Festivaluri

Unearth si Municipal Waste la Rockstadt Extreme Fest 2020

Unearth revine in line-up-ul Rockstadt Extreme Fest 2020 pentru a sustine concertul mult asteptat. Festivalul va avea loc intre 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon la poalele Cetatii Rasnov.

Cu peste doua decenii de cariera la activ, UNEARTH a devenit un nume de reverinta atat pentru amatorii de metalcore pur, cat si pentru industria muzicala internationala. Grupul fondat in SUA, in 1998, de Trevor Phipps, Buz McGrath, Mike Rudberg si Chris Rybicki, Ken Susi (alaturandu-se apoi), aparand ca rezultat al noului val de heavy metal. Imbinand cu succes sound-ul virulent al Pantera, cu complexitatea melodica a noului val death metal suedez, cu forta pura si ritmurile alerte ale metal-ului traditional si cu duritatea noisecore-ului si metalcore-ului anilor ’90.

Numele formatiei a fost dat de tobarul Mike Rudberg si face referire la misiunea proiectului, aceea de a „dezgropa”/ „scoate la lumina” (un-earth) sound-uri si abordari noi pentru scena internationala de hardcore si metal. Iar modul in care proiectul a evoluat in timp arata ca au respectat din plin aceasta misiune, trecand cu succes proba timpului si devenind veritabili reprezentanti ai noului val de heavy metal american, alaturi de trupe precum Killswitch Engage, Lamb Of God, Shadows Fall sau All That Remains.

Avand la activ un stil caracterizat de imbinarea celor doua genuri, trupa si-a lansat la scurt timp de la infiintare primul EP, intitulat „Above the Fall of Man” (1999), urmat de albumul de debut, „The Stings of Conscience” (2001), primit foarte bine de critica si de fanii celor doua genuri. In 2002 a venit „Endless” (2002), cel de-al doilea EP, iar la doar doi ani distanta, grupul a adus un nou material, intitulat „The Oncoming Storm”, incepand, de asemenea, sa mearga in turnee si sa urce pe scena alaturi de nume precum Shadows Fall, Lamb of God, Slipknot, Killswitch Engage, Gwar sau All That Remains.

 

Municipal Waste concerteaza in premiera in Romania la Rockstadt Extreme Fest 2020 care va avea loc intre 30 iulie – 02 august, pe terenul de biatlon la poalele Cetatii Rasnov.

Proiect activ pe scena muzicala de aproape doua decenii, Municipal Waste este o trupa de crossover thrash americana fondata in Richmond, Virginia, care a facut valuri inca de la aparitie. Cu ocazia primului concert al formatiei, sustinut de un Revelion (2000/ 2001), grupul a ajuns sa fie invinuit pentru iscarea unei mici revolte.

Dupa aceasta aparitie live care a atras atentia publica, Municipal Waste au adus la lumina albumul de debut, intitulat, „Waste ‘Em All” (2001), urmat indeaproape de alte trei materiale: „Hazardous Mutation” (2005), „The Art Of Partying” (2007) si „Massive Aggressive” (2009), albume care au contribuit la cresterea popularitatii si la atragerea interesului din partea publicatiilor de profil. Intr-atat incat Spin Magazine sa ajunga sa afirme ca „piesele Municipal Waste suna intr-atat de bine incat oricare dintre ele s-ar putea strecura foarte bine intr-un mix tape, intre un Gang Green si o melodie D.R.I.”, ca Outburn Magazine sa spuna ca „nu se poate contesta ca sunt cei mai buni in ceea ce fac” sau ca Decibel Magazine sa considere ca „aceasta trupa aduce un standard de aur”.

Hotarati sa pastreze viu spiritul scenei cross-over a anilor ’80 si autori ai unor videoclipuri care au starnit adeseori discutii sau indignare, Municipal Waste au continuat sa creasca in popularitate cu fiecare material lansat. „The Art Of Partying” spre exemplu a atras recenzii entuziaste din partea criticii de specialitate si s-a plasat pe cele mai bune locuri ale unor topuri importante – Top cinci albume ale anului (realizat de „Close Up Magazine”, Suedia), locul 20 in „Topul Big Cheese Magazine” (UK) sau „Kerrang! Magazine” – aparand, de asemenea, in paginile cunoscutei NME si pe coperta „Metal Maniacs Magazine” (SUA).

Municipal Waste (SUA) continua seria confirmarilor la Rockstadt Extreme Fest 2020, serie ce include deja nume precum: Anthrax (USA), Cattle Decapitation (SUA), Overkill (SUA), Phil Anselmo & The Illegals (SUA), Unearth (SUA), Cradle of Filth (UK), As I Lay Dying (SUA), Rings of Saturn (SUA), Dyscarnate (UK), Unleashed (SE), Necrophobic (SE), October Tide (SE), IN THE WOODS… (NO), Mayhem (NO), Kampfar (NO), Despised Icon (CA), Kataklysm (CA), Death Angel (SUA), The Black Dahlia Murder (SUA), Rotting Christ (GR), In Mourning (SE), Mephorash (SE), Bethlehem (GER), Dead Label (IE), Katla. (IS), UADA (SUA), Psykup (FR), The Rumpled (IT), Tableau Mort (UK) sau Darvaza (IT).

 

Abonamente Rockstadt Extreme Fest 2020 sunt deja disponibile online, exclusiv pe iabilet.ro.

Copiii cu varste de pana la 12 ani vor avea acces gratuit in interiorul festivalului daca vor fi insotiti de un parinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top