Festivaluri

Noutati in line-up si bilete pe zile la ARTmania Festival 2019

FJØRT si MÖBIUS sunt cele doua noi nume care completeaza line-up-ul ARTmania Festival 2019, ce va avea loc in perioada 26 – 27 iulie 2019, in Piata Mare a cetatii medievale a Sibiului.

Istoria trupei germane de post-hardcore FJØRTa inceput in Aachen in 2012. Imediat dupa lansarea primului lor EP, sub umbrelaThrough Love Records, grupul a inceput sacastige rapid teren pe scena locala.

Efervescenta creativa a continuat sa anime trupa, astfel ca, la foarte scurt timp, aceasta a lansat alte trei noi albume care au primit reactii pozitive. Succesul le-a adus ocazia a de urca pe scena alaturi de cunoscute nume internationalein turnee sold-out, sa ofere show-uri care debordeaza de energie si sa miste multimile, in ciuda faptului caFjørteste compusa din numai trei membri.

Daca, adeseori dupa atingerea succesului comercial, multe trupe aleg saisi domoleasca ritmul si virulenta compozitiilor, optand pentru abordari mai sigure, Fjørt face exact contrariul. Continua cu incapatanare sa experimenteze si sa exploreze noi cai de expresie muzicala, uneori greu de prevazut, ce oscileazaintre abordari agresive sau hardcore si directii pline de visare, caracteristice influentelor post-rock din sfera celor intalnite la Mogwai sau Envy.

 

Mantra ce animaduo-ul slovac Möbius est euna care surprinde in numai cateva cuvinte sentimentul care descrie, de cele mai multe ori, realitatea societatii contemporane: vorbele sunt de prisos, iar linistea si vidul intern pe care ni-l provoaca este adeseori inconsolabil.

In ciuda aparentelor, intre formatie si topologie exista o stransa legatura. Numele „Möbius” vine de la cel al inventatorului acestei discipline, Ferdinand Möbius.Rigoarea si precizia matematica, preocuparea pentru plasarea in spatiu a obiectelor cu proprietati speciale se regasesc, in esenta, si la acest grup. La fel ca stiinta care i-a inspirat, Möbius acopera o gama larga de frecvente, cochetand in calatoriile lor muzicale cu influentede stoner rock, doom sau sludge metal (subgen al muzicii heavy metal care imbina elemente de doom metal si hardcore punk, uneori incorporand influente din grunge si noise rock).

Cel de-al patrulea album al trupei, „The Magic of Macabre”, care a urmat demo-ului „Path of Nothingness”, sta dovada pentru complexitatea incapatanatasi tonurile riff-urilor intunecate si agresive pe alocuri, completate de ritmuricare definesc mantra duo-ului slovac.

––

Din motive ce tin de protejarea evolutiei sarcinii fara riscuri, artista Amalie Bruun (cunoscuta in lumea muzicala sub numele Myrkur) a decis, cu parere de rau, sa renunte la viitoarele concerte pe care le avea planificate, inclusiv la show-ul care urma sa aiba loc la Sibiu.

 

Programul pe zile al concertelor de la ARTmania Festival 2019

 Vineri, 26 iulie 2019 (Ziua 1)

  • Fjørt (DE)
  • Wardruna (NO)
  • Architects (UK)
  • Dream Theater (SUA)

Sambata, 27 iulie 2019 (Ziua 2)

  • Möbius (SK)
  • Alcest (FR)
  • Madrugada(NO)
  • Opeth(SE)

 

Bilete pentru o zi de festival

Pentru editia 2019, a fost pus in vanzare un numar limitat de bilete individuale pentru fiecare zi de festival: 300 de bilete pentru vineri (26 iulie 2019)si 300 de bilete pentru sambata (27 iulie 2019).

Aceste bilete pentru o zi de festival pot fi achizitionate online, in avans, de pe artmaniafestival.ro, la pretul de 260 de lei/ buc.(in sectiunea dedicata biletelor aflatain partea de jos a homepage-ului site-ului).

Abonamente pentru editia 2019 a Festivalului ARTmaniasuntdisponibile tot pewww.artmaniafestival.rola pretul de 320 de lei/ buc. Urmatoarea categorie de pret va fi cea de 360 lei/ buc.

Facebook Event ARTmania Festival 2019:http://bit.ly/OfficialFacebookEvent_ARTmaniaFestival2019

 Facebook Page ARTmania Festival:https://www.facebook.com/ARTmania.Festival/

 

# # #

 

ARTmania Festival, primul festival romanesc care a dezvoltat in Romania ideea de imbinare dintre artasi divertisment („entertainment”), este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artisticainspirate din cultura rock.

De-a lungul editiilor sale, ARTmania s-a consacrat drept principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. Insa, ARTmania Festival nu inseamna doar concerte ale unor mari formatii internationale si locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, insa, reprezinta doar o parte din experienta pe care festivalul a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.

Inca de la inceputuri, ARTmania a fost gandita ca o platforma culturala menita sa ofere publicului cat mai multe evenimente si moduri de a experimenta forme variate de expresie artistica, precum: concerte, expozitii, lansari de carte sau proiectii de film. Acest spatiu comun de intalnire al artistilor si al publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, gazduit de Piatasi de cetatea medievala, creeaza spatiul de poveste si magia care reprezinta, in esenta, spiritului festivalului.

Fiind cel mai longeviv festival rock din Romania si una dintre marcile cu cea mai indelungatatraditie de pe scena culturala regionala, ARTmania si-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept indraznetsi al unui ambient special: Piata Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetati medievale din Estul Europei.

ARTmania exploreaza mereu drumuri noi, capitalizand experienta editiilor anterioare, cand pe scena festivalului au urcat o serie de artisti si de trupe importante, de la Steven Wilson, Peter Hammill, Serj Tankiansi Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Anathema, Apocalyptica, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre multi altii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top