Noutati

Lights Out! a lansat un videoclip înregistrat cu un cvartet de viori

După un amplu turneu care a inclus locaţii atât din ţară, cât şi din Ungaria, Cehia şi Slovacia, turneu ce se apropie de final, Lights Out! lansează un videoclip luminos, de vară: o variantă surprinzătoare a piesei „Downcast”, interpretată alături de cvartetul de viori clujean Nuages Quartet.

Una dintre cele mai apreciate tinere formaţii indie de pe scena muzicală românească, trupa Lights Out! a lansat online un videoclip inedit la piesa „Downcast”, cel mai recent single al formaţiei. Un videoclip complet live, acesta surprinde prin felul în care s-a abordat piesa originală (lansată în aprilie 2013): pentru realizarea acestuia, Lights Out! au colaborat cu cvartetul de viori clujean Nuages Quartet. Filmat în primăvară, într-un complex industrial semiabandonat din Cluj-Napoca, videoclipul e un experiment pur: melanj între modern şi clasic, între natural, sălbatic, pe de o parte, şi riguros, atent calibrat, pe de alta, între filosofii şi abordări muzicale practic diametral opuse, videoclipul clujenilor demonstrează că există, cu toate acestea, un vast teritoriu comun între muzica clasică şi cea indie rock care merită explorat.

Vorbind despre filmările la videoclip şi despre colaborarea surprinzătoare dintre o trupă eminamente indie şi un cvartet de viori, Oana Pop (tobe, Lights Out!) mărturiseşte: „Privind în urmă, îmi imaginez cum că toată fabrica aia semi-abandonată și-a crescut copaci și ierburi printre betoane doar ca să vină odată cineva cu viori să cânte între ziduri. Şi da, soarele care apune fix printre depozite e opera unui arhitect awesome!”

Bianca Comşa (violă, Nuages Quartet) o completează: „O zi minunată din toate punctele de vedere! Compania plăcuta, vremea bună şi locaţia inedită au făcut ca întâlnirea cvartetului nostru cu Lights Out! să fie una de succes. Nu am simţit nici o clipă că muncim sau că ne e greu, totul a mers de la sine pentru că totul a fost făcut cu drag. Aşa proiecte să tot avem!

Teodora Retegan (voce & clape, Lights Out!) adaugă: „A fost o experienţă surprinzătoare, inedită care a ajuns să îmi placă pe parcurs mai mult decât credeam. A fost interesant pentru că noi habar nu avem (sau cel puţin eu) ce note cântam, iar fetele de la Nuages ştiau exact ce se întâmplă în fiecare moment, fiecare notă. Am fost puţin intimidată la început, să fiu sinceră,  dar până la final am reuşit să combinăm experienţele şi să transmitem un sentiment comun.

Roxana Tuţă (vioară, Nuages Quartet) mai că nu o contrazice: „Norocul a fost de partea noastră, vremea fiind extraordinar de frumoasă, iar ceea ce mi-a plăcut foarte mult a fost locaţia.” Andrada Codorean (vioară, Nuages Quartet) vine în complinire: „Colaborarea cu Lights Out! – o experienţă tare frumoasă şi pe sufletul meu. Zilele în care s-a pus la cale proiectul nostru au fost unele pline de inspiraţie şi idei bune, astfel încât acest clip a redat mai mult decât perfect starea pe care am avut-o cu toţii în ziua filmărilor. Aceşti copii îmi sunt tare dragi şi sunt convinsă că vom avea alte colaborări şi mai interesante pe viitor, în această formulă.”

Andrei Bobiş (chitară & chitară bas, Lights Out!) conchide: „Cât de frumos poate fi un complex industrial? Ei bine, cam atât de frumos! Carbochim [locaţia unde a fost filmat videoclipul] e căsuţa Lights Out! şi, după experimentul cu Nuages Quartet, probabil că, cel puţin în capul meu, cea mai edificatoare imagine pentru primăvară va fi pentru ceva vreme utilajul acela cu flori înţepenite în petele de rugină.

Videoclipul la „Downcast”, în varianta sa interpretată cu cvartet de viori, a fost filmat şi montat de către artistul vizual Sebastian Florea, absolvent al Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca. Înregistrarea audio a fost realizată cu sprijinul Electron Labs. Adaptarea piesei originale pentru cvartet de viori a fost realizată de Cristian Stegerean.

„Downcast” poate fi urmărit la calitate HD accesând următorul link YouTube: http://youtu.be/d7Bg3nbzJd8 Single-ul la „Downcast”, care include piesa originală, în variantă de studio, precum şi 2 remixuri, poate fi găsit spre download aici: http://music.thelightsareout.com/album/downcast.

Pentru Lights Out!, sezonul primăvară-vară se va încheia cu o serie de concerte la cele mai importante festivaluri româneşti: Poiana Urbană (18 iulie), Peninsula/Félsziget (19 iulie), Padina Fest (31 iulie) şi ARTmania Festival (8 august).

 

Nuages Quartet

Andrada Codorean – vioară

Roxana Tuță – vioară

Bianca Comşa – violă

Adela Moldovan – violoncel (în videoclip, Teodora Slevoacă)

www.facebook.com/NuagesQuartet

 

Lights Out!

Teodora Retegan – voce, clape (în videoclip, doar voce şi efecte)

Oana Pop – tobe

Andrei Sîncrăian – chitară, chitară bas (în videoclip, chitară)

Andrei Bobiş – chitară, chitară bas (în videoclip, percuţie)

 

www.thelightsareout.com

www.facebook.com/lightsoutcluj

www.youtube.com/user/LightsOutBandCluj

www.last.fm/music/Lights+Out%21

www.soundcloud.com/lightsoutband

 

 

Sebastian Florea

http://www.sebastianflorea.com

https://www.facebook.com/sebastianfloreavisual

 

 

Electron Labs

https://www.facebook.com/ElectronLabs

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top