de artiști de top, dintre care 8 internaționali și 22 din țară, au oferit experiențe puternice pe cele trei scene Blaj aLive. Dacă pe Scena Mare au avut loc două premiere pentru România atunci când Seether și Awolnation au oferit câte un show senzațional celor sosiți la Blaj, la întrecere cu Zdob și Zdub, Paraziții și Vunk, scena Electronica a continuat seria noutăților, aducând în fața publicului pe unii dintre cei mai cunoscuți DJ, precum: Matias Aguaio, Matthias Meyer, Tobias Thomas sau Barnt.

Pe lângă componenta muzicală, iubitorii de artă s-au putut bucura de o varietate de evenimente, pornind de la seminarii și expoziții de pictură, design și fotografie și până la întreceri sportive și alte activări recreaționale.

Tot în cadrul festivalului Blaj aLive a avut loc o altă inaugurare importantă legată de zona artistei: lansarea proiectului artistic „ARTcore Industries”, născut din dorința de a sublinia existența, în România, a unei tradiții industriale îndelungate și bogate și de a readuce pe agenda publică subiectele legate de potențialul ridicat de dezvoltare pe care sectorul industrial continuă să îl prezinte. Prima ediție a acestui proiect a constat într-o complexă expoziție de fotografie, intitulată “Industria Auto – Înapoi în viitor”. Lucrările, create de unii dintre cei mai talentați tineri artiști fotografi de la noi, au avut ca punct de pornire dorința de a sublinia prin forme de exprimare vizuală valoarea estetică și funcțională a sectorului auto din România.

De asemenea, în interiorul TechDom-ul Blaj aLive (cort dedicat zonei de carieră și dezvoltare), tinerii pasionați de știință şi tehnică au putut asista gratuit la o serie de seminarii de tehnologie, design, artă sau dezvoltare personală, susţinute de specialişti şi de profesori-ingineri.

Participanţii s-au putut bucura de atmosfera de festival şi de toate aceste activităţi în cadrul unor zone special amenajate (concerte şi petreceri; ateliere şi socializare; recreaţională şi sporturi; terase şi baruri; camping etc.), aflate în același loc în care, acum peste 150 de ani, 40.000 de oameni au participat la Marea Adunare Națională de la Blaj.

Blaj aLive este un proiect inițiat de către Bosch-Rexroth, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Blaj și Consiliul Județean Alba, prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba. Proiectul este dezvoltat și implementat de ARTmania Events.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top