Concerte Rock

Peninsula 2013 va avea loc în Cluj-Napoca

Cel mai mare festival din România – Peninsula, se va organiza anul acesta în
Cluj-Napoca. Locaţia în care va avea loc ediţia cu numărul 11 este Valea Gârbăului, un loc în mijlocul naturii care oferă un spaţiu ideal concertelor, petrecerilor şi evenimentelor culturale marca Peninsula. Perioada de desfăşurare a festivalului va fi 18 – 21 iulie.

Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, la Primăria Cluj-Napoca, unde organizatorii Festivalului Peninsula au semnat şi un protocol de colaborare cu municipalitatea.

„Motivul pentru care am luat această decizie grea, şi anume de a muta festivalul la Cluj-Napoca, este legat de planurile noastre de viitor. Ne-am dorit să asigurăm viitorul evenimentului şi am găsit în autorităţile locale de aici un partener dispus să construiască alături de noi, să ne pună la dispoziţie o locaţie perfectă pentru a dezvola Peninsula într-unul din cele mai importante festivaluri din Europa de Est. Doresc să le mulţumesc fanilor care s-au mobilizat în această perioadă pe internet, este încă un semnal că festivalul pe care îl organizăm este nu doar foarte cunoscut, dar şi foarte iubit. Totodată, vreau să îi asigur că Peninsula 2013 va depăşi toate aşteptările şi va arăta şi celui mai sceptic dintre ei că am ales calea corectă pentru viitorul celui mai mare festival din România” – a declarat directorul Festivalului Peninsula, Bodor Laszlo.

„Astăzi am semnat protocoalele de organizare urmând să ne implicăm activ pentru ca Peninsula să devină un brand de valoare al Clujului şi o manifestare demnă de un oraş Capitală Europeană de Tineret! Primăria Cluj-Napoca va sprijini desfăşurarea festivalului asigurând o locaţie de 10 hectare la Valea Gârbăului, apă, curent, iluminat public, drumuri corespunzătoare, transport în comun, mediatizare, astfel încât peninsularii să se bucure de acest eveniment alături de comunitatea clujeană!” – a declarat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, în cadrul conferinţei de presă.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, Florin Moroşan, preşedintele Asociaţiei Cluj Capitală Culturală Europeană 2020,  precum şi Farkas Andras, preşedintele Grupului PONT, coordonatorul Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015 şi-au exprimat sprjinul pentru organizarea festivalului la Cluj.

Organizatorii Festivalului Peninsula şi oficialităţile locale s-au folosit de acest prilej pentru a da încă o veste bună celor care iubesc evenimentele marca Peninsula: a fost parafată o colaborare cu organizatorii celui mai vechi festival de muzica electronică din Transilvania – Delahoya. Acesta va avea loc anul acesta pe 14 şi 15 iunie, tot în Valea Gârbăului.

„Festivalul care s-a născut în natură (în pădurea Hoia), va readuce atmosfera de club şi de petrecere în aer liber, în mijlocul naturii, la ediţia cu numărul 17” – a mai afirmat Bodor Laszlo.

„Festivalul Delahoya a ajuns la o nouă etapă a dezvoltării sale. Coorganizarea, alături de  echipa de la Peninsula a următoarelor ediţii Delahoya, ajută festivalul să se dezvolte pe toate planurile. Ţinta noastră comună este de a aduce evenimentul la nivelul marilor  festivaluri de muzica electronică din lume. O altă veste bună care o putem da fanilor Delahoya este că festivalul revine în mijlocul naturii cu forţe proaspete, cu multe surprize plăcute şi artişti de mare calibru internaţional. Putem spune că Delahoya renaşte prin simbioza dintre muzică şi natură, cea care, de altfel, l-a şi creat. Back to the roots!”, a declarat Horaţiu Dumitraş, directorul Festivalului Delahoya.

Cel mai mare festival din Româna, Peninsula, s-a născut în 2003 la Târgu Mureş, unde de-a lungul celor zece ediţii de până acum a atras peste 400 de mii de vizitatori cu un program variat ce a inclus şi concertele unor vedete internaţionale precum The Prodigy, Korn, Nine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges, The Straits, Kasabian, Europe, The Rasmus, Tiesto, ATB, Above and Beyond, Parov Stelar Band, Dub FX, Chase and Status, Nero sau Netsky precum şi cei mai buni artişti din România şi Ungaria.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top