Concerte Jazz & Altele

O noapte magică la Brașov: vienezii Johann Strauss Enesemble vin la colinda de Crăciun alături de violoncelistul roman Adrian Naidin

Orchestra vieneză Johann Strauss Ensemble pregătește concertul extraordinar de la Brașov. Aplaudată la Paris, Londra sau New York, faimoasa orchestră vieneză Johann Strauss Ensemble va aduce la Brașov cele mai frumoase colinde de Crăciun, compoziții celebre în sunetul tipic austriac, dar și colinde vechi românești, cântate în premieră alături de violoncelistul român Adrian Naidin. În decorul magic de sărbătoare, marți, 18 decembrie 2012, de la ora 20.00, Sala Reduta va răsuna în pași de vals, polcă sau mazurcă, într-un un concert extraordinar din cadrul tradiționalului turneu de sărbători pe care orchestra Johann Strauss Ensemble îl programează, pentru al optulea an consecutiv, în România. La două zile după concertul programat la Târgu Mureș, muzicienii austrieci ajung la Brașov pentru un concert în sunetul unic austriac, plus cu o picătură de umor, ingrediente care stau la baza succesului lor internațional. De la Strauss și Lehar, la Bethoven, Mozart sau Schubert, călătoria în lumea magică a muzicii îl va avea drept ghid pe extraordinarul Russel McGregor, dirijor al orchestrei palatului Schonbrunn din Viena. Seduși de tradițiile românești, muzicienii vienezi vor cânta anul acesta, colinde tradiționale, alături de violoncelistul Adrian Naidin, un artist confirmat de public și de critică și consacrat alături de nume sonore ale muzicii internaționale.

Biletele pentru spectacolul din Brașov se găsesc la casieria Sălii Reduta și online, pe www.biletoo.ro, www.blt.ro si pe www.bilete.ro sau în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro.

Am pregătit și anul acesta surprize muzicale magice pentru prietenii noștri din România. Iubim din tot sufletul România și pe românii care ne primesc cu atâta dragoste în fiecare an. Am colindat în lung și în lat această lume și le-am spus tuturor celor pe care i-am întâlnit să vină și să viziteze România, o țară frumoasă, de care merită să te îndrăgostesti”, a declarat Russell McGregor, dirijorul Johann Strauss Ensemble.

Noaptea valsurilor vieneze. Cu eleganța și forța cu care Strauss însuși își așternea cândva Viena la picioare, în explozia de bucurie triumfală a Marșului Radetzky sau în dulcile acorduri ale Dunării Albastre, orchestra va duce colinda de Crăciun în șapte orașe din România. Turneul se va deschide oficial pe 12 decembrie, la Timișoara, apoi va străbate țara de la vest la est, trecând prin Oradea și Sibiu, până la Cluj, Târgu Mureș, Brașov sau București. Directorul artistic al acestui turneu, Erich Buchman, alege în fiecare an piese originale din repertoriul familiei de compozitori Strauss, multe dintre acestea fiind interpretate de Johann Strauss Ensemble în premieră pentru România. Violonist virtuoz și un adevărat showman, dirijorul McGregor este inventiv și spontan cât să readucă în spectacolele sale tradiția de la începuturi, din vremea în care însuși Johann Strauss își conducea extraordinara orchestră, aducând valsurile peste tot, din sala de spectacol în parcuri sau în grădinile publice. Unul dintre puținele ansambluri din lume care a primit aprobarea urmașilor celebrului compozitor să cânte în capela familiei Strauss, celebra orchestră vieneză Johann Strauss Ensemble revine cu un spectacol ce va umple sufletul de bucurie în preajma sărbătorilor de iarnă, anunțat cu un titlul care poartă în el frumoasa promisiune: “Vienna Magic”.

Seduși de tradiții și de compozitorii din România, muzicienii din Johann Strauss Ensemble au pregătit câteva surprize muzicale, alături de invitatul lor special din acest an, violoncelistul Adrian Naidin. Colaborator al lui Moby pentru coloana sonoră a filmului The Necessary Death of Charlie Countryman, un proiect de suflet al americanului Shia LaBeouf, Adrian Naidin este un muzician complet, experimental în jazz, inspirat în clasic, plin de forță și har în folclor. Succesul proiectului world “Cântice’n cerc”, realizat în colaborare cu pianistul Raul Kusak, l-a recomandat pentru colaborări cu personalități ale muzicii și ale cinematografiei internaționale.

O revelație a ultimilor ani atât pentru public, cât și pentru critică, Adrian Naidin urcă și pe scena Teatrului Național din București, în spectacolul “Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele”, pentru a modera cu geniu duelul în versuri al celor două forțe ale teatrului românesc.

 O orchestra iubită în România. Johann Strauss Ensemble, probabil cea mai iubită orchestră austriacă în România, a susținut zeci de concerte cu casa închisă în cadrul deja tradiționalului Turneu de Crăciun programat la finalul fiecăruia dintre ultimii opt ani în țara noastră.

  Turneul de anul acesta al orchestrei Johann Strauss Ensemble va străbate România de la vest la est, între 12 și 20 decembrie, începând de la Timișoara, pentru a continua cu concerte la Oradea, Sibiu, Cluj, Mediaș, Târgu Mureș, Brașov și în București.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top