Noutati

Lansare film ONLY LOVERS LEFT ALIVE/ INDRAGOSTITII MOR ULTIMII de JIM JARMUSCH

Noul film al celebrului regizor american Jim Jarmusch, Only Lovers Left Alive/ Îndrăgostiţii mor ultimii, un romance cu vampiri retro cool, va putea fi văzut începând cu 28 februarie în cinematografele din Bucureşti, Cluj şi Oradea 

Jim Jarmusch și filmele cu vampiri – două alăturări care păreau improbabile până la Only Lovers Left Alive / Îndrăgostiţii mor ultimii, pelicula proiectată în competiția Festivalului de la Cannes în mai 2013. „Vampirii n-au fost niciodată mai cool, mai cultivați și, sincer vorbind, mai umani ca în comedia romantică a lui Jim Jarmusch”, scria de curând „Vanity Fair”. Pentru revista „The Hollywood Reporter”, este „cel mai bun film al lui Jim Jarmusch din ultimii ani, cel mai probabil de la Dead Man, din 1995”.

Tom Hiddleston și Tilda Swinton au rolurile a doi vampiri sofisticați a căror istorie de amor durează de cel puțin câteva secole. Actualmente, el este un muzician underground profund deprimat din cauza drumului pe care a apucat-o omenirea, ea, o femeie puternică și enigmatică care locuiește în Tanger. Când se reîntâlnesc, idila lor e perturbată de sosirea surorii ei mai mici (Mia Wasikowska), o tânără pe cât de extravagantă, pe atât de incontrolabilă.

Îndrăgostiţii mor ultimii” intră în cinematografe din 28 februarie şi poate fi văzut în Bucureşti la Cinema Studio, la Cinema „Elvira Popescu”/ Institutul Francez, la Cinema City AFI Cotroceni, la Cinemateca Union, la Grand Cinema Digiplex Băneasa şi la Movieplex, în Cluj la Cinema Victoria iar în Oradea la Cortina Cinema Digiplex.

Trailerul poate fi văzut la acest link:

http://www.youtube.com/watch?v=2XLYuvQTxmc&feature=youtu.be

Jim Jarmusch este unul dintre cei mai celebrați autori de film contemporani. Original, idiosincratic, minimalist, cu un umor negru inconfundabil, Jarmusch a regizat filme de referință ca Stranger than Paradise (1984), Down by Law (1986), Mystery Train (1989), Night on Earth (1991), Dead Man (1995), Coffee and Cigarettes (2003) sau Broken Flowers (Marele Premiu la Cannes, 2005).

***

ONLY LOVERS LEFT ALIVE ÎNDRĂGOSTIŢII MOR ULTIMII de Jim JARMUSCH

Sinopsis

În atmosfera de solitudine romantică din Detroit și din Tanger, un muzician (Tom Hiddleston) underground profund deprimat din cauza drumului pe care a apucat-o omenirea, își regăsește amanta (Tilda Swinton), o femeie puternică și enigmatică. Istoria lor de dragoste durează de cel puțin câteva secole, însă idila lor reaprinsă e perturbată de sosirea surorii (Mia Wasikowska) amantei, o femeie pe cât de extravagantă pe atât de incontrolabilă.

Pot supraviețui aceste ființe bizare, inteligente, dar fragile, într-o lume modernă care se prăbușește în jurul lor?

***

Programul proiecțiilor pentru acest film poate fi consultat pe pagina facebook https://www.facebook.com/pages/Les-Films-de-Cannes-a-Bucarest/119598318098272

și pe site-ul www.filmedefestival.ro.

Filmul „Îndrăgostiţii mor ultimii” este distribuit de Voodoo Films.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

The Latest

Copyright © 2011-2020 Crafted by Sharpfont Creative

To Top