Festivaluri

Pentru prima data in Romania: Rings of Saturn la Rockstadt Extreme Fest 2020

Rings of Saturn ajung pentru prima data in Romania, la Rockstadt Extreme Fest 2020, care va avea loc in perioada 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon de la baza Cetatii Rasnov.

Maestrii tech-death-ului cu origini „spatiale”, Rings of Saturn, inspira scena muzicala internationala de un deceniu deja, povestea lor incepand din 2009, in Bay Area, California (SUA). Aparut initial ca un proiect de studio apartinand lui Lucas Mann, Rings of Saturn a inceput sa castige fani rapid datorita stilului foarte tehnic, a complexitatii si duritatii compozitiilor si a versurilor dominate de teme spatiale, legate de viata extraterestra.

Prima lor piesa, „Abducted”, realizata pe cand erau inca in liceu, a fost pusa online si a castigat rapid ascultatori. A urmat albumul de debut „Embryonic Anomaly” (2010), care le-a adus si un contract cu label-ul Unique Leader Records.

Au urmat cateva turnee si, in ciuda schimbarilor constante de componenta, un nou material („Dingir” in 2013), completat la scurt timp de cel de-al treilea album: „Lugal Ki En” (2014) si de noi turnee in SUA, America de Nord, Canada si Mexic. Trupa a continuat sa creasca in popularitate si sa se faca remarcata tot mai mult pe scena americana, lucru care a avut ca rezultat obtinerea unui contract cu Nuclear Blast Records in 2016, label sub care au si publicat in urmatorul an un nou material: „Ultu Ulla” (Time Immemorial), primit cu entuziasm de fani.

„Am fost mereu o trupa experimentala. Eu ca muzician sunt asa. Cu «Ultu Ulla» am vrut sa abordez o directie mai melodica fata de cea a materialelor anterioare. Ca urmare, trupa noastra a castigat noi fani, cu toate ca cei care au fost de la inceput alaturi de noi au simtit lipsa duritatii, a accentelor puternic tehnice si a naturii predominant experimentale a primelor albume. Adica, a lucrurilor care ne-au ajutat sa ne facem remarcati. E unul dintre motivele pentru care pe ultimul material am incercat sa pastram virulenta si lucrurile datorita carora am iesit initial din multime, dar sa si pastram directia melodica apreciata de noii ascultatori. Iar rezultatul poate fi ascultat pe «Gidim», care reprezinta, intr-un fel, intoarcerea la radacinile artistice ale proiectului Rings of Saturn”, spune Mann.

Rings of Saturn (SUA) continua seria numelor confirmate pentru cea de-a opta editie a Rockstadt Extreme Fest, printre care se numara: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), IN THE WOODS… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Bethlehem (GER), Dead Label (IE) sau Katla. (IS).

 

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top