Concerte Rock

MENTAL ARCHITECTS (BG) + Fluturi Pe Asfalt (RO) live – club Fabrica

Mental Architects sunt un trio de math-rock din Sofia, Bulgaria. Acestia vor sa depaseasca bariera creata de lipsa traditiei muzicii rock din regiunea lor, abordand un stil „Joie de Vivre” instrumental rock, apropiat de cel al formatiilor And So I Watch You From Afar si Fang Island.

Ultimul album al trupei, „Celebrations”, lansat in 2 Aprilie 2012, este cu siguranta o dovada ca rockul instrumental nu apartine doar celor din Occident.

„Celebrations” a fost produs si inregistrat de nimeni altul decat Aaron Harris (ex-ISIS) si masterizat sub bagheta lui James Plotkin (Khanate). Albumul include prezente notabile precum cea a lui Joseph Andreoli (trupa math-rock Giraffes?Giraffes!) si a lui Bryant Clifford Meyes (Red Sparowes). In momentul de fata acesta isi mentine prima pozitie in cadrul tag-ului #math-rock pe Bandcamp, stand cu mandrie in fruntea unor trupe precum Tera Melos, Hella si Russian Circles.

Ep-ul „Pattience, Communication, Understanding, Go!” a fost lansat in primavara lui 2011 si produs de Chris Common (These Arms Are Snakes).

In afara evenimentelor unde se situeaza in line-up, formatia sprijina activ miscarea muzicala din Bulgaria, ocupandu-se cu promovarea unor concerte locale sau de turnee, inca din 2008. Datorita sustinerii publicului au reusit sa organizeze primele concerte de post-rock/ doom/ math-rock din tara lor si au avut privilegiul de a imparti scena cu trupe precum: Khuda, Rosa Parks, Tides from Nebula, Midas Fall si cel mai recent, fascinantii God is an Astronaut.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top